Bodrum Gündem

“FLARMONİ ORKESTRASINA BODRUMLULAR SAHİP ÇIKACAK”…

bodrum-flarmoni-orkestrası-manşetBodrum Flarmoni Orkestrası’nın Kuruluş konseri Bodrum TED Koleji salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Şef Nezih Seçkin yönetimindeki orkestranın performansı dinleyiciler tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kurulan Bodrum Filarmoni Derneğince oluşumu tamamlanan Bodrum Flarmoni Orkestrası, ilk konserini TED Bodrum Koleji Salonu’nda verdi. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği konserde yaklaşık 30 sanatçı sahne aldı.  Orkestra dünya müziğinden seçkin eserleri seslendirdi.
bodrum flarmoni orkestrası (18)“Biz Kurduk, Bodrumlular Sahip Çıkacak”…

Konserde bir konuşma yapan Bodrum Flarmoni Orkestrası Kurucusu ve Bodrum Flarmoni Derneği Başkanı Nadi Atasoy, Bodrumlu sanatseverlere konsere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Bizler derneğimizi küçük bir gurupla kurduk ve Bodrumlu sanatseverlerin Bodrum Flarmoni Orkestrası’na sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi. Dernek Başkanı Nadi Atatsoy , 2013 yılı sonunda Bodrum Belediye Başkanı sayın Mehmet Kocadon’un desteğiyle Bodrum Oda Orkestrası’nı kurduklarını belirttiği açılış konuşmasına şöyle devam etti “Bu orkestra ile 8 başarılı konser yaptık ve konser yaptığımız salonlarla basamaklarda oturacak yer kalmayacak şekilde ilgi gösterdiniz. Ancak 8’inci konserden sonra Büyükşehir Belediyesi yasası devreye girmesinden itibaren belediyemizin gelir kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle bu konserlere ara vermek durumunda kaldık. Daha sonraki süreçte eşimin rahatsızlığı ve ardından vefatından sonra bugüne kadar ara verdik. Zaten olması gereken Oda Orkestrası değil, Bodrum Flarmoni Orkestrası idi. Biz de Bodrum Flarmoni Orkestrası’nın kurulması için harekete geçtik ve Bodrum Flarmoni Derneği’ni kurduk ve böylece Bodrum’da 12 ay turizme destek olacak ve kalıcı nüfusun sanattan yararlanmasını sağlayacak Bodrum Filarmoni Orkestrasını kurduk.
Sanata ve sanatçılarına sahip çıkacağına yürekten inandığımız tüm Sanat Severleri bundan sonra 15 günde bir Cuma günleri organize edeceğimiz konserlerimize bekliyoruz. “ dedi.
15 günde bir Cuma günleri konser vermeyi hedefleyen Bodrum Senfoni Orkestrası’nın çocuklar için de programı olacak. Orkestra çocuklar için gündüz matine, yetişkinler için de akşam suare düzenleyecek.
Bodrum Flarmoni Orkestrası’nın sanatçılar konser sonunda uzun süre alkışlanırken dernek başkanı Nadi Atasoy tarafından TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Eken’e  desteklerinden dolayı çiçek takdim edildi.

Bodrum Flarmoni Orkestrası şeflerinden Ertuğ Korkmaz rahatsızlığı nedeni ile konsere bulunamazken Şef Nezih Seçkin’in konser boyunca sergilediği sempatik tavırları sanatseverler tarafından beğeni topladı.

Yorumlar

  1. Nadi Atasoy dedi ki:

    Bu haberde bahsettiğim orkestra 2013 yılında kurulan ”BODRUM BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI” dır.