Bodrum Gündem

Kaymakam Bekir YILMAZ’dan Bayram Kutlama Mesajı…

Kaymakam Bekir YILMAZ’dan Bayram Kutlama Mesajı…

bodrum kaymakamı bekir yılmaz

Hayatımızda özel bir yere sahip olan, sosyal dayanışmanın, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışının zirveye ulaştığı, sabrın, şükrün öğretildiği rahmet ve mağfiret ayı olarak tanımlanan Mübarek Ramazan ayını, milletçe huzur ve güven ortamı içerisinde sağlıkla geride bıraktık.

Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yaparak insanlara soframızı ve gönlümüzü açarak İslam ve insan kardeşliğini yaşamaya çalıştık. Ve nihayetinde özlemle beklediğimiz, elde ettiğimiz kazanımların adeta bir ödül ve ikramı niteliğinde olan Ramazan Bayramını hep birlikte idrak edece olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere; Dini bayramlar bütünleştirici özelliği ile toplumda insanların ortak değerler etrafında kenetlendiği,  birlik ve beraberlik, hoşgörü ve paylaşma duygularının yoğunlaştığı kırgınlıkların küskünlüklerin unutulduğu manevi değeri çok yüksek önemli günlerdir. Bugün içinde bulunduğumuz zor coğrafyada yaşanılanlar, şüphesiz bize birlik ve beraberliğin ne kadar önemli bir olgu olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Dolayısıyla; bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için bu özel günleri fırsat bilerek büyüklerimizi, hastalarımızı, muhtaç vatandaşlarımızı, kimsesiz, yetim ve öksüzlerimizi, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizin ailelerini ziyaret edelim, onlara yalnız olmadıklarının hissettirelim, bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen gösterelim. Bayramların toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda değerleneceğini, tatlanacağını ve güzelleşeceğini, bölüşürsek tok olacağımızı, bölünürsek yok olacağımızı unutmayalım. Bayram sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun güzelliğini   gönüllerden gönüllere, evlerden evlere taşıyalım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. Bayram yapamayanlara bayram yaptırmanın güzelliğini hep birlikte yaşayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayı vesilesiyle sergilediğimiz güzel haslet ve yüksek değerlerin samimiyetle devam ettirilmesini temenni ediyor, tüm çalışma arkadaşlarımın, Sevgili Bodrumluların ve Büyük Türk Milletinin Ramazan Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık, barış, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.