Bodrum Gündem

YIK YIK BİTMİYOR…

halikarnas disko yıkılıyor (1)

18 yıl süren hukuk mücadelesi sonrasında, mahkemenin mülk sahipleri lehine tahliye kararı vermesiyle 38 yıllık macerasını geçtiğimiz aylarda zorunlu olarak sonlandıran Halikarnas Disco’da yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Turizm sezonunun başlamasına rağmen etrafını kapatılarak süren yıkım çalışmalarında bir iş makinası gece gündüz çalışmasını sürdürüyor. Son günlerde Bodrum’da Halikarnas’ın olduğu yerde kilise olduğu söylentileri de herkes tarafından konuşulmaya devam ederken, kimileri tarafından da kilisenin yıkıldığına dair duyumlar geliyor.

Kilisenin varlığıyla ilgili en net bilgi dönemin tanıklarından, geçen yıl aramızdan ayrılan rahmetli İbrahim Şakar’ın ölümünden yaklaşık beş yıl önce Kapak Haber’e verdiği röportajda gizli.

Efsane işletmenin yıkım sonrasında nasıl değerlendirileceği ise Bodrum’da ayrı gündem konusu olmaya devam ediyor. Uzunca zamandır Acun Ilıcalı tarafından alındığı yada kiralandığı konusunda söylentiler devam etse de henüz aslı çıkmış değil. Fakat bilinen bir gerçek var ki; 38 yıldır Süleyman Demir tarafından işletilen Halikarnas Disco’nun büyük bir kısmının Milli Emlak’a ait olduğu, hatta yıkıma başlanmadan önce gelip ölçümler yaptığı aldığımız bilgiler arasında.

Bu nokta da arazi içinde olası bir kilisenin varlığı ise durumu daha da zorlaştırıyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, artık o noktada çok fazla bir şey yapmak olası görülmüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.