Bodrum Gündem

SÜSLÜ KADINLAR “ARABADAN İN, BİSİKLETE BİN”…

süslü kadınlar bisiklet turu (14)Bodrum’da yaşayan yüzü aşkın kadın, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” nedeniyle kendilerini ve bisikletlerini süsleyerek Bodrum sokaklarında “Arabadan İn, Bisiklete Bin” sloganı attılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularında farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna her yaştan kadın katılırken, çevrede bulunan  turistler ve vatandaşlar da alkışları ile guruba destek verdi.

“Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” yazılı kartlar takan yüzü aşkın kadın bisikletçi, Bodrum Kalesi yanında başlayan turlarını Neyzen Tevfik Caddesi, Cafer Paşa Caddesi, Turgutreis Caddesi, Mehmet Uslu Caddesi, Cevat Şakir Caddesi üzerinden devam ederek  Bodrum Kalesi önünde tamamladılar.  Uluslararası platformlarda da tanınan etkinlik yaklaşık bir saat sürdü.
Kadınlar adına açıklama yapan Burcu Gelegen, bisikletin sadece spor amaçlı kullanılmadığını aynı zamanda da ulaşım aracı olduğunu belirterek, “Bisiklet yaşamımızın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa, işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle, eteklerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak için buradayız. Kadın korkmadan yollarda olmalı, kadın toplumun her alanında görünür olmalı. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.