Bodrum Gündem

CHP MUĞLA İL BAŞKANI ALBAN; 30 AĞUSTOS’TA DÜNYA TARİHİ DEĞİŞMİŞTİR…

CHP MUĞLA İL BAŞKANI ALBAN; 30 AĞUSTOS’TA DÜNYA TARİHİ DEĞİŞMİŞTİR…

chp-muğla-il-başkanı-mürsel-alban

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıldönümü için kutlama mesajı yayımladı.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Atatürk önderliğinde Türk Milleti tarafından atıldığı 30 Ağustos 1922 yılının en önemli ulusal bayramlarımızdan biri olduğunu söyledi ve özellikle her yıl gereksiz bahanelerle ulusal bayramları kutlamaya yasaklar getiren iktidarın 15 Temmuz’da gösterdiği hassasiyeti, duyarlılığı 30 Ağustoslarda 29 Ekim’lerde göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban;“Bir millet düşünün, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ inancıyla, 7 den 70’e Doğusundan Batısına bir ve beraber olarak kendilerinden kat ve kat büyük düşmanı yurttan atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiş ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazdıkları destanla dünya tarihini değiştirmiştir. Bu bayram gününü millet olarak büyük bir coşku ile kutlamalı birlik ve beraberliğimiz için bugünlerin kıymetini bilmeliyiz. Her 29 Ekimlerde, 30 Ağustoslarda ulusal bayramlarımıza kısıtlama getiren ama ne hikmetse başka günleri 3 gün önceden kutlamalara başlayan, kutlamalara katılımı zorunlu hale getiren, Osmanlı torunu olmakla övünen, Türkiye Cumhuriyeti ibaresi T.C’yi resmî kurumlardan kaldıran iktidar toplumumuzu bir arada tutan bayramlara dokunmamalıdır. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos Türk Milleti’ni bir arada tutan harç, bu toplumun temelidir.

Eşsiz mücadelelere sahne olmuş, ulusumuzun yokluk içinde, nice fedakarlıklarla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle ve Cumhuriyetle taçlandırdığı tarihimizin altın sayfalarından 30 Ağustos 1922’in haklı onurunu, gururunu ve sevincini hep birlikte yüreğimizde hissediyoruz. Bu yolda Şanlı Zaferimiz ve Büyük Atatürk’ün çizdiği yol rehberimiz olmaya devam edecektir.

Bu dileklerle, bütün milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta büyük zaferin ve yurdumuzun ebedi Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.