Bodrum Gündem

“DEMOKRASİNİN YAŞAMASININ TEMİNATI GAZETECİLERDİR”…

“DEMOKRASİNİN YAŞAMASININ TEMİNATI GAZETECİLERDİR”…

süleyman-akbulut-muğla-gazeteciler-cemiyetiMuğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, basından sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü sebebiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, yayımladığı mesajla gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Akbulut mesajında, 24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz’un Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı.

Gazetecilerin zor şartlar altında halkı bilgilendirmek adına gece ve gündüz çalışarak emek sarf ettiğini ifade eden Başkan Akbulut, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını, gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir” dedi.

Basın mensuplarının gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalıştıklarına vurgu yapan Akbulut, basının gerek Muğla ilimizin, gerekse Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünde olduğu gibi, tanıtımında ve gelişmesinde basın mensuplarının önemli bir role sahip olduğunu ifade etti.

Başkan Akbulut, “Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin getirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır. 24 Temmuz 1908’de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanları meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.