Bodrum Gündem

ÇOCUĞUNUZ NEFES ALMAYI BİLİYOR MU?

Burçin Özdemir Neşe Erberk Nefes Dersleri Başladı (6)

Bodrum Özel Neşe Erberk Anaokulu öğrencileri, oyun oynayarak nefes teknikleri eğitimi alıyorlar. Nefes Koçu Burçin Özdemir “Özellikle 0-6 yaş dönemi, çocuklarımızın bilinçaltı kayıtlarının oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Bu dönemde onlara oyunlar eşliğinde diyaframlarını kullanmayı yeniden hatırlatarak, burun performanslarını artırarak ve doğru nefes alma becerilerini geliştiriyoruz.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Doğal nefes çalışmalarının erken çocukluk dönemindeki faydalarını öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Bodrum Özel Neşe Erberk Anaokulu, Nefes Koçu Burçin Özdemir ile işbirliği içinde haftanın belirli günlerinde minik öğrencilere yaratıcı drama aktiviteleriyle nefes eğitimi vermeye başladı.

Nefes Okulu Nefes Koçu Burçin Özdemir, minik öğrencilerle yapılan ilk dersin sonunda; “Hepimiz diyafram nefesi almayı bilerek doğuyoruz ancak 2 yaşına gelindiğinde dualiye dünyasına adım atıyoruz. Böylece iyi ve güzel, doğru ve yanlış gibi kavramlar ve tolere edilemeyen korkular neticesinde doğru nefes almayı istem dışı bırakıyoruz. Bu durum akciğer kapasitemizin çok azını kullanarak hem fiziki hem de psikolojik olarak kaliteli yaşamdan uzak kalmamıza sebep oluyor.  Özellikle 0-6 yaş dönemi, çocuklarımızın bilinçaltı kayıtlarının oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Bu dönemde onlara oyunlar eşliğinde diyaframlarını kullanmayı yeniden hatırlatarak, burun performanslarını artırarak ve doğru nefes alma becerilerini geliştirerek, konsantrasyon bozukluğu, hiperaktivite, panik atak, kaygı ve güven eksikliği gibi konularda farkedilir gelişimler sağlayabiliyoruz. Bu sayede kişisel ve sosyal yeteneklerini kullanabilen, kendini kolay ve doğru ifade edebilen, duygu ve düşüncelerini kontrol edebilen, bağışıklık sistemleri çok daha güçlü bireyler olmalarında destek oluyoruz.” dedi.

Neşe Erberk Anaokulu Kurucusu Öznur Şencan, öğrencilerimiz ilk derse ilgiyle katıldı ve ders boyunca çok eğlendi. Doğru nefes almanın özellikle çocuklardaki etkisini anne babalarla da paylaşacağımız farkındalık seminerleri hazırlıyoruz, böylece çalışmalarımızın çocuklarımız için kalıcı olmasını sağlayacağız diyerek tün anne babaları nefes çalışmalarına davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.