Bodrum Gündem

BODRUM’DA YAPACAĞI REKOR DENEMESİNDE GUİNNESS’E GİRMEK İSTİYOR…

 

su-altı-yürüyüşü-rekor-denemesi-manşetOrtakent-Yahşi Bahar Festivali kapsamında sualtı sportif Guinness Dünya Rekorunu deneyecek milli sporcu Bilge Çingigiray, deneme öncesinde TED Bodrum Kolejinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
TED Bodrum Koleji havuzunda 18 gündür çalışmalarını sürdüren Bilge Çingigiray, kırmak istediği sualtı sportif Guinness Dünya rekoru ve hedefleri ile ilgili bilgi vermek üzere TED Bodrum Kolejinde basın mensupları ile bir araya geldi.

11 yıldır milli sporcu olarak yarışan Bilge Çingigiray, 20 Mayıs’ta gerçekleştireceği Guinness Sualtı Sportif Dünya Rekoru, “Kadınlar En Uzun Mesafe Yürüme” kategorisindeki denemesini 20 Mayıs’ta gerçekleştirecek.

IMG_7373Rekor 40 Metre. O 82 Metre ile Guinness’e Girmek İstiyor…

Otuz yedi yaşında ve bir çocuk annesi olan Bilge Çingigiray, hali hazırda kadınlara ait olan 40 metrelik rekoru 82 metreye çıkartarak Guinness dünya rekorunu kırmak istiyor. Çingigiray çalışmaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı “Aslında kadınlarda nefes tutma (statik apnea) kategorisi sporcusuyum. Şu anki Türkiye Rekoru olan  6 dakika 23 saniye ile bana ait. Sualtında en uzun yürüme branşı benim branşıma göre çok farklı. Ama bunun için Ocak ayından bu yana çalışıyorum. 20 Mayıs’ta saat 13.00-15.00 arasında rekor denememi gerçekleştireceğim. Bu branşlarda hep erkek sporcular deneme yapmış. Guinnes Rekorlar Kurulu’na onlara ait olan bu rekoru kırmak için başvurduk. İlk kez kadınlarda benimle beraber bu branşı açtılar ve rekorun alt limitini de 40 metre olarak belirlediler.  Ama ben çalışmalarımda bu alt limiti defalarca geçtim. Antrenmanlardaki çalışmalarımda 70 metre yürüdüm. Her çalışmamda bir önceki rekorun üzerine çıkmadan bırakmadım. Ben, hiçbir risk almadan su altında ciddi bir metreyi tek nefesle yürümeyi hedefliyorum. ”

IMG_7365Bilge Çingigiray, bireysel olarak ilk kez katıldığı  rekor denemesinde Bodrum’daki firmaların özveri gösterip kendisine destek olmalarına teşekkür ederek ” Bu sayede bu rekor denemesini gerçekleştiriyoruz. Bu tür denemeler için ciddi sponsorluk desteklerine ihtiyaç vardır. Bodrum’da olmaktan ve OYFEST içinde bu rekor denemesini yapmaktan mutluyum. Ayrıca deneme öncesinde Samsung firmasından sürpriz bir destek geldi. Samsung’un S8 teknolojisiyle su altından selfie çekmeyi deneyeceğim. ” dedi.

Bilge Çingigiray, rekor denemsinde Minik Kalplerle Elele Derneği’nin (MİKADER), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığı bir protokolle “İçerde Spor Rehabilitasyon Merkezi” için toplanan bağışlara dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Türkiye’nin en iyi sualtı videocularından biri olan Bengiz Özdereli, Bilge Çingigiray’ın rekor denemsini su altına yerleştirecekleri kameralarla kesintisiz görüntüleyerek aynı zamanda TED Bodrum Koleji konferans salonundaki projektörlerle canlı yayın yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Bilge Çingigiray’ın rekor denemsi 20 Mayıs, saat 13.00-15.00 arasında TED Bodrum Koleji havuzunda gerçekleşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.