Bodrum Gündem

“TRİLYE’NİN OLTASINA TAKILANLAR” BODRUM MUTFAK’DA BULUŞTU…

bodrum mutfak trilyenin oltasına takılanlar süreyya üzmez imza etkinliği (40)

Ankara’nın dünyaca ünlü balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, son kitabı ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar ’da Türkiye’nin en değerli 101 ismini kaleme aldı. Bodrum Mutfak Mobiya’da gerçekleştirilen imza gününe siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok ünlü ve tanıdık isim katıldı. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Ünlü Gurme Süreyya Üzmez tarafından kaleme alınan ve Türkiye’nin tanınmış 101 değerli insanının portresini çıkaran “Trilye’nin Oltasına Takılanlar-1” kitabının tanıtımı Bodrum’da yapıldı. 5 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00’da Bodrum Mutfak Mobilya’da gerçekleştirilen lansman, Türkiye’nin siyaset, sanat, medya ve iş dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirirken, özellikle Bodrum’a özgü lezzetler keşkek, peynirli ve kıymalı su böreği de ikram edildi.

Mustafa Güneri eşi Fatoş Günerinin ev sahipliğinde gerçekleşen imza etkinliğinde zaman zaman uzun kuyrukları oluştu. Süreyya Üzmez “Trilye’nin Oltasına Takılanlar-1” kitabını okuyucuları için imzalarken, okuyucuları ve imza etkinliğine gelen dostları ile sohbet etme fırsatı da buldu.

bodrum mutfak trilyenin oltasına takılanlar süreyya üzmez imza etkinliği (1)Bodrum Mutfak Mobilya sahibi Mustafa Güneri ve eşi Fatoş Güneri ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza gününe, başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Enerji eski Bakanı Şinasi Altınel, MHP Eski genel başkan yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Genelkurmay eski 2. Başkanı Çevik Bir, Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen, MHP Bodrum eski İlçe Başkanı ve Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Turgut Özal’ın başdanışmanı gazeteci Can Pulak, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Reha Arar, oyuncu ve sunucu Alp Kırşan, Burcu Günay, ünlü beyin cerrahı Gökhan Özçınar, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Bodrum Sağlık Vakfı eski Başkanı ve Flora Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Kent Konseyi eski Başkanı Yazar Hamdi Topçuoğlu  ile birlikte bir çok iş insanı katıldı.

Saat 16:00’da başlayan etkinlik yaklaşık beş saat sürdü. Klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın klarnet performansı ilgi ile izlenirken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katıldığı etkinlikte Başkan Kocadon, Güneri ailesinin büyüğü Mehmet Yılmaz Güneri ve Mustafa Güneri Çökertme türküsü eşliğinde oynadılar.

bodrum mutfak trilyenin oltasına takılanlar süreyya üzmez imza etkinliği (30)Aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı kitap, Trilye müdavimlerinin en özel anılarını, kitaplara konu olacak başarı öykülerini ve lezzet sırlarını bir araya getiriyor. Kitapta, Trilye Restoran’ın 15 yıllık yolculuğu boyunca ağırladığı pek çok ünlü ismin arasından 101 tanesinin başarı hikâyesi Süreyya Üzmez ‘in keyifli üslubuyla anlatılmış. Kitapta Ali Şen, Bülent Eczacıbaşı, Ayhan Sicimoğlu, Mustafa Koç, Şarık Tara, Şevket Evliyagil, Cem Yılmaz, Vedat Milor, Can Pulak, Zeynel Abidin Erdem ve Sadun Boro gibi birbirinden önemli pek çok simanın portresi ve anektodları yer alıyor. Ankara’nın en ünlü balık restoranı Trilye’nin müdavimlerinin anlatıldığı kitapta, Bodrum Mutfak & Mobilya’nın sahibi Mustafa Güneri de “Hayat Dostlarla Güzel” sloganı ile yer almış.

Ömrünü balığa adayan biri olan Süreyya Üzmez, kitabına güzel balık öyküleri ve anekdotları serpiştirmeyi de ihmal etmemiş.

bodrum mutfak trilyenin oltasına takılanlar süreyya üzmez imza etkinliği (60)BODRUM’DAN ANKARA’YA SEVGİ TAŞIYAN İSİM: MUSTAFA GÜNERİ

Ünlü balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ isimli son kitabında, Bodrum Mutfak Mobilya’nın sahibi Mustafa Güneri’yi şu sözlerle anlatıyor; “Bodrum’da Doğup Türkiye’ye mal olmuş, çizgilerin dans ettiği olağanüstü şıklıkla ve birçok yerde göremeyeceğiniz dizaynlarla yaratılmış Bodrum Mutfak Mobilya ürünlerinin yaratıcısı ve fikir babası Mustafa Güneri, ‘Ben Değil Biz Yapıyoruz’ ilkesiyle ekip ruhunun önemini vurgulamaktadır. Bodrum ve civarında yaşayanlar ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye’nin birçok köşesinden yaz aylarında tatil için Bodrum’a gelen, içinde pek çok ünlü iş adamı ve sanatçı olan, birçok insanın, evine rüyaları süsleyecek ürünler yapmıştır…”

bodrum mutfak trilyenin oltasına takılanlar süreyya üzmez imza etkinliği (23)Milliyet Gazetesi’nin Ankara ekinde köşe yazarlığı da yapan Süreyya Üzmez, “Trilye’nin Oltasına Takılanlar” adlı kitabını, Türkiye’nin değerlerini yurdun her yerindeki gençlerin okuması için yazdığını söylüyor. “Türk insanını küçük gören, yasını tutar…” diyen Süreyya Üzmez, “Yıllardır müdavim olarak ziyaretimize gelen öyle değerli konuklarımız var ki, onlarla sohbetlerimizde başarı öykülerinden, Türkiye ve dünyada tanınmışlıklarını nasıl sağladıklarını öğrenmeye çalışırken, bir taraftan da halkımıza nasıl duyururuz diye düşünmeye başladım. Özel sektörümüzün dinamiklerinin kuvvetini, gücünü herkesin anlaması için bu eseri kaleme aldım…” dedi.

Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen “Muhteşem bir oganizasyon olmuş. Bu sayede uzun zamandır göremediğim dostlarımla da görüşme imkânım oldu…” dedi.
Yıllardır sektöründe gösterdiği vizyoner tavırla Bodrum’un en önemli yerel markalarından biri olma başarısını gösteren Bodrum Mutfak’ın ev sahipliği yaptığı imza gününde, Mustafa&Fatoş Güneri ile birlikte, Bodrum Mutfak çalışanlarının etkinliğin detaylarına gösterilen titizlik ise konuklardan tam not aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.