Bodrum Gündem

6. BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLIYOR…

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül (1)

2011 yılından bu yana gerçekleştirilen Bodrum Türk Filmleri Haftası, sinemaya emek vermiş yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecilerini sinemaseverler ile buluşturuyor. “6. Bodrum Türk Filmleri Haftası” Bodrum’un prestij etkinliklerinden birisi olarak kabul ediliyor…

Bodrum Gündem Haber

26 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “6. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nda bu yıl Kızkaçıran, Çakallarla Dans 4, Nadide Hayat, Deliormanlı, Dedemin Fişi, Sevimli Tehlikeli ve Ertuğrul 1890 filmleri başta olmak üzere çok sayıda filmin gösterimleri ile 50’ye yakın filmin tanıtımı yapılacak. Bu yıl ikinci kez Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adası da etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY ile birlikte,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, Bodrum Belediyesi, İstanköy ( Kos) Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleri ile 26 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Bodrum Türk Filmleri Haftası her gün farklı bir filmin tanıtım galası da gerçekleştirilecek.

Halil Ergün, Serdar Gökhan, Perihan Savaş, Işıl Yücesoy, Cezmi Baskın, Mehmet Soyarslan “6. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nda Bodrumlu hayranları ile bir araya gelecekler.

Cinemarine salonlarında ve Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde “6. Bodrum Türk Filmleri Haftası” boyunca ücretsiz film gösterimlerinin olacağı etkinlikte, bu yıl ilk kez Türkiye’de sinema sektörünün gelecek 5 yılına dair öngörülerin paylaşılacağı panelin de düzenleneceği bildirildi.

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül (7)HER AÇIDAN HEYECAN VERİCİ BİR ORGANİZASYON…

Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarine sinemalarının işletme sahibi Cenk Sezgin Bodrum Türk Filmleri Haftası öncesi açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği Başkan Yardımcısı Gülce Sezgin ve etkinlik genel sekreteri Şebnem Berberi de katıldı.

Toplantıda, 2011 yılında başlayan Türk Filmleri Haftası’nın 6’ncı kez Bodrum’la buluştuğuna değinen Sezgin şöyle konuştu: “2011 senesinde başladığımız Türk Filmleri Haftası 6’ncı kez Bodrum’la buluşuyor ve Türk Sineması’nın önde gelen isimlerini ve yapımcılarını ağırlıyor. Sadece film ve yapımcıları değil sinema sektörünün önde gelen, özellikle sinema salonu işletmecilerini de ağırlayacağız.  Her açıdan heyecan verici bir organizasyon bu. Hem Bodrumlu sinemaseverler için, hem de Bodrum’da bir araya gelmiş sektör temsilcileri için. Bodrum gibi muhteşem bir manzara önünde fotoğraf çektirebilmek bile bir ayrıcalıkken biz sinema sektörünü burada buluşturmuş olacağız. Bodrum’un bu organizasyona kattığı lezzet başka hiç bir yerde olmazdı diye düşünüyorum. Bodrum özellikle Yunanistan’a, Avrupa’ya sınır olması, Kos adasının hemen karşımızda olması bu sene bu etkinliğin çapının biraz daha büyümesine neden olacak”

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül (3)YENİ FİLMLERİN FRAGMANLARI İLK KEZ HALKLA BULUŞACAK…

Bu sene etkinliğin güzelliği ve renkliliğinin Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasına da taşacağına değinen Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türk filmleri Haftası boyunca pek çok filmin halk gösterimi, kale gösterimi, yine pek çok filmin ilk gösterimi, ön tanıtımları, fragmanlarının ilk kez halkla buluştuğu etkinlikler, panellerimiz, toplantılarımız eğitim seminerlerimiz olacak. 6 yıl önce başlayan bu etkinlikte bu sene Sinema Yatırımcıları Derneği ve Kos Belediyesi’nin katılımıyla zaten bizi yıllardır yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen Bodrumlu işletmecilerimizle birlikte bu sene çok güzel bir etkinliğe imza atacağımızı düşünüyorum. Bu sene etkinliğin güzelliği ve renkliliği Yunanistan’ın Kos adasına da taşacak. Orada yapacağımız gösterimlerde Türk filmlerini sadece Yunanlı konuklarımıza değil, aynı zamanda uluslararası simalara da izletme şansımız olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren Yunanistan’ın da filmlerinin ön tanıtımlarını burada yapabilmek hedefindeyiz”

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül (4)BODRUM KALESİNDE DAHA GENİŞ KİTLEYE ULAŞILACAK…

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl yapılan yönetmenle film izle etkinliğinin Bodrum Kalesi’nde daha geniş bir katılımla yapılacağına vurgu yapan Cenk Sezgin; “Bodrum’da Türk Filmleri Haftası kapsamında sokak gösterimlerimiz, kale gösterimlerimiz olacak. Bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı olarak salonlarımızda yaptığımız yönetmenle film izle etkinliğimizi kaleye taşıyoruz. Kale gösterimlerimiz sadece yönetmenle olmayacak, aynı zamanda filmin öncesinde yönetmenin yeni film ve o akşam orada gösterilecek en son film üzerine söyleşi yapma kuşağımız olacak. Bu kuşakta kısıtlı sinema imkanlarımızla değil, kalemizin büyük kapasitesiyle Bodrum’a gelen her türlü sinema severe yönetmene soru sorma, kritik yapma, hatta önerilerini aktarma şansı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Her gün farklı bir filmin galasının yapılacağını da sözlerine ekleyen Cenk Sezgin, bu kapsamda Yunanistan’ın Kos ( İstanköy) Adası açık hava sinemasında, Özcan Deniz’in yazıp yönettiği ve başrolünü Nurgül Yeşilçay ile paylaştığı “İkinci Şans” adlı filmin galasının yapılacağını duyurdu.

bodrum türk filmleri haftası 2016 eylül 27

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.