Bodrum Gündem

BODRUM DEVE GÜREŞLERİNE GÖLGE DÜŞTÜ…

BODRUM DEVE GÜREŞLERİNE GÖLGE DÜŞTÜ…

 

gazeteciye-saldıran-belediye-zabıtasıBodrum’da düzenlenen sezonun ilk deve güreşlerinde deveciler gazetecilere saldırdı. Deveciler ile birlikte bazı zabıtalarında gazetecilere sözlü saldırıda bulunurken, görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler zor anlar yaşadı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kızılağaç Deve Güreşi Arenasında düzenlenen geleneksel deve güreşlerine Aydın, Denizli, Manisa, Antalya, Balıkesir, İzmir, Muğla ve Çanakkale’den 130 deve katıldı. Ücretsiz giriş yapılan geleneksel  deve güreşlerine katılan pehlivan develer Bodrum Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Bodrum Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Bodrum Şoförler Odası kupaları için kıyasıya güreştiler.  Yapılan konuşmalarda terör olayları nedeniyle yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Terör saldırılarında yaşamını yitiren Şehitlerin de anıldığı güreşlerde, terör olayları lanetlendi.
bodrum deve güreşlerinde gazetecilere saldırı (9)“HOŞGÖRÜ TEMENNİSİNDE BULUNUP MUHABİRLERE SALDIRDILAR”
Barış ve höşgörü dileklerinin bulunulduğu Bodrum’un geleneksel deve güreşlerinde görevlerini yapmaya çalışan gazetecilere saldıran birkaç deveci ve Belediye Zabıtası, festival havasında geçen deve güreşlerine gölge düşürdü. Deve güreşlerine Milas’tan gelen Hakan Salahur isimli şahıs, devenin altında kalarak hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen Bodrum Belediyesi’ne ait ambulansa alınan 35 yaşındaki Salahur hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olayı görüntülemek isteyen gazeteciler ise önce sahadaki devecilerin saldırısına maruz kaldı. Kim oldukları ve ne iş yaptıkları bilinmeyen saldırganlar ilk olarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Yaşanan olayları görüntülemeye çalışan Zeki Özkeskin’in makinası elinden alındı. DHA muhabiri Nilüfer Demir’e hakaret içeren sözler söyleyen kendini bilmez birkaç kişi kolundan tutarak saha dışına çıkartmaya çalıştı. O esnada bir zabıta görevlilerin ise saldırganları engellemek yerine basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı.
Gazetecilere saldıran saha içindeki görevliler, izleyicileri de kışkırtarak gazetecileri yuhalattılar. Seyirciler arasından gazetecilere çakmak atanların olduğu da görüntülendi.

bodrum deve güreşlerinde gazetecilere saldırı (1)Yaşanan olayla ilgili olarak Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir kınama mesajı yayımlandı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti mesaj şu şekilde;

“Bodrum’da düzenlenen deve güreşleri etkinliğinde görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına yönelik bulunulan çirkin saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu saldırgan davranışta bulunanları ve buna müsade edenleri kınıyorum. Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensubu arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu belirtir, bu ve buna benzer olumsuz davranışların daima karşısında olacağımızın ve konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Görevleri başında söz konusu çirkin davranışlara maruz kalan Bodrumlu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz…”

Gazetecilere karşı yapılan bu saldırı Bodrumlular tarafından da tepki ile karşılanırken bir çok Bodrumlu sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdiler…

Yorumlar

  1. Cevdet dedi ki:

    Gazetilerde insaflı olsun Ada’m ölüm kalım derdinde nerdeyse milletin üstüne çıkıp resim çekiyordı