Bodrum Gündem

BODRUM’A GELECEKSENİZ BU ŞARTLARA UYMAK ZORUNDASINIZ!!!

BODRUM’A GELECEKSENİZ BU ŞARTLARA UYMAK ZORUNDASINIZ!!!

kalabalık sahillerBodrum Kurban Bayramı için 10 gün tatil olacağının duyurulması ile tatile gitmek isteyenler tatil merkezlerine rezervasyon yapmaya başladılar. Bir kaç gün içinde bütün tatil beldelerinde olduğu gibi Bodrum’da da konaklama tesislerinde yer kalmayacak. Her bayram öncesinde olduğu gibi yaklaşık 2000 bini bulan Bodrumlular ise bu durumdan oldukça tedirginler.

Sosyal medya hesapları üzerinden çığ gibi yayılan bir paylaşım adeta ders niteliğinde. Bodrum’a gelecek olan tatilcilerin alması gereken bir ders.

Kurban Bayramı 10 gün olmuş.

Bodruma gelecekler için önerim şu;

bizim buralar da deprem var, çok sallanıyoruz.

Söylenmeyeceksiniz gelin…

Domuzlarımız var.

Besleyecekseniz gelin…

Carettalarımız var.

Saldırdı demeyecekseniz gelin…

Çöplerinizi arabadan atmayacaksanız gelin…

Ağaçlarımızı yakmayacaksanız gelin…

Alkollü araba kullanıp, bizi öldürmeyecekseniz gelin…

Bizim buralar deşarj alanınız değildir, yaşadığımız yerdir, saygılı olacaksanız gelin…

Nem de çok, sıcak desen nefes almak zor…

Bir de sokak hayvanlarımız var kedilerimiz, köpeklerimiz.

Biz onlara su veririz,

yemek veririz, onlara da iyi davranmanız lazım,

bilin istedim…

İnsanca tatiller dilerim !

cevat bilgiç bodrum eski belediye başkanıBir döneme damgasını vuran bir gazete manşeti vardı; Dönemin Belediye Başkanı Cevat Bilgiç “Türkler Bodrum’a gelmesin!” demişti. Aslında sözleri çarpıtılmıştı. Şimdi Bodrumlular neredeyse Cevat Bilgiç ne kadar haklıymış diye konuşuyorlar…

Dönemin Belediye Başkanı Cevat Bilgiç ile yaptığımız söyleşiden bir bölüm…

Sohbetimizin en can alıcı noktasına geldik. 1988 yılında Türkiye Gündemine bomba gibi düşen açıklama; “Türkler Bodrum’a gelmesin”. Bu konuda Başkan Cevat Bilgiç’ten bilgi alalım istedik. Şimdi ne düşünüyor, hala sözünün arkasında mı acaba? 

“Benim Bodrum hayalim. Avrupa’ya dönük bir turizm anlayışıydı. Yoksa asla yerli turistleri küçümsemek değildi. 1984 yılında göreve seçildim. İlk yıllardan itibaren İngiltere başta Avrupa ülkelerine ziyaretlerde bulundum. Acentalar ile görüşmeler yaptık. Bodrum’a yabancı turist gelmesi için önemli çalışmalar yaptım, görev sürem boyunca. Doğan Tugay ile birlikte acentaları dolaştık. acentalar belediyelerden garanti istiyorlardı, suyu var mı, yolu var mı, kalacak yeri var mı diye. 1986 yılının yazında turlar Bodrum’a gelmeye başladı. Türkiye’nin önemli bir markası o dönemde bir bayi toplantısı yapıyordu burada. Belediyeyi ziyarete geldiler. Onlar ile birlikte bir çok gazetecide geldi. Bende dedim ki “Arkadaşlar biz Bodrum’u turizme açtık. Artık Avrupalı turist gelmeye başladı.” dedim. Bir gazeteci de “İyi ama biz Türkler nereye gideceğiz. Bodrum’da yer yok” dedi. Bende “Artık Bodrum ülkemize döviz kazandıran bir turizm merkezi oluyor. Türkler de Fethiye, Marmaris gibi bakir ve güzel beldelerimizde tatil yapabilirler. Bizim amacımız ülkemize döviz kazandırmak. Bodrum’u Avrupalıların turizm merkezi haline getirmek. Ben de bunun için gayret edeceğim.” dedim. Ertesi gün gazeteler “Türkler Bodrum’a gelmesin” diye başlık attılar. Mektuplar geliyor, tehditler, hakaretler. Zeki Müren’in çocukları diyorlar. Meclise gittiğimde Adıyaman milletvekili laf atıyordu “Başkan pasaportları hazırladık, bu yaz Bodrum’dayız” şeklinde.” 

Reklamın iyisi kötüsü yoktur tezinden yola çıkarsak eğer, Bodrum o dönem çok daha fazla tanınmış oldu. Bodrum’u merak eden herkes buraya akın etti. Cevat Başkan bu anlamda aslında en iyi tanıtım reklamı yapmış oldu. Cevat Başkan “Şimdi mutlu değiliz” diyerek biraz mahsunlaşıyor… 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.