Bodrum Gündem

KHK İLE AÇIĞA ALINAN ENGİN ÖĞRETMENE ATILAN TOKAT KABUL EDİLEMEZ…

KHK İLE AÇIĞA ALINAN ENGİN ÖĞRETMENE ATILAN TOKAT KABUL EDİLEMEZ…

13 haz.

Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Nuran Aldan ve Eğitim-Sen  Bodrum Baştemsilcisi Ahmet Paksoy son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin olarak, sendika temsilcilik bürosunda bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra  ÖDP, HDP, Bodrum Alevi Bektaşi Derneği ve Yarımada Çevre Platformunun da katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında “Barışcıl bir şekilde eylemlerini sürdüren Nuriye ve Semih’in tutuklanması  kabul edilemez. Engin Hoca’mızın karakolda  karşılaştığını belirttiği tokat atma kabul edilemez. Kınıyoruz. Eğitimsen Bodrum Yalnız değildir. Engin Hocamız yalnız değildir…” ifadeleri yer aldı.

Bodrum Gündem Haber

Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Nuran Aldan ve Eğitim-Sen Bodrum Baştemsilcisi Ahmet Paksoy KHK ile görevinden uzaklaştırılan Engin Karataş’ın pasif eylemi sırasında görevli bir polis memuru tarafından tokatlandığı iddiasında bulundu. Son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin olarak, sendika temsilcilik bürosunda yapılan basın açıklamasında “Barışcıl bir şekilde eylemlerini sürdüren Nuriye ve Semih’in tutuklanması  kabul edilemez. Engin Hoca’mızın karakolda  karşılaştığını belirttiği tokat atma kabul edilemez. Kınıyoruz. Eğitimsen Bodrum Yalnız değildir. Engin Hocamız yalnız değildir…” ifadeleri yer verildi.

13 haz..jpg1.jpg2Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Nuran Aldan açıklamasında, “15 Temmuz darbe girişiminin devamında ilan edilen OHAL’in sonuçlarından en acısı KHK’larla bir gecede sorgusuz sualsiz kamudan ihraç edilenlerin ailelerinin, çocuklarının yaşadığı toplumsal travmadır. 15 Temmuz’dan itibaren ihraç edilen kamu emekçisi sayısı 100 bini aşmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışan 33 bin 128 öğretmen, 5 bin 318 akademisyen ve bin 194 idari personel tamamen siyasi ve idari kararlar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bile bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Darbe ile mücadele adı altında başlatılan ihraç operasyonları kısa süre içinde yön değiştirerek geçmişten bugüne hükümeti uygulamalarına karşı çıkan, laik, bilimsel ve anadilinde eğitimi savunan ve örgütlü mücadele içinde yer alan eğitim ve bilim emekçilerine yönelmiştir…” iddiaları ile başlayan basın açıklamasında Aldan sözlerine şöyle devam etti; “Muğla ilinde de 17 Eğitim-Sen üyesi ihraç edilmiştir. İhraçlara karşı hem ihraç edilen üyelerimiz hem de sendikamız tarafından demokratik mücadelemiz devam etmektedir. 675 Sayılı KHK ile Bodrum’da ihraç edilen üyelerimizden olan Engin Karataş, ihraç edildiği günden itibaren hem bireysel, hem de örgütsel olarak bu haksızlığa karşı susmayıp mücadelesine devam etmiştir ve etmektedir. Engin Karataş 9 Haziran cuma günü yaptığı eylemden sonra, kimsenin olmadığı bir ortamda kolluk görevlileri tarafından fiziksel şiddet uygulandığını belirtmiştir. Yıllardır emek verdiği öğretmenlik mesleğinden ve öğrencilerinden bir gece de çıkarılan KHK’yla uzaklaştırılmak, işinin elinden alınarak açlığa ve sefalete mahkûm edilmek istenmek, toplumsal tecrite maruz bırakılmanın kendisi şiddetin en kronik halidir. Öğretmenimizin böylesi bir şiddete maruz kalmışken, hakkını ararken bir de kolluk görevlilerinin şiddetine maruz kaldığını belirtmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu saldırı aynı zamanda ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum kültürünün’ yeşerdiği, bu topraklarda öğretmenlik mesleğinin değerine ve kendisine yapılmıştır. Eğitim-Sen olarak 9 Haziran 2017 cuma günü gerçekleşen bu şiddet vakasının demokratik hukuk devletinin gereği olarak araştırılıp, sorumluların açığa çıkarılmasını ve gereğinin yapılmasını kamuoyu aracılığıyla talep ettiğimizi belirtmek isteriz. Bu olay açığa kavuşana kadar takipçisi olacağız…”

