Bodrum Gündem

TÜRK BAYRAKLI TEKNELERİN YAŞADIĞI SORUNLAR MASAYA YATIRILDI…

TÜRK BAYRAKLI TEKNELERİN YAŞADIĞI SORUNLAR MASAYA YATIRILDI…

TÜRK-BAYRAKLI-TEKNELERİN-YAŞADIKLARI-SORUNLAR-MANŞETBodrum Deniz Ticaret Odası tarafından “Yunanistan ile Turizm Sorunları” konulu toplantıda Yunanistan egemenliğindeki adalarda yabancı bayraklı teknelerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için öneriler konuşuldu.

Bodrum Gündem Haber  

Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın çevre il ve ilçelerdeki başkanları katıldı.

TÜRK-BAYRAKLI-TEKNELERToplantı arasında basın mensuplarına açıklama yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “Müsteşar yardımcımız Ahmet Selçuk Sert’in başkanlığında deniz turizmi ve sektörümüze ait bir toplantı yapıyoruz. Biz bu toplantıyı genelde sezon başında veya sezon sonunda olmak üzere yılda en az bir kez yaparız. Ama bu defa sezon ortasında yapmak zorunda kaldık. Son zamanlarda komşumuz Yunanistan’da ticari tekneler ile ilgili aramızda oluşan bazı sorunlarımız var. Onları yerinde incelemek, not almak ve bu sorunları nasıl çözeriz diye bu toplantıyı yapıyoruz. Toplantı sonunda da idaremiz gereğini yapacak. Geçen hafta belli uygulamalar yapıldı. Temmuz ayında Yunanistan’ın almış olduğu talimatname ile belli Yunan adalarında yapılan uygulamaların sonuçlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacağız” dedi.

Deniz turizmi sektörünün zaman zaman sorunlar ile karşılaştığını belirten Kalkavan,  “Deniz turizmi bizim için önemli bir sektör. Çok yoğun ve istihdam alan ve çok ciddi filomuzun olduğu bir sektör. Onun için zaman zaman toplanır ve onları dinleriz, sektörü dinlemeye geldik kısacası. Sektörün sorunlarının çözümü için bir katkı yapmaya çalışacağız. 12 kişilik tekne, ticaret yatlarımızın belli yerden başlayıp belli yerden kabotajın delinip delinmeme hadisesi bizim için teknik bir sorundur. Ama Yunan adalarında bir sorunumuz var. Geçen sene yapılan ve bu sene 6 Temmuz’dan önce yapılan uygulamalarda biraz daha zorluk çıktı. Onu çözmeye çalışıyoruz Bu sene sezonun ortasındayız çünkü. Bu sorunu elbirliği ile çözmeye çalışıyoruz. Bu sadece Türk bayraklı tekneler ile ilgili değil Yunan bayrağı dışındaki teknelerle alakalı bir konu. Ağırlıklı olarak Türk bayraklı tekneler çalıştığı için bizler daha fazla mağdur oluyoruz. Çünkü komşumuz Yunanistan adalarını çok yoğun kullanıyoruz. İnşallah masada oturup çözeriz” dedi.

 

Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından “Yunanistan ile Turizm Sorunları” konulu toplantının başkanlığını Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert yaptı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.