Bodrum Gündem

AKSAÇLI DEVRİMCİLER İGD’NİN 41.YIL DÖNÜMÜNDE BULUŞTU…

igd 41 yıldönümü kutlaması ocak 2017 (2)

1976 yılında kurulan ve 50 bin üyesi ile dönemin en önemli dernekleri arasında yer alan İGD-İlerici Gençler Derneği’nin 41.yılı kutlandı. İGD’nin her kuruluş yıl dönümünde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bir araya gelen İGD’liler, şimdiler de farklı farklı görüşlerde olsalar da o günleri özlem ile anıyorlar…

Bodrum Gündem Haber 

70’li yılların bıyıkları yeni terleyen, liseli ve üniversiteli idealist gençleri, bu gün kendilerini ak saçlı devrimciler olarak adlandırıyorlar.  Dünyayı değiştirmeyi isteyen o gençler, Türkiye gibi 12 Eylül’de çok büyük bir darbe aldılar. Geçen yıla göre çok daha az kişinin katılımı ile düzenlenen İlerici Gençler Derneği’nin 41.yılı kutlama gecesinde Osman Çetok, Aydın Doğer birer konuşma yaparak İGD’nin tarihi süreci ile ilgili bilgileri paylaştılar.

İlerici Gençler Derneği’nin 80 öncesinde 17-18 yaşlarındaki gençleri örgütleyerek bir araya getiren çok önemli bir dernek olduğunu ifade eden Aydın Doğer şöyle konuştu; “Sadece ve sadece siyasal bir oluşum değil. Siyasalın özünde anti-emperyalist, anti-faşist bir gençliği örgütleme amacı olan bir kitle örgütüydü. Bunun dışında gençlere demokrasi mücadelesini gösteren, eğitimde, üretimde gençlerin daha başarılı olabilme kültürünü veren, okuma alışkanlığını veren bir dernek olmayı başardı. Bu başarısı onu 58 derneğe ve 50 bin üzerinde bir üyeye ulaşmasını sağladı.”

Osman Çetok ise “Biz İGD’liler olarak bu buluşmayı geçen yıldan farklı olarak, birlikte olmak istediğimiz insanları telefon ile arayarak düzenledik. Zaten buradaki herkes İGD’li değil. Diğer devrimci geleneklerden de arkadaşlarımız var. Bu akşamki buluşmada İGD’nin kuruluşunu selamlamak için bir araya geldik. En önemlisi de biz bu buluşmayı düzenlerken hiçbir siyasi yapılanma ve siyasi örgütlenme adına da hareket etmedik.” şeklinde konuştu.

Dönemin Devrimci şarkıları ve marşlarının dinlendiği gecede Nazım ve Hasan Hüsyin’in şiirleri de okundu. Atatürk Caddesinde bulunan Otantik Restaurant’ta bir araya gelen İGD’liler 41.yıldönümlerini coşku içinde kutladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.