Bodrum Gündem

2017 TURİZM SEZONU İÇİN ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN  BAŞLADI…

2017 TURİZM SEZONU İÇİN ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN  BAŞLADI…

turizm_sezonu_calismalari (2)

2017 yılı turizm sezonunda Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’dan Bodrum’a daha fazla turist gelmesini sağlamak amacıyla yapılmakta olan çalışmalar konusunda bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlendi. Anex Tour, 3 pazardan önce Bodrum’a uçacak

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu ve TAV Holding Satış Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay katıldı.

Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu, Anex Tour’un 2016 yılında yaptıklarını ve 2017 hedeflerini anlattı.

2017 yılında kendileri için çok önem verdikleri Almanya pazarı olduğuna işaret eden Karasu, şunları söyledi: “2017 yılı nisan ayı ile birlikte Almanya’ya operasyon yapacağız. Herhangi bir tur operatörünü satın almadık, kendi uçaklarımızla ve tur operatörümüzle 12 ay boyunca operasyon yapacağız. Almanya’dan tüm dünyaya 400 bine yakın bir yolcu sayısı hedefliyoruz. 2016’da Türkiye’ye giden Alman sayısında düşüş oldu. 2017 yılında Almanya’dan Türkiye’ye talep olacağını düşünüyoruz. Yaz döneminde Alman pazarında ağırlığımız Türkiye olacaktır.”

turizm_sezonu_calismalari (1)HEDEF 1 MİLYON TURİST…

Anex Tour olarak Türkiye’de yoğun çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vural Karasu, “Anex Tour olarak bütün pazarlarda 1 milyon turist sınırını geçeceğiz.  Ukrayna’da bizim yüzde 55 pazar payımız var. İnşallah 2017’de Bodrum’a ilk uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz. Başkanım Mehmet Kocadon’la beraber Bodrum’u nasıl iyi tanıtabiliriz, nasıl daha çok müşteri getirebiliriz gibi konuları konuşmak için bir araya geldik. 2017’yle ilgili hedef Ukrayna, Kazakistan ve Rusya. Rusya’dan haftada 7, Ukrayna’dan da 3 uçak kalkacak. Kazakistan’daki uçak sayımız belli değil. Bodrum için Kazakistan’dan 35 – 40 bin civarı bir rakam konuşabiliriz.” şeklinde konuştu.

TAV Holding Satış Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay da çalışmaları değerlendirerek,  “Anex Tour, 2017 planlamaları çerçevesinde Antalya ve Dalaman’a ilaveten bu sene ilk kez Bodrum’a da uçma kararını açıkladı. 2016 yaz sezonunda Tunus’ta başlayan yakın iş birliğimiz ile pazarın en büyüğü haline gelen Anex Tour ile bu iş birliğimizin Bodrum’a uzanması bizleri gururlandırdı. Ege’ye ilk adımını atan Anex Tour ile Bodrum’un Rusya, Ukrayna ve Kazakistan pazarlarında hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. TAV Havalimanları Holding  ve işletmemizdeki Milas-Bodrum Havalimanı adına kendilerine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.” dedi.

turizm_sezonu_calismalari (3)ÇALIŞMALAR ERKEN BAŞLADI…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise 2017 yılı için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu sene adımları biraz erken atmak istedik ve sağ olsun TAV’la beraber tekrar çalışmalara başladık. Özellikle Rusya, Ukrayna ve Kazakistan çok güzel pazarlar. Bu yerlerde Bodrum’a karşı bir ilgi var ama bu yerlerin Bodrum bilgisi o kadar fazla değil. Bodrum tanıtımını da önce bu yerlerde yapmamız özellikle Kiev ve Moskova gibi iki büyük fuarda Bodrum’u çok iyi anlatmamız lazım. Kazakistan’a daha önce gitmiş, orada bir çalışmalar yapmıştık ama tekrar Vural Bey sayesinde bu çalışmaları hızlandıracağız. Anex Tour olarak bu zamana kadar hiç Bodrum’la çalışmamışlardı. Tabii burada güzel olan bir şey var; tur operatörlerinin kendi uçakları olması, bu büyük bir avantaj. Kendi uçakları olduğu için de tabii ki pazarlamayı çok kolay yapabiliyorlar. Yeter ki Bodrum’a inansınlar, güvensinler. Ben bu arada şunu da belirtmek istiyorum: Bizim otelci arkadaşlarımızın da ilk defa Bodrum’a gelen bu büyük tur operatörlerimize biraz yardımcı olması, özellikle temmuz ve ağustos aylarındaki fiyat politikalarını bir defa daha gözden geçirmesi lazım. Bu dönemde hepimizin birlik beraberlik içinde çalışmaya, paylaşarak çoğalmaya ihtiyacı var. O yüzden hem otelci arkadaşlarıma hem de Vural Bey’e bu güzel çalışmaları erken bir tarihte başlattıkları için teşekkür ediyorum. Bodrum Belediyesi olarak, hepimizin bildiği gibi turizmcimizin, yatırımcımızın, tur operatörlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.