Bodrum Gündem

ŞİMDİ DE TÜKETİCİYİ ALDATICI REKLAM YAPIYOR İDDİASI…

ŞİMDİ DE TÜKETİCİYİ ALDATICI REKLAM YAPIYOR İDDİASI…

ortakent-kuruyan-ağaçlar-yeşile-boyandı-28-mart-2016-(11)

Geçtiğimiz mart ayında çevrecilerin dikkatini çekmemek için, kuruyan 20’ye yakın fıstık çamının yeşile boyanması ile gündeme gelen inşaat ile ilgili çok dikkat çekici gelişmeler oluyor. Bilirkişi raporuna göre inşaat imara ve koruma mevzuatına aykırı olduğu kararı verilirken, AKTUR ismi kullanılarak tüketiciyi aldatan reklam yapılarak haksız kazanç elde edildiği de iddialar arasında yer alıyor.

Bodrum Gündem Haber
Mart ayında çevreye duyarlı yurttaşlar tarafından gelecek olan tepkileri önlemek amacı ile kurutulan çam ağaçlarının yeşile boyanması ile gündeme gelen Bodrum’un en güzel seyir tepelerinden birisine yapılmakta olan inşaattan kötü kokular geliyor. Bilirkişi tarafından yapılan incelemeler sonucu; Bodrum Ortakent’te devam eden inşaatın, plan kararlarına ve esaslarına, şehircilik ve koruma ilkelerine, imar ve koruma mevzuatına aykırı olduğu sonucuna varıldı.
ODA TV’nin haberine göre; Prof. Dr. Örsan K. Öymen, “Bodrum’da bir skandal uygulama daha” başlıklı açıklama yaparak Bodrum’daki inşaatların mevzuatlara aykırı yapıldığına dair bilirkişi raporunun detaylarını anlattı. Bilirkişi Raporu’na göre, söz konusu inşaatın, plan kararlarına ve esaslarına, şehircilik ve koruma ilkelerine, imar ve koruma mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varıldığını hatırlatan Örsan K. Öymen, Bodrum Belediyesi’nin de bu aykırılıklara itiraz etmek yerine inşaat ruhsatı verdiğini söyledi.
ortakent-kuruyan-ağaçlar-yeşile-boyandı-Osman-Altuntop-2AKTUR İSMİNİ KULLANARAK RANT ELDE EDİYORLAR…

Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in yazılı açıklamasında, Bodrum’da inşaatı devam eden yapılaşmayla ilgili çıkan resmi Bilirkişi Raporu’na göre, söz konusu inşaatın, plan kararlarına ve esaslarına, şehircilik ve koruma ilkelerine, imar ve koruma mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varıldığı iddia ediliyor.

Prof. Dr. Örsan K. Öymen tarafından yapılan açıklamada AKTUR isminin kullanılarak rant elde edildiği de iddia edilirken, “2015 yılında da, Bodrum Belediyesi’nin bu karara itiraz etmek yerine, inşaat ruhsatı vermesi sonucunda inşaat ve yapılaşma faaliyeti başladı.” İddiasınıda bulunuluyor.  Oldukça çarpıcı iddiaların yer aldığı yazılı açıklamada “İnşaa edilen sitelerin arasına mesafe koymak ve aradaki doğal ve yeşil alanları korumak ve hukuka uygun yapılaşma yerine, Aktur’a eklemlenerek, bir yandan Aktur üzerinden rant sağlamaya çalışan, bir yandan da çarpık yapılaşmaya olanak sağlayan bu odaklara en güzel yanıtı, bilirkişi heyeti verdi. Yargının da bu raporu dikkate alarak yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyoruz.” İfadelerine de yer veriliyor.

ortakent kuruyan ağaçlar yeşile boyandı 28 mart 2016 (5)TÜKETİCİYİ ALDATICI REKLAM YAPIYORLAR…

Öymen yazılı açıklamasında söz konusu inşaat firmasının rekabet kurallarına aykırı hareket ettiğini de kaydederek şu ifadlere yer veriyor; “Ayrıca, ilgili inşaat, gayrimenkul ve emlak şirketleri, söz konusu villaları, kaba inşaatlar devam ederken ve hukuksal sorunlar çözülmeden, rekabet kurallarına aykırı bir biçimde, Aktur’un adını kullanarak ve olası müşterilerine Aktur’un olanaklarından yararlanmayı taahhüt ederek, satışa çıkartmışlardır. Bu konuda da Aktur kat malikleri ve yöneticileri, tüketiciyi aldatıcı ve haksız menfaat oluşturan tanıtım ve reklamların yayından kaldırılması ve sorumluların cezalandırılmasıyla ilgili şikayetlerini, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı’na iletmişlerdir.”

İMAR VE KORUMA MEVZUATINA VE KAMU YARARINA UYGUN DEĞİL…

43 sayfadan oluşan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Aliye Emel Göksu, Prof. Dr. Mert Çubukçu ve Öğretim Görevlisi Dr. Levent Ünverdi imzasıyla sunulan raporun sonuç bölümünde, “Bilirkişi heyetimiz, dava konusu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Bitez Beldesi Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Bitez Beldesi Koruma Amaçlı Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı’nın, üst ölçekli plan kararlarına, şehircilik ve koruma ilkelerine, planlama esaslarına, imar ve koruma mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığı görüşüne varmıştır.” ifadesi yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.