Bodrum Gündem

CENGİZHAN SANCAR ARTIK SEÇİLMİŞ BAŞKAN…

mhp bodrum ilçe kongresi (28)

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı 9. Olağan Bodrum İlçe Kongresi tek aday ve tek liste ile gerçekleştirildi. 28 Temmuz’da İlçe Başkanlığına atanan Cengizhan Sancar, 167 oy alarak yeniden ilçe başkanı oldu. 

Bodrum Gündem Haber/FB
18 Mart 2018’de gerçekleştirilecek olan Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayı için, il ve ilçelerde kongre süreci başladı. MHP Muğla İl Teşkilatı da ilk kongreyi Bodrum’da gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı 9. Olağan Bodrum İlçe Kongresi, saat 13:00 civarında başladı. MHP’nin AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da hazır bulunduğu kongreye, Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile Bodrum ve Muğla’dan çok sayıda partili katıldı. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Macit Gündoğdu, ekibi ile birlikte kongrede yerini alırken, CHP Bodrum ilçe Örgütünün temsilci göndermediği dikkat çekti.

mhp bodrum ilçe kongresi (16)EMİN HALUK AYHAN DİVAN BAŞKANI…
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Divan Başkan Yardımcılığa MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, divan katipliğine Muğla İl Başkan Yardımcısı Evren Maral ile Menteşe İlçe Başkanı Selim Bağcıoğlu divan başkanlığına seçildi. Ardından geçtiğimiz temmuz ayında MHP İlçe Başkanlığına atanan yönetimin faaliyet raporu ile mali rapor okunarak ibrası yapıldı.
mhp bodrum ilçe kongresi (20)İLÇE BAŞKANI SANCAR, ÇOK HEYECANLIYDI…
Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, hem bir Bozkurt olduğunu hem de teşkilatta 22 yıldan beri görev yaptığını kaydederek “2004 ve 2009 Bodrum merkez ilçe başkanı adaylığı, 2014 Bodrum yerel seçimlerinde kontenjan adaylığı ve bu süreler boyunca ilçe teşkilatımla ilçe başkan yardımcılığı, il teşkilatında da başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve ocaklarda yetişmiş bir kardeşinizim ve bir Bozkurtum. Göreve geldiğimiz günden bu yana sabah saat 8.30’dan akşam saat 18.00’a kadar partili arkadaşlarımızın bütün dertlerine çare olmaya çalıştık. Kime bir kusurumuz olduysa, istemeyerek kimin kalbini kırdıysak şimdiden herkesten helallik istiyorum…” dedi.
mhp bodrum ilçe kongresi (21)MHP ÇİLELİ YOLLARDAN GEÇEREK BU GÜNLERE GELDİ…

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise MHP’de Kongre sürecinin başladığının ve Muğla’da ilçe kongrelerini 30 Nisan tarihine kadar bitireceklerinin bilgisini vererek “İlk olarak Bodrum ilçemizden başladık, bu kongrenin ardından ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız” dedi.

