Bodrum Gündem

USTA GAZETECİ NAİL GÜRELİ HAYATINI KAYBETTİ…

USTA GAZETECİ NAİL GÜRELİ HAYATINI KAYBETTİ…

nail-gureli-vefat-etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı, usta gazeteci Nail Güreli yaşamını yitirdi…

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) eski başkanlarından Basın Şeref Kartı sahibi Nail Güreli hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunca yayımlanan mesajda, “TGC ve TGS önceki başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” denildi.

NAİL GÜRELİ KİMDİR?

1932 İstanbul doğumlu Nail Güreli, gazeteci ve yazardır. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Sonrasında bir dönem Evrensel gazetesinde yazarlık yapmıştır. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babasıdır. Basın Şeref Kartı sahibidir.

NAİL GÜRELİ’NİN KİTAPLARI…

Dünden Bugüne Babıali
1 Mayıs 1977
Bu Darbeler Kime
İşte Türkiye
Şu Bizim Medya

Yaşamını gazetecilik mesleğine adamış, gazetecilerin hak ve özgürlüğü için mücadele eden usta gazeteci Güreli, bireysel silahlanmaya karşı, Umut Vakfı ile birlikte bir çok etkinliğe de katılmıştı. Usta gazeteci yaşamı boyunca özgürlük, eşitlik ve kardeşlik ilkelerini savundu…

Bodrum Gündem Gazetesi olarak ustamız gazeteci Nail Güreli’ye Allah’tan Rahmet dileriz…

Yorumlar

  1. Eda GEZEN dedi ki:

    Allah rahmet etsin,sevenlerinin başı sağ olsun