Bodrum Gündem

HAYIR! Evet! ve BODRUM’UMUZ / Fikret Karataş yazıları…

HAYIR! Evet! ve BODRUM’UMUZ / Fikret Karataş yazıları…

jokey15 Şubat 2017. “Sözcü Gazetesi” haberi : “Varlık Fonu 6’lıyı Buldu”

“KHK ile fona devredilen devletin en kazançlı kurumu Türkiye Jokey Kulübünün, yıllık 5 milyar liralık cirosu dudak uçuklatıyor…”

Bu kuruluş, At yarışı düzenleme, taşınmazları, bahis kabul etme hak ve yetkilerine ilişkin lisanslarda 49 yıllığına fona devredildi.  Varlık fonu başkanı Mehmet Bostan kuruluşun fona geçmesiyle endişeye kapılan camiaya mesaj yolladı. “Bize güvenin, birlikte çalışacağız.” dedi.

Hayret bir şey!…

Gerçi elinden mülkü, parası, hakkı alınanların bileceği iş ama zoralım uygula sonra da “Bize güvenin…” deyiver bitir işi.

Dalga geçip, saraka üretimin böylesine de bunca yaştan sonra rastlamak da kısmetimizde varmış meğer.

Bu “Varlık Fonu” dedikleri “Örtülü Ödenek-II. A.Ş.” nin 7. zırvası bu oldu.

Başkanlık numarasından umutlarını kesmemiş olacaklar ki, veya bin bir türlü atraksiyon  ile oraya ulaşmaya azmetmişler ki, alt yapısını hazırlıyorlar.  Yani Tek Adam kaşanesine uygun harcama fonunu lebalep hale getirecekler. “Ömür boyu gelir, ancak Vakıf Fonu verir!”

Bu fona Bodrum’dan da 49 yıllığına kiraya verilmiş bir taşınmaz (otel dahil) aktarıldı. Kiracını sesi çıkmadı. Nasıl çıksın ki. Belki de adam başını kaldırınca Demokles’inkine benzeyen süngüyü, pardon kılıcı gördü. Görüntü de sürüyor olabilir.

Sıra Bodrum’da. 49 yıllığına kiraya verilen diğerlerine geldi. Acele yok.  Sindire, sindire yapılacak. Önce karine, sonra… İşte öyle.

Sonrası mı?

Sonrası öncekilere doğru gidilince belli olmaz mı? Örnek mi, işte Okluk Koyu…

Halkını soyan Hacı Fış Fışlar “öve, öve öküz, dört ayağı topuz” edilen yatlarıyla Bodrum Koylarını tek, tek tüm ayrıntılarıyla saptayıp fotoğraflayıp çekip gittiler. (özellikle bu yaz)

Bu saptama bu konu ile ilgili siyasiler ve etkin bürokratlara bildirilmiş olabilir. Yani nereler işlerine geliyor.

Sonrasında, geçen yazımızda da belirttiğimiz gibi Tayip gelip bu koyları dolaştı.

Buraların planlaması devlet tarafından yapılacağına ve devlette yaptığını kimsenin yanına kar bırakmayacağına göre…

Plan çizilir. Uygulamaya geçilip netleştirilir. Sonra da olağanüstü hal çerçevesinde çıkarılacak Kanun Hükmündeki Kararname  hükümleri gereğince Kayyum atanır, sonra da o Kayyum aracılığı ile Varlık Fonu Örtülü Ödenek .II. A.Ş. ye aktarılır.

Belki de bu günlerde Fış Fışlar hazırlıklarını tamamlamış olabilirler. Ne de olsa fonun elindekilerin en iştahlı alıcıları onlar.

Bu tehlikeyi ilk dillendiren Bodrum  BODER Başkanı kardeşimizi yeniden anımsayıp mutlu oldum. Sesini de kesmedi zaten. Ancak ondan önce konuşması gerekenlerin bu konuda laf ettiğine rastlanmıyor nedense. Konuşuluyor, konuşuyorlar da ağız pek CHP ağzına benzemiyor.

Biz böyle düşünüyoruz.

Bodrum’lu hemşerilerimize saygıyla duyururuz!….

eski_diyanet_isleri_baskani

İSLAM   BÜLBÜLLERİ!…

“Şol cennetin ırmakları/Akar Allah deyu, deyu,

Çıkmış İslam Bülbülleri/Öter Allah deyu, deyu!…”

Yunus Emre

60 Gün siyaset bülbülleri (!)  de çıkıp alanlara ötecekler. Ötecekler ama onlardan bazılarının sesi ne bülbüle, hatta ne de kargaya benzeyecek. Yırtıp hançerelerini seslenecekler, aklının yetkinliğine inanmadıkları halkımıza; “evet deyi, evet deyin!” diye

Alışkıları nedeniyle elbette ellerinde kutsal kitabımız Kur’an’ı da taşıyacaklar. Rol gereği kimi bağrına yaslayacak, kimi başının üstüne koyacak, koyarken de öpmeyi ihmal etmeyerek.

Bu evet isteminde bulunanlar, tehdit edecek, azarlayacak, yalvaracak ve yanlışla ajite ettikleri toplumu Allah adıyla aldatacaklar.

Ellerinde taşıdıkları kutsal kitabın içindekileri bazılarınca hiç okunmayan, bazılarınca okuyup anlamadıkları, bazılarının da okuyup yanlış değerlendirdikleri bir arı gerçek nasihat var ki, onu da ancak Koca Yunus gibileri tam değerlendiriyor.

Yukarıda niteliksizliklerini andıklarımıza kopya verelim kaynağından…

Kutsal kitap “Lokman  suresi…”

Ayet-17: “Yavrucuğum! Salatı ikame et (Mali yönden ve zihinsel açıdan destek olma. Toplumu aydınlatma kurumları oluştur, ayakta tut)  İyiliği emret. Kötülükten sakındır. Sana isabet edene de sabret. Şüphesiz bunlar, işlerin kesin olanlarındandır…”

Ayet-18: “İnsanlara avurdunu şişirme, suratını asma ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Şüphesiz ki Allah, bütün övünen ve kuruntu edenleri sevmez…”

Ayet-19: “Yeryüzünde mutedil ol, sesinden kes, şüphesiz seslerin en anlaşılmaz ı kesinlikle eşeklerin sesidir.”

(Lokman Hakkı Yılmaz Çevirisi.  Cilt 4. sahife 504)

Söyleyene değil söyletene dikkat!…

 

muğla büyükşehir belediye meclisi

DEĞERLİ KARDEŞLERİM!

Yani CHP ilçe yöneticileri, Belediye Meclis ve Büyükkent Meclis Üyelerimiz!

AKP ile Bahçeli dışındaki parti ve bağımsızların ne yapacakları artık iyice belli oldu da, Muğla’nın Bodrum ve bir, iki bölgesinden edilen laflardan anladığımız kadarı ile flu görüntü parlaklığa ermemiş gibi.  Koskoca CHP’nin, arkasındaki oyu pazarlık aracı yapmaya yeltenenlerle işinin olmaması gerektiğini düşünüyor ve sizlerin de böyle düşündüğüne yürekten inanıyorum.

Ancak aykırılıklara aldırmazlık edip, göz yummanın da bu aşamada büyük zarara neden olacağını düşünüyoruz.

Zaaf tacirlerine aman verilmeden kangreni saptadığınızda kesip atın.

Örgüt sizinle olmaya hazır gibi!…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.