Bodrum Gündem

“SÜPERMARKETLER KAZANDIĞINI DIŞARIYA GÖTÜRÜYOR…”

“SÜPERMARKETLER KAZANDIĞINI DIŞARIYA GÖTÜRÜYOR…”

MİTSO üyeleri süpermarketlerden şikayetçi:

“SÜPERMARKETLER KAZANDIĞINI DIŞARIYA GÖTÜRÜYOR”

reşit-özer-milas-ticaret-odası-başkanı-6Milas Ticaret Odası MİTSO üyeleri büyük zincir marketler ve süpermarketlerden şikayetçi olduklarını belirterek; “Süpermarketlerin sadece çalışanlarının ücretleri yerelde kalıyor. Ki o da gidenin yanında bir hiç sayılır…”dediler.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi oda çalışmalarına ilişkin üyelerinin görüş ve önerilerini almak üzere yapılan ziyaretlerde MİTSO üyelerinden en çok süpermarketlerin yerel ticareti olumsuz etkilediğine ilişkin şikayetlerle karşılaşıyor. Süpermarketlerin yerelde edindikleri kazancı tümüyle merkezlerine gönderdiğinden yakınan MİTSO üyeleri “Süpermarketler tüm kazançlarını gönderirken sadece buralarda çalışanların ücretleri yerelde kalıyor, ki o da gidenin yanında bir hiç sayılır…” dediler.

reşit-özer-milas-ticaret-odası-başkanı-5YEREL ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ…

de;  “MİTSO olarak biz, süpermarketlere karşı yerel üreticilerin korunması amacıyla sürdürdüğümüz girişimlerin ardından önemli bir başarı kazandık. Perakende ticareti düzenleyen yasaya, bunların toplam raf alanının yüzde 1’inin yerel, markalı ürünlere tahsisini sağladık. Ayrıca yerel el sanatlarının korunması için yaptığımız başvurular sonucunda yok olmaya yüz tutan mesleklere de AVM’lerde yer tahsisini sağladık. Bunlar MİTSO’nun önemli bir başarısı oldu. Bu konudaki girişimlerimizi sürdüreceğiz. Üyelerimiz isteklerini ve şikayet ettiği konuları TOBB’ye ve TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara taşıyacağız” diye konuştu.

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Yatırım yapan büyük kuruluşların önünü kamu sırtından açmanın ne olduğunu ne güzel söylemiş başkan. Çalışırken kazandığı dışarıya, zor durumda kalınca bedelini ödemek halkın sırına. Sanırım Bodrum’da bu yıl değerlendirmeye çok dikkat etmek gerekiyor.

  2. GÖKSEL GÖKGÖZ dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN SADECE ZİNCİR MARKETLER DEĞİL BUNUN YANINDA ÇARŞI İÇERİSİNDE AÇILAN LCWK GİBİ MAĞZALARDA UFAK ÇAPLI İŞLETMELERİ TAMAMEN YOK ETME SAFHASINA GETİRDİ. ODALAR VE BELEDİYE OLARAK BUNLARA NİYE MÜDEHALE ETMİYORSUNUZ BÖYLE GİDERSE MEMLEKETTE MEVCUT ESNAFIN HİÇ BİRİNDE PARA KALMAYACAK. BİRAZ ÇARŞIYA İNİN ESNAFLA MUHABBET EDİN ESNAFIN HALİNİ HATIRNI SORUN HEPSİ KAN AĞLIYO ESNAFIN ÖNÜNÜ AÇMANIN ÇARELERİNİ ARAYIN. ODA OLARAK İNŞALLAH BUNLARI DİKKATE ALIRSINIZ İYİ ÇALIŞMALAR