Bodrum Gündem

“EMİNE HANIMIN GÜN ARKADAŞLARI  BODRUM’DA YÖNETİCİ OLARAK KARŞIMIZA ÇIKARSA ŞAŞIRMAYACAĞIM”…

CHP YASEMİN ÖNEY CANKURTARAN (15)Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,  KHK ve Milli Eğitim müfredatı ile ilgili Bodrum İlçe Başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum İlçe Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, öncelikle Basından sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü nedeni ile adet gereği basın mensuplarının bayramını kutlarken aslında ortada kutlanacak bir bayram olmadığını ifade etti.

CHP YASEMİN ÖNEY CANKURTARAN (21)“Kanun Hükmünde Kararnameler AKP’nin Sopası Olarak Kullanılmaya Başlandı”…

Bodrum Devlet Hastanesinde depremde yaralananları ziyaret eden yasemin Öney Cankurtaran “Yaşanan  deprem sonrasında bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şunu sevinçle söylemek istiyorum; böyle bir deprem bu kadar fazla hissedilen ve şiddeti yüksek olan bir depreme rağmen Bodrum’da yapılanmada ve sosyal hayatta hiçbir aksama olmamış. Bodrum sapasağlam ayakta olmaya devam ediyor. “ derken ulusal basında çıkan “Bodrum’u boşalttılar, kaçtılar” söylemlerini anlamsız bulduğunu da ifade eden Cankurtaran “Böyle bir durum yok. Gayet güzel Bodrum’da hayat devam ediyor. Bodrum kale gibi direncini depreme karşı göstermiş oldu. Kendi direncini Ben burada ilçe başkanımıza hastanedeki yaralılarımıza ilgilenilmesi ve esnafımıza da ziyaret etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, basın açıklamasında KHK’ların hükümet tarafından amacı dışında kullanıldığını iddia ederken, hükümetin FETÖ ile mücadele etmek yerine kamuda görev yapan Demokrat Sol görüşlü insanları ihraç ettiğinin altını çizdi. Cankurtaran konuşmasına şöyle devam etti “Bugün Kamuda çalışan 111 bin kişi ihraç edilmiş durumda. Bunların ne kadarı gerçekten FETÖ ile mücadele etmek üzere ihraç edildi, ne kadarı demokratik, kendine muhalif olan sol görüşlü insanlar olduğunu bilmiyoruz. Bugün Bodrum Devlet Hastanesinde konuştuğumuz arkadaşlarımız da söylediler; hastanede görev yapan kardiyolog Yasemin Hanım hiçbir şekilde FETÖ ile alakası olmayan biri.  Kanun Hükmünde Kararnameler AKP’nin sopası olarak kullanılmaya başlandı.  OHAL rejimi diye bir şey yoktur. OHAL’i rejim haline çevirdiler. “ dedi.

CHP YASEMİN ÖNEY CANKURTARAN (18)“Sağlık Sektörüne Menzilci Kadrolar Yerleştiriliyor”…

Milli Eğitim ve emniyetten sonra en fazla sağlık sektöründen elemanın ihraç edildiğine dikkat çeken Yasemin Öney Cankurtaran “7573 kişiyle sağlık sektörü en fazla elemanın ihraç edilen üçüncü alan. Milli Eğitim ve emniyetten sonra üçüncü sırada ihraçlarda sağlık sektörü var. Fakat son dönemde basına da yansıyan haberlerden de gördüğümüz kadarıyla sağlık sektöründe menzilci kadroların yerleştirildiği iddiaları çok yayılmaya başladı. Görüyoruz ki AKP 15 Temmuz darbe girişiminden bir ders çıkaramamış. Kendine cemaatçi kadrolaşmanın verdiği bu hasara rağmen hiç akıl almamış ki şimdi aynı şekilde yine cemaatleri yerleştiriyor.  Bu sefer sağlık sektörünün Menzilcilerin eline bırakıldığı ile ilgili iddiaları kamuoyu ve bizler elbette çok endişe ile izliyoruz. Bu durumun derhal sona erdirilmesi, kadrolaşmada artık liyakata göre atamaların yapılması gerekiyor. “ dedi.

CHP YASEMİN ÖNEY CANKURTARAN (16)“Emine Hanımın Gün Arkadaşları Bodrum’da Yönetici Olarak Karşımıza Çıkarsa Şaşırmayacağım”…

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanan bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 1990’da Düzce’de yaşadığı trafik kazasında serum takan kişi olmasının oldukça ilginç olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran konuşmasına şöyle devam ettiTRT Genel Müdürlüğü’ne Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı atandı. Bodrum’da da yine kamu çalışanlarından yöneticilere herhalde Emine hanımın gün arkadaşları Bodrum’da yönetici olarak atanmaya başlanacak. Emine Erdoğan’ın gün arkadaşları kamuda yönetici olarak karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayacağım” dedi.

Milli Eğitim müfredatında “cihat”ın ders olarak eklenmesine de tepki gösteren Yasemin Öney Cankurtaran “Şimdi cihat kelimesi bir kere savaşı özendirmektir. Bizim eğitimi barışa yönelik inşa etmemiz gerekirken cihatla savaşa övgüler dizmiş oluyoruz. Radikalleşmenin önünü açacak bir eğitim sistemini 21 yüzyıl kabul etmeyecekken biz adeta geriye dönük Milli Eğitim’de birtakım yeni yapılandırmaları, yeni zihinlere yol açmamalıyız. Aksine bizim yönümüz her zaman demokratik, laik, hukuk sistemine, evrensel hukuk sistemine dönmeli. Maalesef Ahmet Hamdi Çamlı’nın gaflet ve delalet içindeki düşmüş insanların akıllara durgunluk verecek bir açıklamalarına baktığımızda Çamlı, soyadı gibi çamları devirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, konuşmasının son bölümünde AKP hükümetinin Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş gibi isimleri ihtiyacı doğrultusunda kullandığını, işi bitince de söz konusu isimlerle ilişkileri kestiğini iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.