Bodrum Gündem

Köpeklerle Doğru İletişim Kurmayı Öğreniyorlar

Köpeklerle Doğru İletişim Kurmayı Öğreniyorlar

Karia Rotary Kulübü tarafından Bodrum’daki anaokulu öğrencilerinin köpeklerle doğru iletişim kurmalarını amaçlayan sosyal sorumluluk projesi hayat geçirildi.

Bodrum Gündem Haber

Son yıllarda gittikçe artan küçük çocukların köpekler tarafından ısırılmalarına engel olmak amacıyla Bodrum Karia Rotary Kulübü tarafından başlatılan “Köpeklerle Doğru İletişim Kurma” konulu sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Bodrum’da anaokulu çocuklarına köpeklerle doğru iletişim becerilerini kazandırmak amacıyla Karia Rotary Kulübü destekleriyle, Veteriner Sevim Isparta ve çocuk psikoloğu İlknur Özer’in gözetiminde anaokulu çocuklarına ik eğitimler verilmeye başlandı.

Eğitimlerde sosyal uyumlu köpek Botelli de bu çalışmalarda çocuklara yardımcı oldu. Önce teorik ve görsel bilgiler verilen eğitimin interaktif olarak düzenlenen ikinci bölümünde çocuklara “Ağaç Ol” davranışı öğretilerek Botelli ile tanışmaları sağlandı. Okul öncesi çocuklarda çok heyecan uyandıran bu çalışma talep eden diğer anaokullarında da önümüzdeki günlerde başlayacak.

Karia Rotary kulübü başkanı Afet Aksu ve gelecek dönem başkanı Aliye Muslu bu çalışmalara bizzat katılarak katılımcı anaokuluna teşekkür belgesi verirken sosyal uyumlu köpek Botelli’ye de bir oyuncak hediye ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.