Bodrum Gündem

ÇYDD GENÇLİĞİ ZAFER YOLUNDA…

çydd gençleri 26 ağustos zafer yolu (3)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum şubesi Büyük Zaferin 95. Yılında, gençlik birimi öğrencilerinin dayanışma ruhunu geliştirmek ve her yıl düzenlenen, Zafer Yürüyüşüne katılmak amacı ile kültürel gezi düzenledi.

Songül Karadeniz/Bodrum Gündem

Bodrum Şubesi üye ve gönüllüleriyle derneğin liseli ve üniversiteli gençlerinin de katılımlarıyla gerçekleşen etkinliğin ilk durağı Aydın Yörük Ali Efe Müzesi oldu. Kurtuluş mücadelesinin kahramanlarından Yörük Ali hakkında bilgilenen gezi ekibi Yörük Ali Efe ve arkadaşlarının ilk Kuvay-i Milliye baskınını verdiği Malgaç Anıtı’nı da ziyaret etti.

Daha sonra Dumlupınar Şehitliği, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlık savaşını yönettiği Zafertepe, Yzb. Şekip Efendi Şehitliği gibi Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği tarihi mekânları ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Afyon’a ulaşan grup Zafer Anıtı’nı da gördükten sonra, Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularını düşmana sezdirmeden geçirdiği yol olan Zafer yürüyüşünün başladığı Şuhut’a hareket etti. Şuhut’un Çakırözü köyünde yapılan kutlamalara yaşlı genç yöre halkı ve Türkiye’nin her yerinden gelen coşkulu bir kalabalıkla birlikte katılan ÇYDD Bodrum üye ve gençleri, diğer şubelerden gelen Çağdaş Yaşamlılarla burada buluştu. Genel Merkez Gençlik Birimi öncülüğünde 14 Km.lik Zafer Yolu’nu çeşitli canlandırmalar, ışık gösterileri ve top sesleri arasında adeta o günleri yaşayarak tamamlayan grup Kocatepe’de askerlerin dağıttığı sıcak çorba ikramıyla karşılandılar. Sabahın ilk ışıklarıyla Kocatepe eteklerindeki Büyükkalecik Köyüne vardılar. Köy Muhtarı Ali Avlağı’nın demlediği sıcak çayları içip, Bodrum’dan köy okulu için getirdikleri kırtasiye malzemeleri ve kitapları muhtara teslim ettiler.

çydd gençleri 26 ağustos zafer yolu (1)Son olarak, Kocatepe eteklerinde bir avuç askerle düşman kuvvetlerini Kocatepe yolunda durduran ve arkadaşlarıyla birlikte şehit olan Yüzbaşı Agah Efendi’yi selamlayan grup, Bodrum’a doğru yola çıkarken, yorgun ama aynı zamanda gurur ve mutlulukla yeni bir günü karşılıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.