Bodrum Gündem

USTA ŞAİR ve YAZAR ATAOL BEHRAMOĞLU BODRUM’DA…

 

ataol behramoğlu TED Bodrum şiir dinletisi (14)Usta şair ve yazar Prof.Ataol Behramoğlu, gün içinde Bodrum TED Koleji öğrencileri ile akşam ise veliler ile bir araya geldi. Usta şairin çocuklar ile kurduğu kolaylıkla ve ustaca iletişim dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler usta şairin çok içten çok samimi bir insan olduğunu ve onu çok sevdiklerini söylediler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Usta şair ve yazar Prof. Ataol Behramoğlu’nun yaşamından ve şiirlerinden oluşan söyleşide, yaşama dair deneyimlerini TED Koleji öğrencileri ile paylaştı. Öğrenciler de yaşam ve şiir ile ilgili görüşlerini dile getirirken, şiir dinletisi oldukça renkli anlara sahne oldu. Behramoğlu öğrencilerin kendine özgü görüşlerini hayranlıkla dinledi ve eğitimcileri ve yöneticilerini özgüvene sahip ve birikimli öğrenciler yetiştirdikleri için kutladı.

ataol behramoğlu TED Bodrum şiir dinletisi (3)Bodrum TED Koleji Kurucusu Erdem Erken ve Okul Müdürü Fırat Asyalı tarafından kapıda karşılanan usta şair Prof.Ataol Behramoğlu gençler ve özellikle öğrenciler ile biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Anadolu’nun bir çok okulunda şiir ve müzik etkinliğine katıldığının bilgisini verdi. Etkinlik öncesinde TED Bodrum Koleji Kurucusu Erdem Erken ve Okul Müdürü Fırat Asyalı ile bir araya gelen usta şair Prof.Behramoğlu’na TED Bodrum Kolejinin eğitim anlayışı ve yaptıkları sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler aldı. Öğrencilerin zeytinyağı, mandalina kolonyası ve mandalina reçeli ürettiklerini öğrenen Prof.Behramoğlu “Çok mantıklı ve çok güzel bir sistem kurmuşsunuz.”  diyerek eğitimcileri ve yöneticileri kutladığını belirtti.

ataol behramoğlu TED Bodrum şiir dinletisi (12)Daha sonra etkinliğin ilk bölümünde TED Koleji öğrencileri ile bir araya gelen usta şair Behramoğlu kendisi için hazırlanmış biyografisini hayranlıkla izledi. Behramoğlu “Her gittiğim okulda bir başka sunum ile karşılaşıyorum. Her program farklı birbirine benzemiyor. Her biri kendine özgü ve çok özel sunumlar. Her okul kendi özgün programını üretmiş ve birbirine benzeyen kopya sunumlar değil. Bodrum’da da çok farklı kendine özgü bu sunum için teşekkür ediyorum. Başta öğrenciler olmak üzere okulun eğitimcilerini ve yöneticilerini kutluyorum” dedi.

ataol behramoğlu TED Bodrum şiir dinletisi (13)Usta şair Behramoğlu insanların büyüdükçe çocukluklarını unuttuklarına vurgu yaparak; “Bence insan dediğimiz varlık, en önemli duygu ve düşüncelerini çocukluk yıllarında hissetmeye başlıyor. İlk görüşler, ilk deneyimler o sırada oluyor. Bebeklik çağı değil ama çocukluk çağında üzüntüleri de, sevinçleri de, varlığı da, yokluğu da yaşamın her bir detayını o dönemde görüyor.” dedi. Ardından çocuklara söz vererek onların bu konudaki görüşlerini dile getirmesini istedi. TED Koleji öğrencilerinin bu konuda ki görüşlerini hayranlıkla dinleyen Behramoğlu’nun çocuklar ile çok ustaca bir iletişim kurduğu dikkat çekti.

Türk şiirinin usta şairleri Prof.Ataol Behramoğlu, akşam da veliler ile buluştu. Behramoğlu’nun şiirlerine Haluk Çetin de bestelediği şarkılar ile eşlik etti. Duygu dolu anların yaşandığı dinleti, katılımcılardan büyük beğeni topladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.