Bodrum Gündem

HALİKARNAS’TA  VEDA ZAMANI…

 

halikarnas disco kapanıyor (5)1979 yılından bu yana yerli yabancı herkesi müzikle ve eşsiz eğlenceleriyle mutlu etmeye çalışan, Halikarnas markasının yaratıcısı Süleyman Demir, adı Bodrum’la özdeşleşen Halikarnas Disco’nun resmen kapandığını bugün yaptığı basın toplantısında duyurdu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Açıldığı 1979 yılından bu yana en büyük açık hava diskosu olarak dünyaya adını duyuran Halikarnas Disco, eğlence hayatından çekildi. Resmi açıklamayı kurum sahibi Süleyman Demir’in yaptığı basın açıklamasında Halikarnas The Club olarak, yeni projelerle başta Bodrum olmak üzere Dubai, Hindistan Miami’de den gelen frenchise  tekliflerinin de değerlendirildiği ifade edildi.

“Aslında bu bir veda değil başlangıç!”

Oldukça duygusal bir ortamda geçen basın açıklamasında Süleyman Demir şunları söyledi “Çok önemli bir kararı sizinle paylaşmak için buradayız. Dünyada değişen eğlence anlayışı ve konjöktör nedeni ile Halikarnas’ı zirvedeyken kapatma kararı aldım. Bir dünya markası yarattık. Bunu aşkla yapmamamıza borçluyuz. Bu mutluluk bizim en önemli  motivasyonumuz oldu. Unutulmaz sayısız anıyı yaşadık ve yaşattık. Şimdi artık veda zamanı.” Dedi.

Halikarnas adının bundan böyle farklı konsept, yeni projelerle yurt içi ve dışında devam edeceğinin altını çizen Süleyman demir “Ayrıca Dubai, Hindistan ve Miami’de den gelen frenchise  talepleri var, bunları değerlendiriyorum. Halikarnas severlerin destekleri başarımızdaki en önemli öğedir. Şükranlarımızı sunmak istiyorum. Biz Kumbahçe’deki mekanı kapattık, marka bizde. Daha iyi ve güzel şeyler yapacağız, daha yaşımız genç. Yeni mekanı zamanı gelince açıklayacağız.” Dedi.

Bu yaz Bodrum’un tadını biz çıkartmak için tatil yapmak istediğini belirten Süleyman Demir “38 yıldır hizmet verdiğim yerde biraz da tatil yapmak istiyorum. Arkadaşlarımın açtığı mekanları ziyaret etme şansım olur.

38 yıl da unutulmaz bir yaşam ve en büyük heyecanları yaşadım Bodrum’da. Bu her yerde olmaz. “ diyen Demir basın mensuplarının “Bodrum’un başka bir noktasında yeni bir Halikarnas düşünüyor musunuz?” sorusuna “Eğlence konsepti değişti. Farklı bir konsept düşünüyorum. Bodrumda mutlaka yeni  projeler de yapacağım. Yarından itibaren Kumbahçe’deki mekanı  boşaltıyoruz. Mahkemeler oldu bitti, ama biz artık işimize bakacağız.” Dedi.

“Acun Alsa Mutlu Olurum”…

Halikarnas’ın yerinin ünlü program yapımcısı Acun Ilıcalı tarafından kiralanıp kiralanmadığı ile ilgili sorulara “Acun alsa ben mutlu olurum. Çok güzel ses getiren programlar yapıyor. Ben oraya geldiğimde orası bir pansiyondu. “ şeklinde cevap veren Demir “Eğlenmek için Halikarnas’ın açılış saatini bekleyen turistler önce Kumbahçe’deki mekanlara uğrayıp bir iki tek atardı. Sonrasında ise bölge esnafı yine bizim kapanış saatimizi bekliyordu çorbacısından, taksicisine. “ dedi.

23 yaşındayken Halikarnas Diskoyu nasıl açmaya karar verdiğini basın mensupları ile paylaşan Süleyman Demir,  38 yıl boyunca diskoda hiçbir kurşun sıkılmamasından ve yaralama olmamasından dolayı şükran duyduğunu ifade etti.

Halikarnas Disco’nun ilk ünlü konuğu  İzmir’in eski çok zengin ailelerinden sanayici ve armatör Avni Meserretçioğlu iken, son ünlü konukları  model Naomi Campell ve Kate Mos  olarak Halikarnas Disco’nun tarihindeki yerlerini aldılar.

Basın mensupları tarafından “Halikarnas’ı Halikarnas yapan Sülayman Demir’dir. “ söyleminin yerinde bir cümle olduğunu söyleyen Süleyman Demir; Ahmet Ertegün, Zeki Müren’inde yer aldığı bazı ünlüler ile ilgili geçmişe dair anılarını paylaştı.

Halikarnas Disco ile ilgili bir film yapmak istediğini belirten Süleyman Demir “Bana bir iki sene lazım dökümanter yapmak için. Bir yerde Bodrum’un tanıtım filmini yapacağım. Sizler Halikarnas Disco ile ilgili  elinizde bulunan resimleri ve videoları ister hediye edin ister satın alayım. On binlerce dia var, film var. Bunların arasında kriminal laboratuvara gönderdiğimiz filmlerimiz de var. Bodrum’unun tarihi bir yerde Halikarnas anıları.” Dedi.

Süleyman Demir’in yaptığı açıklamaların ardından aralarında Mehmet Kocadon, Cemil İpekçi, Akrep Nalan, Ali Şen, Güneri Civaoğlu gibi ünlülerin kapatma kararı ile ilgili yaptığı yorumların ve diskodaki eğlence görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi yayınlandı.

Yorumlar

  1. Reyhan Bayındır Gönenç dedi ki:

    1998’de doğduğum topraklara geri döndüm ve Halikarnas diskonun sesinden uykusuz gecelerim oldu. Önemli değildi.
    Halikarnas disko yıllarca Bodrum Kalesi’ni reklam panosu yaptı ya Bodrum’un içi
    sızladı.