Bodrum Gündem

BESİAD HEYETİNİN MUĞLA ÇIKARMASI…

besiad muğla ziyaretleri (16)

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ile başta Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un önemli STK’larından birisi olan BESİAD yeni Yönetim Kurulu üyeleri Muğla’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti. BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ile Neslihan Nazlıoğlu, Enver Kılıç, Yılmaz Algül, Gündüz Nalbantoğlu, Ahmet Gümüş, Hafize Dilek Öz ve Adalet Ağan’dan oluşan heyet Muğla’da başta Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere GEKA, KOSGEB, Muğla Ticaret Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, ve Muğla İşadamları Derneğini ziyaret ederek görüş alıverişinde bulunurken, özellikle Bodrum ve iş dünyasını ilgilendiren bir çok konuda çeşitli projeler üzerinde değerlendirmelerde bulundular.

besiad muğla ziyaretleri (8)ÖNCE ÜNİVERSİTE, GEKA ve KOSGEB ZİYARET EDİLDİ…

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu Muğla’da bir çok kurum ve kuruluşa ziyaretlerde bulunarak, yetkililer ile görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi; “BESİAD heyeti olarak ilk ziyaretimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar’a yaptık. BESİAD heyetini makamında kabul eden Rektör Prof.Harmandar’dan Teknopark projesi ile ilgili bilgiler aldık. Daha sonra Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA’da Hüseyin Çiftçi ile bir araya geldik. Özellikle GEKA’da Bodrum’un temsiliyetinin yeterli düzeyde olmadığını ve toplantı tutanaklarına baktığımızda da Bodrum ile ilgili hiçbir gündem maddesinin olmadığını da tespit ettik. Bodrum’da iki işadamı derneğinden birisinin FETÖ soruşturması çerçevesinde kapatıldığını ifade ederek, GEKA’nın paydaşları arasında BESİAD’ın da yer alması gerektiğini vurguladık. GEKA’dan çıkacak olan teşviklerden Bodrumlu iş adamlarının da yararlandırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini de ifade ettik. Daha sonra Muğla KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın’ı makamında ziyaret ettik. KOSGEB desteklerinin tanıtılması ve alınması ile ilgili kendilerinin her türlü desteği verebileceklerini söyledi. BESİAD olarak önümüzdeki dönemlerde Girişimcilik, AR-GE İnovasyon destekleri, Genel Destek Programları, Endüstriyel Uygulama Programlarını başta BESİAD üyeleri olmak kaydı ile Bodrum’un geneline eğitimler verilmesi konusunda fikir birliğine vardık.”

besiad muğla ziyaretleri (4)SU ve KATI ATIK PROJESİ KONUŞULDU…

Besiad Başkanı Köroğlu ve BESİAD Heyetinin önemli görüşmelerinden birisi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile gerçekleşti. Bodrum’un önemli sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Başkan Emre Köroğlu görüşme ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü makamında ziyaret ettik. Başkanımızla Bodrum’un temel sorunları olan su, çöp ve katı atık sorunlarını ele aldık. Su ile ilgili olarak söyledikleri oldukça dikkat çekiciydi. Su Risale Hattının kesin kabulünün henüz yapılmadığını, sorumluluğun hala DSİ’de olduğunu söyledi. Uygulama ve kullanılan boruların yanlış olmasından kaynaklı kesin kabul yapmadıklarını söyleyen Başkan Gürün, 700 metrelik bölümde düzelmelerin yapılmadığını ve her an yeni bir patlamanın gerçekleşebileceğinin bilgisini verdi. Katı atık ile ilgili kasıtlı olarak söylentiler çıkartılarak projenin engellenilmeye çalışıldığını söyleyen Başkan Gürün, eğer bu proje gerçekleşmez ise Bodrum’un 5-10 yıl kaybedeceğini ifade etti.”

besiad muğla ziyaretleri (15)TOPLUM YARARINA OLAN PROJELER İÇİN VALİDEN TAM DESTEK SÖZÜ…

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu Muğla Valisi Amir Çiçek ile bir saate yakın oldukça verimli geçen bir görüşme gerçekleştiğini kaydederek “Muğla Valisi Amir Çiçek ile Bodrum, Turizm ve ekonomi konularında oldukça verimli değerlendirmelerde ve görüş alıverişinde bulunduk. Özellikle Denizcilik Fakültesinin yer tahsisi ile alakalı olarak fikir birliğine vardık. BESİAD’ın GEKA içinde olması için destek vereceğini de söyleyen Vali Çiçek, alternatif turizm ile ilgili çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini kaydetti. Kendisi toplum yararına olan tüm projelerde elinden gelen tüm desteği vereceğinin sözünü de verdi.” dedi. 

Daha sonra sırası ile Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Muğla İşadamları Derneği yetkilileri ile bir araya gelen BESİAD Başkanı Emre Köroğlu ve BESİAD Heyeti Muğla ve Bodrum arasında iletişim daha da artırılması ve birlikte projeler üretilerek yaşama geçirilmesi konusunda fikir birliğine varılırken, Türkiye ve bölge ekonomisinin durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

BESİAD heyeti oldukça yoğun ve verimli geçen Muğla ziyaret programının ardından Bodrum’a döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.