Bodrum Gündem

”YÜRÜYÜŞÜMDEN İZLER” ile HAYIR! Nuran Yüksel yazıları…

nuran_yuksel_bodrum_gundem-yaziları

Geçmişi, yaşanmışlıkları yok sayarak yepyeni farklı bir sayfa açmak mümkün mü?

HAYIR!

Savaşların, mutsuzlukların, olumsuzlukların tek sorumlusu sadece terör örgütleri, siyasi partiler veya bizler gibi düşünmeyenler mi?

HAYIR!

Sadece güvenli hayatlarımızın, bedelli susukunluklarına sıkıca sarılarak yaşayabilmemiz mümkün mü?

HAYIR!

Sadece karnımız tok sırtımız pek olsun diye bizlerden uzaktaki tüm savaşlara, şiddete, eyvallah diyebilir miyiz?

HAYIR!

Azınlığın mutluluğunun çoğunluğun mutsuzluğu olduğunu bile bile, her şeyi sineye çekebilir miyiz?

HAYIR!

Ülkemiz, kendi sosyal ve kültürel değişimini yaşarken Bodrum ve Türkiye’nin bu kötü değişim ve dönüşümden daha fazla zarar görmesine ”olanlar oldu, atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek seyirci kalabilecek miyiz?

Elbette HAYIR!

Bugün tarihi bir referandum yaşadık. Birçok insan 17 Nisan sonrasını kaygılarla bekliyor. Onbinler, yüzbinler şaşkın. (Ben hiç şaşırmadım.)

Yapılan referandum siyasi bir seçim olmamasına rağmen maalesef iç siyasete alet edilmiştir.

%50 – % 50+1’le ne CHP ne de AKP kazanmıştır. Sonuç %51’le “Evet” çıksa da esas mesele esas mücadele 17 Nisan sabahından itibaren başlayacak ve bunun farkında olan kazanacaktır.

Ancak şuna bir kez daha inandım ki, bu düzeni kırgınlıklarla, öfkelerle dolu biz yetişkinler değil, hayallerini özgür bir dünyada yaşamak isteyen gençler değiştirecek.

nuran yüksel yürüyüşümden izler kitabıSevgili okurlarım;

“Yürüyüşümden İzler” Yaşamda Ve Siyasette Umudun Yolu… adını verdiğim ilk kitabım raflarda. Bu kitap sadece Nuran Yüksel’in otobiyografisi, aile soyağacının anlatısı değildir. Siyasal yaşamda yürümeye çalışan çok şanslı bir kadının, geleceğe not düşebilmek adına yaptığı bir çalışmadır.

“Yürüyüşümden İzler”i yazarken bir kez daha 16 Nisan’da neden “Hayır” dememin ve insanlara anlatmam gerektiğinin önemini gördüm. 17 Nisan’dan itibaren yaşamda ve siyasette umudun yolundan hiç vazgeçmememiz gerektiğini aydınlık yolda yürümeye devam edecek gençlerimize sanki çok önceden yazılı olarak not düşmek istemişim.

Her zaman inandığım gibi, inanmaya devam edeceğim. Asla değerlerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğim. İnanıyorum ki gençlerimiz yalnız değil, önyargılardan arınarak ortak değerlerimizde buluşacaklar, tünelin sonundaki ışığa ulaşma çabalarından asla vazgeçmeyeceklerdir.

17 Nisan Türk aydınlanma tarihinin, Köy Enstitülerinin kuruluşunun en özel ve anlamlı günlerinden biridir. Onların öğretisi, önce bir eğitimci olarak, sonra bir Cumhuriyet Kadını olarak bana ışık oldu. Unutmayacağız, unutturmayacağız.

“Yürüyüşümden İzler”in de geleceğe ve bu yolda yürüyüşünü yapacak aydınlanma savaşçılarına ışık olmasını diliyorum.

NURAN YÜKSEL

17 -04-2017

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Reyhan Bayındır Gönenç dedi ki:

    ‘Yürüyüşümden İzler’ adını çok sevdim. Hemen alıp, okumak istiyor insan. Satır aralarında Bodrum kokusu alacağımı hissediyor ve çok heyecanlanıyorum. Türkiye’de kadın olmak, siyasette kadın olmak var sanırım… Duruşunuz ve inancınız örnek alınası… Okuyup, konuşmak isteği ve sevgimle.

    1. nuran dedi ki:

      teşekkür ederim arkadaşım. umarım beğenirsin. satır aralarındaki Bodrum kokusu varoluşumuzun gücü galiba.