13 haz..jpg1.jpg2.jpg3ÖĞRETMENE ATILAN BU TOKAT KABUL EDİLEMEZ…

Daha sonra söz lan Eğitim-Sen Bodrum Baştemsilcisi Ahmet Paksoy’da yaptığı açıklamada, “Barışcıl bir şekilde eylemlerini sürdüren Nuriye ve Semih’in tutuklanması  kabul edilemez. Engin Hoca’mızın karakolda  karşılaştığı nı belirttiği tokat atma kabul edilemez. Kınıyoruz. Eğitim-Sen Bodrum Yalnız değildir. Engin Hocamız yalnız değildir…” ifadelerini kullandı.

Paksoy açıklamasına şu  şekilde devam etti; “15 Temmuz’la başlayan süreç ülkemizin zorlu bir sürece girdiğini hepimiz tanığız. OHAL ve KHK’larla ülkemiz yönetilmektedir. Bu süreçte hepimizin de bildiği gibi bin 500 yakın EĞİTİM-SEN, toplamda KESK olarak 3 bin 500’e yakın arkadaşımız bir gecede haksız hukuksuz olarak görevlerinden uzaklaştırıldılar. Bodrum’da da sekiz arkadaşımız 29 Ekim’de görevlerinde hukuksuz olarak uzaklaştırıldılar. Bu durumu tepki olarak ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla 31 Ekimde Belediye Meydanında dostlarımızla birlikte basın açıklaması yaptık. Kesk İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş kararı aldı. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  Bodrum’a geldiğinde miting alanına “Ohal’in Arkasına Sığınmayın İhraç gerekçelerini Açıklayın…” ve “Haberin var mı? Bodrum’da  öğretmenler hukuksuz yere ihraç edildi…” pankartlarıyla yer aldık.  Daha sonraki süreçte KESK Cumartesi günleri basın açıklaması ve oturma eylemi kararı aldı. Bu ülke boyutunda çok iyi hayata geçirilemedi. Ancak Bodrum temsilciliği olarak Bodrum’da 4, Muğla merkez ve Ortaca’da birer defa basın açıklaması yaptık. Zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Hukuk işletilmiyor. Dün AİHM den gelen kararda bizi üzdü.

Aylar öncesinden dillendirilen OHAL Komisyonu bir türlü kurulamadı. Yukarıda belirttiğim eylem ve etkinliklerimizle ilgili görselleri sizlerle paylaşıyorum. Bu süreçte İhraç olan Engin arkadaşımız bireysel eylemlilikler yapmaya başladı. İhraç olan diğer arkadaşlarımız ve yürütme bu konuda ortaklaşmadılar. Zaman zaman bu konuda yalnız bıraktığımızla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği’nin hak etmediği yorumlar yapıldı. İhraç olan diğer arkadaşlarımız süreçte nasıl yer alacaklarını yapılan toplantılarda belirttiler. Bu süreçte Engin arkadaşımızın gözaltı süreçlerinde hukuki destek sunulmuş, maddi ve manevi yanında olunmaya çalışılmıştır. Ankara eylemlerini sürdüren arkadaşlarımızın gözaltına alınması ve  tutuklanmasına karşıda Bodrum’da tepkimizi gösterdik. Geçen Hafta içinde Engin Hocamızın karşılaştığını söylediği durum kabul etmiyoruz. Emniyet çalışanlarını daha sorumlu olmaya davet ediyoruz. Ancak bizi üzen çeşitli sosyal paylaşım ortamlarında Eğitim-Sen Bodrum’u istifaya davet eden korkaklıkla itham eden yaklaşımlar olmuştur. KESK genel merkez ve Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin aldığı kararlar doğrultusunda birçok şube ve temsilciliğe göre iyi çalışmalar yaptığımızı, bu süreçten tarafımıza haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Bizi daha birleştirici yaklaşımlara ihtiyacımız olduğunu da belirtiyoruz. Ülke çapında arkadaşlarımızın yaptıkları eylemlilikleri saygı duyuyoruz. Engin Hocamız yalnız değildir. Eğitim-Sen Bodrum yalnız değildir. İhraçlar onurumuzdur…”

Açıklamaların ardından Eğitim-Sen üyeleri ülke gündemi ve gelişmeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

13 haz..jpg1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.