Bodrum Gündem

CUMHURİYETE YAKIŞAN KONSER TURGUTREİS’TE …

CUMHURİYETE YAKIŞAN KONSER TURGUTREİS’TE …
20.10.2016
0
A+
A-
cumhuriyet-konseriBodrum Oda Orkestrası ile TOBAV çok sesli korosu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda konser verecek.  Turgutreis Mahalle Meclisi’nin etkinlikleri çerçevesinde saat 19.00’da düzenlenen fener alayı sonunda Turgutreis Atatürk meydanında saat 20.00’de başlayacak konser halka açık olacak.
Bodrum Gündem Haber 
Turgutreisli sanatçı Numa Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde, Şef Nesrin Bayramoğulları yönetiminde ve Altuğ Dilmaç’ın solist olarak katılacağı konser Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün katkıları, Turgutreis Mahalle Meclisi grubunun ev sahipliğinde, Bodrum Belediyesi ve sanat dostu sponsorların destekleriyle düzenleniyor.

Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğündeki konseri Nesrin Bayramoğulları yönetecek Altuğ Dilmaç solist olarak katılacak. Konserde konzertmeister Sema Korkut koro şefi ise Nural Altar. Konsere; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve bazı kişi ve kuruluşlar destek vermekte.

Turgutreis Atatürk meydanında gerçekleşecek konser 29 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de tüm şehitlerimiz için yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşınından sonra başlayacak. Klasik müziğin en güzel eserlerinin yer aldığı programda Rossini, Brahms, Kodallı, Bizet, Sun gibi bestecilerin eserlerinin yanında Altuğ Dilmaç, klasik ve yerel müziğin en güzel örneklerini sesledirecek,Orhan Şaik Gökyay, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bölümler okuyacak. Orkestra ve koro daha sonra İzmir Marşı, Karadeniz marşı, Vatan marşı, Ellinci yıl marşı, Onuncu yıl marşı gibi marşları konsere katılanlarla birlikte seslendirecek. Halkın marşları söyleyebilmesi için konser broşüründe marşların sözleri de yer alacak.

Turgutreis Mahalle Meclisi başkanı Nergiz Karatoprak bu konserle ilgili şunları söyledi:  “Turgutreis mahalle Meclisi olarak bu Cumhuriyet konserini aylar önce hemşerimiz Numan Pekdemirle konuştuk ve planladık. Atatürk Meydanı geniş. Tüm halkımızı bayraklarıyla bekliyoruz. Marşlarımızı hep birlikte söylemek istiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Konser için Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, başta hemşerimiz Numan Pekdemir olmak üzere değerli sanatçılarımıza, Bodrum Belediyesine ve bize katkı veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konserin Sanat Koordinatörü ve aynı zamanda Turgutreisli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrasından emekli sanatçı Numan Pekdemir konserle ilgili düşüncelerini ise şöyle dile getirdi: “29 Ekim Cumhuriyetin ilanıyla birlikte biz ülkemizin tapusunu aldık. Bu tapuyu kimse bize vermedi aksine şehit kanlarıyla kazandık. Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu konseri çok önceden projelendirdik. Konseri sağolsunlar Turgutreis Mahalle Meclisimiz üstlendi. Başkanımız ve hemşerimiz Sayın Nergiz Karatoprak’a ve değerli arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Konser için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Ümit ediyorum Turgutreisli hemşerilerimiz ve gelen konuklar unutamayacakları bir konser izleyecekler. Ayrıca Turgutreis’ten yetişen bir sanatçı olarak doğduğum köyde Cumhuriyet konseri yapmayı ve bu konserde çalacak olmanın gururunu yaşamaktayım.Tüm halkımızı bekliyoruz. Bayrağını alan Atatürk meydanına koşsun. Konser günü hava açık ve yağışsız. Bu konserin gerçekleşmesinde destek veren başta; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze, katılan sanatçılarımıza,Turgutreis Mahalle meclisi grubumuza, Muğla Büyükşehir Belediyesine, Bodrum Belediyesine, bize yardımcı olan kişi ve kuruluşlara ve her konserde bizi yalnız bırakmayan halkımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.