Bodrum Gündem

AMİRAL TURGUTREİS KONSERLE ANILDI…

AMİRAL TURGUTREİS KONSERLE ANILDI…

turgutreis konseriMarmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu, ünlü Türk denizcisi Turgut Reis’in 452. ölüm yıl dönümü için Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliklerinde konser verdi.

Bodrum Gündem Haber 

Turgutreis Atatürk Meydan’ında düzenlenen etkinlik, T.C. Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ve eşi Tülay Doğan, Türk-Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

“Turgut Reis bir markadır”

Büyükelçi Ömer Faruk Doğan konserde yaptığı konuşmada Turgutreisli vatandaşlara seslenerek, “Turgut Reis’i anma töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Turgut Reis sadece bölgemiz Turgutreis’e değil; adaletini, ününü, şanını uluslararası sulara da götürmüş, Akdeniz kıyılarında değişik ülkelerin korsanlarının tabi olduğu zulümlerden Cezayirlileri, Tunusluları, Libyalıları kurtarmış ve Akdeniz’i bir barış gölü haline getirmiştir. Mazlum ve masum bölgelerdeki zulüm altındaki insanları kurtaran kahramanların torunları olarak onları anmak, yad etmek de bizim görevimiz. Bizlerin bugünlere gelmesine vesile olan şehitlerimizin, gazilerimizin, ulu önderimizin ve Amiral Turgut Reis’imizin ruhları şad olsun. Önlerinde saygıyla, rahmetle, huzurla eğiliyoruz. Turgut Reis bir markadır. Bu markayı hem kendi bölgemiz için hem de dünya için tanıtmamız ve hak etmiş olduğu yere götürmemiz gerekiyor. O sebeple Turgut Reis Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanımıza ve üyelerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı sizlerin huzurunda tebrik ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Funda Akçalı da, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un selam ve sevgilerini ileterek, “Ünlü Türk deniz denizcisi, deryalar hakimi Amiral Turgut Reis, 1485 yılında Turgutreis’in Karabağ köyünde dünyaya gelmiştir. Çobanlık yaparken Karabağ tepelerinden Ege Denizi’nin mavi sularına gözlerini dikip hasretle baktığı yıllarda, mızrak ve ok atışındaki başarısı ile de Osmanlı donanmasının dikkatini çekmiştir. Barbaros Hayrettin Paşa’nın komutanlığında donanmada yer almış, büyük zaferlere imza atmıştır. Kanuni Sultan Süleyman zamanında da Trablusgarp beylerbeyliğine getirilmiştir. Amiralin başarıları Osmanlı donanmasında, Akdeniz’de ve Avrupa’da büyük ses getirmiştir. İspanyolca, Katalanca, Fransızca ve İtalyanca yayınlarda bunları gözlemlemek mümkündür. Biz Turgut Reis’in torunları olarak her sene onu anmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu mirası uzun yıllar sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Etkinlikte Yasin Akça’nın dans gösterisinin hemen ardından Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu tarafından verilen konserde, Yüzbaşı Atıf Taner Çolak’ın şefliğinde marşlarla beraber türküler seslendirildi. Askeri Bando’nun çaldığı marşlara vatandaşlar da coşkuyla eşlik eti. Turgut Reis’e ithafen yazdığı şiirlerle bilinen Erol Özkaplan ise kendi bestesi olan “Turgut Reis” isimli bestesini T.C. Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan’a hediye etti.

Etkinliğin sonunda Belediye Meclis Üyesi Osman Küçükyüzbaşı Bodrum Belediyesi adına, T.C. Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ve eşi Tülay Doğan’a, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu Komutanı ve ekibine sahnede çiçekler sunarak teşekkür etti.

Turgut Reis’i anma etkinliği 24 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.30’da, Turgutreis Atatürk Meydanı’nda Bate Bahadır Aksoy konseriyle sona erecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.