Bodrum Gündem

GENEL MÜDÜRÜN TALİHSİZ AÇIKLAMASINA, BODRUM’DAN SERT YANIT…

GENEL MÜDÜRÜN TALİHSİZ AÇIKLAMASINA, BODRUM’DAN SERT YANIT…

gündüz nalbantoğlu deniz ticaret odası bodrum şube başkanı (1)

P&I sigortalı deniz aracı sayısının yüzde 5 oranında kaldığını ifade eden Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker’e sert yanıt Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbanoğlu’ndan geldi. Nalbantoğlu; “T.C kanunlarına göre deniz turizmi sektöründe sigortasız çalışmak mümkün değildir. Turizmde zor günler geçirdiğimiz şu günlerde böyle talihsiz bir açıklama yanlış olmuştur…” dedi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Deniz turizminden taşımacılığa, denizlerdeki güvenlikten su araçlarının sorumluluk sigortalarına kadar birçok konu turizm haftasında Marmaris’te düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Panelde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, bu yaz sigorta sorununun çözülememesi durumunda yaptırımlara başvurulacağını açıkladı. Türkiye’de 164 milyon yolcuya taşımacılık hizmeti veren deniz araçların yüzde 95’i sigortasız. Sadece Yunan Adaları, İstanbul ve İzmir şehir hatlarında çalışan vapurların sigortası bulunuyor.

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk TekerTALİHSİZ AÇIKLAMA; “TURİSTLER YASAL OLARAK ‘İNSAN’ KABUL EDİLMİYOR…”

Türkiye’nin en önemli ekonomi gazetesi DÜNYA’ya (http://www.dunya.com/)değerlendirmelerde bulunan Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, Türkiye’de deniz turizm araçlarının anlık yolcu kapasitesinin 105 bin, yıllık ise 3,5 milyon olduğunu ve yasal olarak burada taşınan yolcuların insan kabul edilmediğini söyledi. Türk Ticaret Kanunu’na göre deniz araçlarının tonajı 300 groston ve üzerinde olması veya 12’nin üzerinde yolcu taşıması durumunda P&I (Su araçları Sorumluluk Sigortası) kullanımının zorunlu olduğunu ifade eden Teker, turizm alanında araçlara istisna tanındığını ve kullanılan araçların güvenli olmadığını dile getirdi.

SİGORTA PRİMLERİ ÇOK DÜŞÜK…

Türkiye’de toplam deniz aracı sayısına bakıldığında toplam P&I sigortalı deniz aracı sayısının yüzde 5 oranında kaldığını ifade eden Teker, turist ve yolcu taşımacılığı yapan tekne, yat ve vapurların sigorta pirim bedellerinin bin dolar ile 3 bin dolar arasında değiştiğini ve otobüslerin sigorta pirim bedellerinden daha düşük olduğunu, teminatların ise 5 milyon dolardan 1 milyar dolara kadar çıktığını söyledi.

gündüz nalbantoğlu deniz ticaret odası bodrum şube başkanı (3)BAŞKAN NALBANOĞLUNDAN, GENEL MÜDÜR TEKER’E SERT YANIT…

Bu açıklamaların ardından İMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, bu değerlendirmelere ve habere oldukça sert bir şekilde yanıt verdi. Başkan Nalbantoğlu 25 Nisan günü www.denizhaber.com da yayımlanan haber ile ilgili olarak Deniz Haber editörü Recep Canpolat’a “Sizin haberciliğinize yakıştıramadım…” şeklinde başladığı sert açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Turk P&I Genel Müdürü Remzi Ufuk Teker, kendi sigortası dışındaki sigorta kuruluşlarını yok sayıyor ve “Turistler yasal olarak insan kabul edilmiyor…” şeklindeki talihsiz bir beyanda bulunuyor. Oysa T.C kanunlarına göre deniz turizmi sektöründe sigortasız çalışmak mümkün değildir. Turizmde zor günler geçirdiğimiz şu günlerde sigortacılıkla ilgili, halledilmesi gereken teknik bir konuyu kamu oyu karşısında deniz turizmi işletmeciliği hak etmediği şekilde atılan manşetle karalamanın kime faydası olacağı düşünülmelidir. Ayrıca serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı ülkede Türk P&l şirketinin yaptığı bir pazarlama şekli ise hiç yakışık almamıştır. Bence sayın Genel Müdür yanlış yapıyor…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.