Başkan Korkmaz MHP’nin çektiği çileleri ve 16 Nisan’da neden evet diyeceklerini şu şekilde anlattı; “Bizler geçmişte yaşadıklarımızı, başbuğumuz Alparaslan Türkeş’e atılan iftiralar, milliyetçi, ülkücü harekete yapılan operasyonları unutmadık. 12 Eylül darbesinin gerçekleşmesinin ardından, ABD Başkanı Carter’a bizim çocuklar başardı diyerek MHP’ye yapılan operasyonları unutmadık. MHP’yi bölmeye yönelik operasyonları hiç unutmadık. 99’da bütün anketlerde birinci parti olarak görülürken, önümüzün kesilmesini de unutmadık. 2010’da Devlet Bahçeliye yapılmaya çalışılan operasyonları ve sonrasında milletvekillerimize yapılan kaset operasyonlarını da unutmadık. HDP’ye oy veren FETÖ’cülerin sevinç çığlıklarını da unutmadık…” diyen Korkmaz, “1 Kasım’da Başbuğsuz bir MHP isteyenler, partimizi terk ettiler. MHP’ye dün olduğu gibi bugün de yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor…” diye konuştu.
mhp bodrum ilçe kongresi (23)OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR YAPTI…
MHP, MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 4 partinin ortaklaşa kurduğu 15 Temmuz FETÖ darbesini araştırma komisyonunun çalışmalarının yarım kaldığına dikkat çekerek, tartışma yaratacak ve oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muğla Milletvekili Erdoğan 15 Temmuz Araştırma Komisyonunun görevini tam olarak yapmadığını ve yapmasına izin verilmediğini söyledi. Erdoğan konuşmasında yeni paralel yapılara da meydan verilmemesi konusunda uyarıda da bulundu.  Erdoğan sözlerini “Türkiye inşallah 18 maddelik Anayasa değişikliği ile daha güçlü ve daha hızlı bir karar alma mekanizmasına sahip olmasını ve bu süreçte de doğru kararlar alınmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin birlik ve beka noktasında bu tür sıkıntılar ile karşılaşmaması için MHP olarak üzerimize düşenleri dün nasıl yaptıysak, bu günde yapmaya hazır olduğumuzu ve yaptığımızı bütün kamuoyuna sizlerin huzurunda ifade ediyorum… ” şeklinde tamamladı.
mhp bodrum ilçe kongresi (24)SİSTEMİN TIKANIKLIĞININ AÇILMASI GEREKİYOR…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan; “MHP’nin sistemdeki problemler ortadan kaldıran, uzlaşmacı, beka meselesinde milliyetçiliğimizi, diğer meselelerde de demokratik yöntemler kullanarak, millete problemleri danışarak bu meselelerin çözümünü sağlamaya çalıştı. Baktığımız zaman ülkemizde bir takım problemlerin devam ettiğini görüyoruz. 15 Temmuz sonrası Türkiye’de büyük problemler vuku bulmaya başladı. Bunların bazıları bilinendi, bazıları da farkındalığımızı arttırıcı olayları görmemizi sağladı…” dedi.
MHP’Yİ BEĞENMİYORSANIZ, NEDEN ELEŞTİRİYORSUNUZ?
“MHP milletin sigortasıdır…”
diyerek konuşmasını sürdüren Emin Haluk Ayhan “MHP olayları önden tahmin eden, olacakları bilen bir partidir. Hayatında MHP’ye oy vermemiş, hatta elini sıkmamış insanların partimizin geleceği ile ilgili tavır sergilemeleri de enteresan. Madem MHP’nin düşüncelerine karşıtsınız, beğenmiyorsunuz, MHP’nin davranışları sizi neden ilgilendirsin. Bugün baktığını zaman kimin kimle işbirliği yaptığını çok rahat görüyoruz.” dedi.
MİLLET İÇİN EVET DİYECEĞİZ…
MHP’nin her zaman partisinden, şahıslarından önce, milletini düşünen bir siyasi organizasyon olduğuna değinen Ayhan; “Biz söyleyeceğimizi her zaman net bir şekilde söyleriz. Bu Anayasa meselesinde de en önemli şey demokrasi olayı. Milletin önüne gidecek, gayet net ve açık. Millet evet derse evet diyecek, hayır derse hayır diyecek. Kabul etmeyen var mı bunu? Biz ‘Evet’ dediğimizi ilan ettik. Devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklük için evet diyoruz…” ifadelerini kullandı.
mhp bodrum ilçe kongresi (25)KULLANILAN 167OYUN TAMAMINI ALDI…

Konuşmaların ardından delegeler oylarını kullanmaya başladılar. Toplam 230 civarı delegenin katıldığı kongrede, 167 oy kullanıldı. Yapılan tasnif sonucu da 167 kullanılan oyun tamamını alan Cengizhan Sancar yeniden MHP Bodrum İlçe başkanı oldu.
18 kişiden oluşan Bodrum MHP Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor, Ömer Varan, Selahattin Zengin, 3. Fatma Çırakoğlu, Fehmi Çakar, E. Ramazan Demiray, Salih Alanç, Korhan Saka, Ali Gündoğdu, Ayşe Kürkçüoğlu, Murat Bozlar, Erol Ergene, Cafer Aras, Mehmet Özmeral,  Cem Karaca, Zafer Özçelik, Ramazan Şenel, Sema Göç, Fatih Gülen…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.