Bodrum Gündem

NUROL SANAT GALERİSİNDE “KOCAMAN” BİR SERGİ VAR…

OASİS-TE-KOCAMAN-BİR-SERGİ-VARCevdet Kocaman’ın ”Kuzey İzlenimleri” temalı son dönem resimleri 5 Ağustos’a kadar OASİS Nurol Sanat Galerisinde sanatseverlerini bekliyor.

Bodrum Gündem
30 tablonun bulunduğu sergide yer alan resimler; ressam Cevdet Kocaman’ın Danimarka’da hazırladığı eskizlerden yola çıkarak tamamladığı resimleri kapsıyor.

Ağırlıklı Norveç ve Danimarka’daki sanat galerileri ile çalışan ve Bodrum’da üçüncü kişisel sergisini açan Cevdet Kocaman, sergide yer alan resimleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı30’a yakın resim sergiliyoruz. Her serginin konsepti farlıdır. Bu sergimde konu olarak Norveç’in ve Danimarka’nın doğal güzelliklerini sergileyen motifler yer alıyor. Burada yağlı boya tablolar var ama başlangıcım akrilik boyadır. Bu sergideki eserlerin pek çoğu da akrilik ve yağlı boya. Akrilik ile başlayıp yağlı boya ile bitiriyorum. 5 Ağustos’a kadar Pazartesi günleri hariç her gün 12 ile 8 arasında sergimiz açık, tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

Ressam Cevdet Kocaman’ın Nurol Sanat Galerisinden sonra eserleri Nodrveç ve Danimarka’da sergilenecek.

OASİS CEVDET KOCAMAN SERGİSİ (13)

 Cevdet KOCAMAN

1951 yılında Edirne’de doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1972 yılında mezun oldu. Edirne’de avukatlık yaptı. 1975 yılında İstanbul GSA’si Yüksek Resim Bölümüne girip; Sanat Eğitimini Danimarka Kraliyet Akademisi Grafik ve Desen Bölümünde 1986–1990 yılları arasında tamamladı. Kültür Bakanlığı Müşavirliği ve Kopenhag Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği görevlerinde bulundu. Kocaman, sanat çalışmalarını Ankara, Bodrum ve Kopenhag da sürdürmektedir.

Cevdet Kocaman 1951 yılında Edirne’de doğdu. 1972 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı ve on yıl avukatlık yaptı. İlkokul ve ortaokul dönemlerinden beri doğaya ve resime olan ilgisi, Kocaman’ın1975 yılında İstanbul GSA’si Yüksek Resim Bölümü’ne girmesine neden oldu. Sanat Eğitimini Danimarka Kraliyet Akademisi Grafik ve Desen Bölümünde 1986–1990 yılları arasında tamamladı. Kültür Bakanlığı Müşavirliği ve  Kopenhag Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği görevlerinde bulundu.
Cevdet Kocaman resimlerinde dingin ve hareket etkisi yoğun olan bir ifade biçimi kullanmaktadır. Çalışmalarında renk skalasındaki renkleri ustaca kullanarak birbirinin içinde bir uyum ve denge oluşturmaktadır. Resimleri genellikle geometrik formlardan oluşmaktadır. Resimlerindeki güçlü etki, hakimiyet ve renk bilgisiyle farklı bir anlatım sunar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.