Bodrum Gündem

YAZIK OLDU!!! MUTLU KEÇİ 4 YIL DAYANABİLDİ…

mutlu keçi

Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin (BBOM) girişimi ile 2013 yılında Bodrum’da kurulan Özel Yahşi İlkokulu ya da çocukların verdiği adıyla “Mutlu Keçi İlkokulu” maddi yetersizlik nedeniyle kapanıyor. 

Serdar Anlağan/Bodrum Gündem

BBOM ilkeleri doğrultusunda, kâr amacı gütmeden, kooperatif çatısı altında, velilerin maddi katılımı ve gönüllü hizmet esasına dayanan Mutlu Keçi ancak dört yıl dayanabildi.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyuna Duyurulur

“Çocukların birey olarak kabul edildiği, katılımının sağlandığı, çocuk haklarının hayata geçtiği; ezber yerine öğrenmeye odaklanan, ekolojik değerlere saygılı, ticaret amacıyla yapılmayan bir eğitim modelinin hayata geçmesinin zamanı geldiğini düşünerek harekete geçtik ve Başka Bir Okul Mümkün Modelinin ilk eğitim kurumu olan Mutlu Keçi İlkokulu’nu Bodrum’da açtık.

Türkiye’de alternatif eğitimin ilk kurumsal çatısı olan Mutlu Keçi, ebeveynlere,

öğretmenlere yolculuğunda ilham oldu. Bir sürü tohum etrafa saçıldı. 2015’te Ankara’da Meraklı Kedi ve İzmir’de Renkli Orman açıldı, 2016’da İstanbul’da Koşan Kaplumbağa. Bu yıl Çanakkale, Eskişehir ve Kaş Eğitim Kooperatifleri yeni BBOM Okulları açma yolundalar. Birçok ilde BBOM Modelinin etrafında yeni BBOM Eğitim Kooperatifleri kuruluyor.

Türkiye’deki kimi okullarda artık çocuk katılımı ve barışçıl eğitim gündem ediliyor. Mutlu Keçi, yeni bir okulculuk anlayışını başlatmakla kalmadı, aynı zamanda bu eğitim yaklaşımına hasret birçok öğretmeni bir araya getiren BBOM Öğretmen Köyü’nün hayata geçmesine vesile oldu.

Bu yola çıktığımızda; bu iş bu topraklarda olmaz, olsa da işe yaramaz diyenlerin farkındaydık. Olmazlardan korkmadık, cesaretle karanlığa ışık tuttuk. Eğitimde dönüşümü uzun bir koşu olarak gördük ve ilk yüz metreyi iyi uygulamalarla, çok kıymetli deneyimlerle tamamladık.

İlk adımı atan Bodrum Kooperatifi olarak “Olmaz olmaz”larla mücadele etmekte artık çok zorlanıyoruz. İlk olmanın zorluğuyla Bodrum Kooperatifimizin içinde bulunduğu finansal darboğaz artık okulumuz Mutlu Keçi’yi sürdürmemizin önünde engel.

Kooperatif yönetim kurulumuz, iflas ve tasfiye gündemiyle genel kurul çağrısı kararı aldı.

Azimle, iradeyle ördüğümüz bu yolda tüm zorluklara rağmen umudumuzu hiç yitirmedik. Her gün, toplumsal destek göreceğimiz ümidiyle yaşadık. Bugün bile Türkiye, Mutlu Keçi’yi kaybetmeyebilir, bir mucize doğabilir ümidini koruyoruz. Bu mucizenin adı mesela iki tane üst segment araba ederinde. Ve bu bizi çok üzüyor. Mevcut ve yeni açılacak BBOM Okulları bu üzüntüyü hafifletiyor. Mutlu Keçi ile başlayan bu değerin BBOM okullarının tümünde büyüyerek devam etmesi bize mutluluk veriyor.

Mutlu Keçi’nin kuruluşundan bu yana emek koyan herkese müteşekkiriz. Eğitim alanına dair, çocukların yaşamına dair gurur duyduğumuz uygulamalara imza atan, tüm zorluklara rağmen gemiyi terk etmeyen öğretmenlerimize şükran doluyuz.

Çocuklarımızın artık Mutlu Keçi’ye devam edemeyecek olmalarının derin üzüntüsünü yaşarken, Mutlu Keçi’de geçirdikleri her anın onların hayatına kıymetli dokunuşları olduğunu bilmenin gönül rahatlığı içindeyiz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.