Bodrum Gündem

  “BODRUM GIDA A.Ş. ‘DE GİZLİ SAKLI HİÇ BİR ŞEY YOK !…”

aralık-ayı-meclis-toplantısıBodrum Belediyesinin 2016 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında Bodrum Gıda A.Ş. ‘ye kamu kurumlarına olan borçlarını ödemesi için 15 milyon sermaye artışı maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste konu ile ilgili ağır eleştirilere Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Vatanımıza ihanet etmiyoruz, halkımıza hizmet ediyoruz. Sayıştay denetlemesinden en güzel geçen belediyelerden bir tanesi Bodrum Belediyesidir.” Şeklinde cevap verdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dördü gündem ikisi de önerge olmak üzere altı madde görüşüldü. Gündemdeki 1. ,  2. 4.Ve önerge ile verilen 5. Maddeler oy birliği ile kabul edilirken üçüncü madde ve yine önerge ile verilen 6. Madde bağımsız meclis üyelerinin ret oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.  

“Gıda A.Ş. Sırtımızda Kamburdur, Niye Hala Borç Veriyoruz?”…

Bodrum Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında görüşülen ve mecliste gergin anların yaşanmasına neden olan Bodrum Gıda A.Ş.’nin kamu kurumlarına olan borçlarını ödemesi için sermaye artışına gidilmesi ile ilgili maddenin oylanması sırasında bağımsız meclis üyeleri konuya itiraz ettiler.  Bağımsız belediye meclis üyelerinden Avukat Şakir Açıkgöz böylesi önemli bir maddenin önerge ile son dakika meclise taşınmasını doğru bulmadığını ve Gıda A.Ş.’nin sermaye artışı için öncelikle kurumun yıllık bilançosunun kendilerine sunulmasını talep etti. Açıkgöz itiraz konuşmasında şunları söyledi “Böylesi bir konun son dakika önerge olarak sunulması hakikaten çok vahim. Meclis üyelerinin tamamına söylüyorum; bilançoyu gören oldu mu? Bunun tüm hisseleri belediyeye ait. Denetimden uzak, denetim yetkisi yok, bilgi vermiyorlar, mizanları,  bilançoları göstermiyorlar. Şu an biz sermaye artışı yapacağız ama ben bilançoyu görmedim. Bilançoyu görmeden neyi nasıl arttıracağım. Bakın şirketler iki türlü sermaye arttırır. Ya yatırım yapacaktır, büyüme hedefleri vardır ya da borca batıp iflas etmiştir. Bodrum Gıda A.Ş. iflas etmiştir.  Burası sırtımızda kamburdur. Niye hala borç veriyoruz? Bankalardan kredi çekip oraya borç veriyoruz. Hakikaten ben bunu anlamıyorum, biri bana anlatsın. Bilanço olmadan bunun önerge olarak meclise sunulmasını da hukuki olarak doğru bulmuyorum.” Dedi.

Bağımsız Meclis üyesi Şakir Açıkgöz’ün talepleri ile ilgili olarak konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Gıda A.Ş. genel müdürü Hüseyin Yıldızhan’na dönerek “ Hüseyin bey bağımsız arkadaşlarımızı uygun bir gün davet edin. Bodrum Gıda A.Ş.’nin nasıl hizmetler yaptığını, Bodrum’a katkılarını, çalışanların sendikalarla olan ilişkilerimizi güzelce bir anlatırsanız onlar da memnun kalacaktır.” Dedi. Bu söyleme itiraz eden bağımsız meclis üyesi Hülya Aşkın, Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Gıda A.Ş. genel müdürü Hüseyin Yıldızhan arasında geçen “Ağanın eli tutulmaz’ ve ‘ne kadar istiyorsun” söylemlerine itafen şunları dile getirdi “ Sayın başkan biz bunu sormuyoruz ama. Biz bilançoyu istiyoruz ve hakikaten bu kadar önemli bir konuda ‘Ağanın eli tutulmaz’ ve ‘ne kadar istiyorsun’ gibi bence hiç doğru olmayan konuşmalar oluyor mecliste. Biz şirketin ne yaptığından önce bilançonun bizlere verilmesini istiyorum” dedi.  Gündem maddesi ile ilgili konuşan bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı da sermayesinin ne olduğunu tam olarak bilmedikleri Bodrum Gıda A.Ş. nin sermaye artış talebi ile ilgili olarak “Sermayesi 30 milyon altı yüz bin olan bir şirkette güzel işler yapılıyorsa gayet tabii ki biz de alkışlarız. Şimdi bu riski 45 milyon liraya çıkartıyorsunuz.  Altı ay sonra bir daha artış isteyeceksiniz. Bir de 7 milyon lira da borçlanma verdi belediyemiz buraya. Niye bu bilançoyu bizden gizliyorsunuz? Neden biz bir mizanı, bilançoyu görme hakkına sahip değiliz? “ dedi.

“Vatanımıza İhanet Etmiyoruz, Halkımıza Hizmet Ediyoruz”…

Bodrum Belediyesi başkan yardımcılarından CHP’li meclis üyesi Taner Uslu, yapılan eleştirilere cevaben şunları söyledi “Başkanım biliyorsunuz şirketlerin belli bir yönetimsel tarzları vardır. Bizim Belediye Gıda A.Ş. de 1993 yılında kurulmuş o yıldan bu güne kadar da genel kurullarını kanunlar çerçevesinde yapmaktadır. Denetimden uzak denilen şey genel kurullarda bakanlık yetkilileri tarafından yapılıp, yeminli mali müşavirler tarafından denetlenir. Kaçırılan, oraya konulan herhangi bir şey yoktur. Evet bu borçlar vardır ama bunların nerelerden geldiğine dikkat etmek lazımdır. Gıda A.Ş. her zaman eğitime, spora  ve Bodrum’a destek olmuştur. “ dedi.  Bodrum belediyesi başkan yardımcılarından CHP’li meclis üyesi Taner Uslu’nun açıklamalarının ardından bağımsız meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri arasında gelişen karşılıklı konuşmaların devam etmesi üzerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Bodrum belediyesinin Türkiye Cumhuriyetinde en fazla denetime tabii tutulan belediye olduğuna dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti “Artık müfettiş arkadaşlar Bodrum’a gelmekten yoruldu. O kadar çok şikayet ediliyoruz ki umurumuzda değil. Her şeyimiz ortada. Daha önce bunların hesaplarını da verdik, vermeye de devam ediyoruz. Vatanımıza ihanet etmiyoruz, halkımıza hizmet ediyoruz. Sayıştay denetlemesinden en güzel geçen belediyelerden bir tanesi Bodrum Belediyesidir. Eğer bunlar yasal değilse gelirler bunun hesabını bize hep beraber sorarlar. Biz de gider hesabını veririz. Ne demek efendim gizli saklı bir şeyler yapıyoruz?  Bugüne kadar biz gizli saklı hiçbir şey yapmadık. Hepsinden de alnımızın akıyla çıktık geldik. Hiç kimse kusura bakmasın.” Dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bağımsız meclis üyesi Hülya Aşkın söz alarak 5 Aralık 1934 yılında Atatürk’ün önderliğinde Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınması, Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanıyan Anayasa değişikliğinin kabulünün yıl dönümü ile ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.