Bodrum Gündem

MUĞLA’DA 23 BİN ŞİKAYETİN %80İ BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN…

MUĞLA’DA 23 BİN ŞİKAYETİN %80İ BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN…
15 Mart Dünya Tüketici Hakları günü

15 Mart Dünya Tüketici Hakları günü

Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre il genelinde 2016 yılı sonu itibari ile 22.981 adet tüketici şikayeti karar bağlanmış.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

15 Mart Dünya Tüketici Hakları günü vesilesi ile yapılan yazılı açıklamaya göre il merkezinde kurulu bulunan İl Tüketici Hakem Heyeti ile 13 ilçe Kaymakamlığında faaliyet gösteren İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine 2016 yılı sonu itibariyle toplam 18.689 adet tüketici başvurusu yapılmış ve önceki yıldan devreden şikayetlerle birlikte toplam 22.981 adet tüketici şikayeti karara bağlanmış durumda.

İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerince 2016 yılı içinde karara bağlanan tüketici şikayetlerinden yaklaşık %85’i Bankacılık Sektörü (kullanılan kredilerden alınan masraflar) ile ilgili olduğu bilgisi yer alan yazılı açıklamada Tüketicilerin; haklarını bilen, savunan ve piyasayı etkileme gücünün farkında olan bilinçli ve güçlü tüketicilere dönüşmeleri ile yaşanan haksızlıkların azalacağına dikkat çekiliyor.  Böyle bir durumda yapılan yasal düzenlemelerin daha etkili olacağı ifade ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.