Bodrum Gündem

KOCADON ÇIKTI YOLA, HAYIRLI OLA!…

içişleri bakanı süleyman soylu bodrumda (16)

Nereye?… Kocakent’e doğru.

Zamanlama ilginç. Referandumun sürecinin bitimine beş kala.

Aslında referandumla onun ilgisini ne eylem olarak görmedi, söylem olarak duymadı Bodrum halkı…

Mensubu olduğu partimizin  (CHP) tüm elemanları, yönetimi, gönüllüleri, harika sezgili ve bilinçli hanımları canhıraş HAYIR uğraşı verip halka doğruları aktarırken o cenah /kanat (!)n turizm reklam, tanıtım ve çağrı TIR’ı hazırladılar.

Ve biz Belediye Başkanımızı aile boyu oy verirken web sitelerinde haber olarak referandum olgusuna ilgisini izledik. Tabi ilgilenmeyiz. Onun paşa gönlü bilir.

Halk oylaması sürecinde Başkan yine zamansız gibi bir söz etti ve bunun önemli habermiş gibi verilmesini de sağladı. (Sözcü, Posta v.b.)  Ama bizim bildiğimize göre hiçte zamansız değildi. Hatta zaman iyi değerlendirilmişti.

Eğer “HAYIR” çıkacağına yürekten inansaydı,  böyle bir lafı etmesi ve basın aracılığı ile niyetini açıklaması olanaksızdı.

O zaten hep öyle yapıyor: Botav başkanlığında, Bodrum Belediye Başkanlığında da öyle yaptı. Karşısında uğraşı verdiği muhatapta kararsızlık ve kendi değerlendirmesine göre zaaf görürse açıklayıveriyor niyetini. Bu kez ortada zaaf (düşkünlük) yok, ama umut var.

Halk oylaması sürecinde hareketsizliği, Soylu Süleyman’ı ziyaret ve toplantısına katılması herhalde AKP tarafından teşekkürle karşılanmış olacak ki,  2019 kararını açıklayıverdi. Kesin olarak da başka seçeneği olmadığını söyledi.

BÜYÜKKENT Belediye Başkanlığı…

Olur mu?

Neden olmasın.

Referans güçlü. Belediye deneyimi var. Büyükşehir deneyimi olmasa da olur. Zaten oradan gelen yetkili personelle diyalog da yerinde.  Bu yeter mi? Yetmez ama umutlandırır.

İki yönüyle şanslı, bir yönüyle şanssız.

CHP den atama olursa 1. şans

Belediye Başkan adaylarını olağanüstü hal ve KHK kararları marifetiyle çiçeği burnunda Başkan tarafından belirlenirse yerelin ve  ilin vereceği referans  sonucu 2. şans…

Şanssızlığı ise, CHP den örgüt yoklaması. Delege veya üye fark etmez.

Muğla’nın seçmen sayısı 690 bin bunun %70’i CHP+MHP ye ait. Yani 483 bin adedi.

Buna talip olmak iyi düşünme ve güçlü yürek ister.  Bunlar bende var diyen buyursun.

Devamı… sonra, zamanı gelince ve kısmet olduğunda…

16 nisan 2017 referandumda oy kullandılar (39) “KAZANANI YOK…”

Halk oylaması bitti. Niteliksiz, yerlerde sürünen laflarla sunulan yorum ve nutuklar da gündeme getirildi. İktidar partisi ve onun başı ile istemediği ikinci baş ve devamı tarafından

Bin Ali Yıldırım “Kazanan tarafı yok. Millet kazandı…” diyor.  Biz de cümlenin birinci kısmına kısmen katılıyoruz ama Milletin neyi kazandığını pek anlamadık gibi sanki.

Millet ne kazandı?  Hileyle, oy hırsızlığıyla, manipülasyon, tehdit ve benzerleri olan çirkinlikler aracılığı ile sokuşturulan” TEK ADAMI” kazandı.

İstemiyoruz. Sizin olsun! Hayrını görmeniz için dua ederiz. Bizden uzak, sizin yuvanıza direk olsun.

Bu süreçte iki taraf savaştı. Cennetlikler- Cehennemlikler…

Biz söylemedik bunu. İktidarın ulema dediği bize göre ise zındıklar Evet için olmadık hadisler, dini zannettikleri söylemler, ilahiler, dua yerine koydukları sövgüler, yorumlar  ve peygamber ile ALLAH gölgesi yakıştırmaları, yapıştırmaları  ile Evet oyu verenleri CENNETLİK ilan ettiler. Neydi cennetlik olmanın kuralı: Oy çalmak, adam tehdit etmek, halkın parası ve hakkıyla reklam yapmak, kul hakkı yemek, ulufe dağıtmak Hayır diyenlerin karısına kızına saldırmak ve insanlıkla ilgisi olmayan bir sürü rezilliklerin uygulayıcı olmak.

Ya cehennemlik olmanın, yani Hayırcıların özellikleri:

Atatürkçü ve onun armağanı cumhuriyetçi, laik, mütedeyyin, vatanperver, Demokrasi aşığı, demokrat, kul hakkını gözeten,  devlet malına el uzatmayan olmak ve bir sürü insanı insan yapan özelliklerin sahibi olmak. Ve de….. Ülke için HAYIR oyu vermek….

Bu niteleme ve tanımı yapanlara ancak terbiye ve görgüm  YUUUH!… diyecek kadar olur verdi.

Daha görüşülecek çok şey var.

Diklenmeyelim, dik duralım saygı ve sevgi ile teşekkürü hak eden HAYIR’cılar…

MAHZUNİ ŞERİF’ten

Bizim toprak, toprak olduktan beri,

Bunun gibi daha arsız görmedi.

Bu kadar sap yeyip saman bırakan,

Ağzı şirkin, yüzü nursuz gelmedi

Zehir ile yaremizi elledi,

Ateş ile terimizi yelledi.

Bizim elin anasını belledi,

Böyle dinsiz, böyle hırsız gelmedi…

Tiranı tanımlamış usta.

Hem de çok şık!….

Zaten ustanın tamamı duygu seli.

O selden birazcık akıtıvermiş…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.