Bodrum Gündem

KARYA ÇİÇEKLERİ’NDEN YENİ YIL KUTLAMASI

karya çiçekleri (2)Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü öğrencileri düzenlenen yeni yıl kutlamasında bir araya geldi. Öğrencilerin velilerinin de katıldığı etkinlikte Bodrumlu sanatçı Gülsen de sahne aldı.

Bodrum Gündem Haber 
Ortakent Müsgebi Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, yarımada genelindeki 14 okuldan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Bodrumlu ses sanatçısı ve Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Gençlik Spor Kulübü’nün lisanlı dansçısı Gülsen’in konseriyle başlayan etkinlikte öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gülsen’in söylediği şarkılarla doyasıya eğlenen öğrenciler genç şarkıcıyla bol bol fotoğraf çektirdiler. Öğrenciler 10’uncu Yıl Marşı’nı hep birlikte söyleyerek pasta keserken, bazı velilerde çocuklarıyla birlikte bu coşkuya katıldı.
Pasta kesimi sonrası yaklaşık 200 öğrenci hep birlikte sahneye çıktı. Öğrenciler hep birlikte Sepetçioğlu oynarken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Öğrencilerin doyasıya eğlendiği etkinlik yaklaşık 4 saat sürdü. Etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karya Çiçekleri kulübünün kurucusu ve hocası Akın Rüştü Fetvacı şunları söyledi: “2015-2016 Eğitim Öğretim yılında çok büyük başarılar elde ettik. Bu başarılar Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Başarılı bir yıl geçirdik. Bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Başarılarımız inşallah devam edecek. Şu anda 600 civarında öğrencimiz var. Bunlarla beraber yılı bitirmeden önce bir yıl sonu etkinliği yapalım dedik. 2016’ya eğlenerek veda edelim dedik. Hedeflerimiz büyük, inşallah Bodrum ve ülkemizin kültürünü daha ileriye taşımak istiyoruz. Bunu taşırken de kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Kültürlerini yaşatamayan, kültürlerini unutan milletler kayboluyorlar. Biz kaybolmak istemiyoruz. Bodrum dünyanın en güzel yeri, kültürü çok dinamik ve güzel. Ülkemiz çok zengin bir kültüre sahip, biz bu kültürü yaşatmak için yola çıktık. Karya Çiçekleri ile bunu yaşatacağımıza inanıyorum.”
Karya Çiçekleri’nin Bodrum Yarımadası’ndaki 14 farklı okul öğrencisinden oluştuğuna işaret eden Fetvacı konuşmasına şöyle devam etti:  “Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerden oluşuyor. Hedefimiz bütün Yarımada’da bu çalışmayı sürdürmek. Hedefimiz her evde bir Karya Çiçeği. İnşallah bin bir Karya Çiçeği ile Karya Efsanesi’ni oynamak istiyoruz. Kulübümüzde eğitim alanların sayısı şu anda 5 bini geçmiş durumda.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.