Bodrum Gündem

“DEVLET BÜTÜN KURUMLARI İLE VATANDAŞIN YANINDA”…

devletin bütün kurumları bodrumluların yannda (18)Bodrum’da yaşanan depremin ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la birlikte Bodrum Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundular.

Bodrum Gündem Haber

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve beraberindeki heyet Bodrum Devlet Hastanesindeki incelemelerin ardından basın açıklaması yaptı.

devletin bütün kurumları bodrumluların yannda (27)“Devlet Bütün Kurumları ile Vatandaşın Yanında”…

İlk açıklamayı yapan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Türkiye’nin deprem gerçeğini bilerek hazırlanmış planlar doğrultusunda, depremin ilk dakikalarından itibaren AFAD ekiplerinin  10 dakika gibi bir sürede toplanarak Vali, Belediye Başkanı, AFAD Başkanvekilinden oluşan heyetin koordinasyon merkezinde yerlerini aldıklarını kaydetti. Başbakan yardımcısı Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti “Can kaybı olup olmadığının araştırmalarını yaptı. Depremin yıkıcı etkisi olmadı, can kaybına neden olmadı. AFAD Aydın, Afyon, Bursa Sakarya’dan ekipleri buraya gönderildi. Hazırlık yapıldı, artçılarla birlikte mevcut enerjinin boşalması devam ediyor. Devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla buradadır, vatandaşın yanındadır” dedi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, İstanköy’de (Kos) hayatını kaybeden Türk vatandaşının da adının Sinan Kurtoğlu olduğunu açıklayıp, Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimleri yapacağını anlattı.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, can kaybı olmayan, mal kaybı da düşük olan büyüklüğü yüksek olan bir deprem yaşandığını belirterek, şunları söyledi:  “Bir deprem yaşadık. Başından itibaren devlet kurumları daha önce hazırlanan programlardaki gibi olayın başında ve takibindeydiler. Gerekli müdahale yapıldı. Can kaybı olmayan, mal kaybı da düşük olan büyüklüğü yüksek olan bir deprem. Bu depremin etkileri insanı rahatsız eden şekilde olmadı. Diğer etkileri tekrar değerlendireceğiz. Depremde insanımızla ilgili sağlık kurumlarına, 358 depremden zarar gördüğünü söyleyen kişinin müracaatı oldu. 272 vatandaşımız ambulanslarla hastaneye getirdik. Diğerleri kendi imkanlarıyla geldi. Bunlardan 25 kazazede var. 3’ü bel omurgada kırık, ayak kemiğinde kırık bunun dışında ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok. Takipleri yapılıyor. 19 tedavi gören hasta var, deprem sonrasında bir kısmı kendi isteğiyle, bir kısmı tedbiren  dışarı alandı.”
Sağlık Bakanı Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü “Faaliyet devam edilebilir durumu, teknik değerlendirmeyi yapıp devam kararı almayı düşünüyoruz. Koordinasyon kuruluyla durum değerlendireceğiz. Artçı depremlere olacak. Bu ihtimallere karşı gerekli tedbirler alınacak. Bodrum depremi hafif hasarla atlattık. Bu bizimi deprem konusunda verdiğimiz başarılı durumdur. Bodrum, bu büyüklükte bir depreme hazırlıklıymış. AFAD bir yerde afet olduğu zaman oraya ne yapılacak, bunlar koordine edilmiştir. Deprem sonrasın da iyi yönetildi. Paniğe gerek yok ama depreme gerçeğini de bilimsel olarak ne gerektiriyorsa yapmak zorundayız. Bunları da yapacağız. Ekipler bütün bölgeyi dolaşıyor. Gelen ihbarı değerlendiriyor. Kim zarara uğradıysa zararı elbette telafi edilecek. Devletin tüm birimleri işinin başında buraya gelen yerli ve yabancı misafirlerin endişe etmesine gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti, bütün kurumlarıyla burada hizmetlerindedir.”
devletin bütün kurumları bodrumluların yannda (9)Muğla’ya Ciddi Sağlık Yatırımları Geliyor…

Muğla’ya ciddi sağlık yatırımları yaptıklarını anlatan Bakan Demircan, yaşanan depremden sonra Bodrum’da yapımı devam eden devlet hastanesi inşaasını hızlandıracaklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi “Şu anda Muğla’da 500 yataklı devlet hastanemiz yüzde 99 aşamasında ve bitmek üzere. Bununla da yetinmeyeceğiz, Bodrum’un ihtiyacını da aşan sağlık yatırımlarını öne çekeceğiz. Ortaca’da 100 yataklı, yüzde 90 tamamlanmış durumda. Milas’ta bir hastanemiz yapılıyor. Bodrum’da da 150 yataklı hastanemiz başlamış ve bu olaydan sonra inşasını hızlandırmak ilk görevlerimizden” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

  1. fatma ada dedi ki:

    zaten işler kesatdı iyice bitti