Bodrum Gündem

 CHP KONGRE VE ÖN SEÇİM DELEGELERİNİ BELİRLEDİ…

 CHP KONGRE VE ÖN SEÇİM DELEGELERİNİ BELİRLEDİ…

chp_on_secim_yerleri_aciklandi_h1574CHP Bodrum İlçe Başkanlığı “Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Ön Seçmen Seçimleri” sona erdi. 52 Mahallede yapılan seçimde Beyaz, Mavi, Kırmızı ve yeşil renklerin yer aldığı listelerle seçime gidildi. Beyaz Liste yarımada genelindeki 11 mahalle dışında kalan tüm yerlerde seçimi kazandı.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

11-19 Eylül tarihleri arasında yapılan “Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Ön Seçmen Seçimleri” sona erdi. Seçimin genelinde Beyaz ve Mavi renkteki listelerle sandığa gidilirken Türkkuyusu’nda Yeşil, Karaova ve Gölbaşı mahallelerinde kırmızı liste kazandı.

Kumbahçe ve Yaka Mahallesinde Mavi liste ile kazanırken Gümbet’te ki seçim  27-27 berabere bitti.  Kura çekimi sonucu Mavi liste 5, Beyaz liste ise 1 kongre delegesi kazandı.

Bunun yanı sıra Bitez, Yalıçiftlik, Gümüşlük, Koyunbaba ve Göltürkbükü mahallelerinde tek liste ile delege seçimi yapıldı. Bu listelerde özellikle kongre delegesi olarak partiye uzun yıllar hizmet etmiş kişiler arasından mutabakat sağlanarak hazırlandı.

Bodrum yarımadasında 6.249 üyenin bu seçimlerde oy kullanma hakkı varken yaklaşık 3 bin kişi sandık başına giderek oy kullandı.

11-19 Eylül tarihleri arasında yapılan seçimle 400 kongre delegesi ile 1.123 ön seçim delegesi belirlendi. İlçe kongrelerinin 26 Ekim ile 26 Kasım tarihleri arasında tamamlanması beklenirken, İl Başkanlık seçimleri ise 27 Kasım-31 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığında Kongre ve Parti içi ön seçim delegelerinin belirlenmesi için yapılan seçimde; seçimi büyük bir çoğunlukla kazanan Beyaz listenin ilçe yönetimini, Mavi Listenin Belediye Başkanına yakınlığı olan üyelerin desteklediği bununla birlikte her iki guruba da dahil olmak istemeyen üyelerin de Tükkuyusu’nda Yeşil, Karaova ve Gölbaşı Mahallelerinde Kırmızı liste ile seçime girdikleri ve kazandıkları edinilen bilgiler arasında.

Yapılan seçimle ilgili CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın bugün yapılacak Yönetim Kurul toplantısı sonrasında Perşembe günü kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

 

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Haber çok önemli olmayan bir olay gibi verilmiş. Olayın özünde yorum ve önemli ayrıntılar var. Bu gözetilerek verilseydi , haberi vereni ve haberi gündemin ilk sırasına taşıyabilirdi. Böyle düşünerek,
    Bu seçimler, 2019 CHP nin Muğla’daki durumunu ciddi ölçüde gündeme getirecek , dolayısıyla Muğla genel siyasetini de aynı ölçüde etkileyecektir. Bu sonuç Sayın Genel Başkana önceki davranışını yinelememesi için yazılmış öneli bir mektuptur Ayrıca bu seçim ve yapılanlar: Örgütün, partinin güçlü omurgasını oluşturduğunu, Örgüt kararlarına Genel Merkez ve Genel Başkanın da uyma zorunda olduğunu,. Kişisel güç vehmine kapılmanın sonunun hayal kırıklığı olduğunu, 2019 yerel ve genel seçimlerinde Muğla ve ilçeleri ile ilgili yönetim ve Millet Vekili isteklilerinin örgütü yadsıyarak bir yere varamayacaklarını, mevcut il ve ilçe yönetiminin demokratik tavır ve görevlerinin verimle yerine getireceklerini kanıtlamıştır.
    Evet! “Önce ben diyenler değil, önce örgüt diyenler” Tam gaz ileri. Destekleneceksiniz, hem de tam gaz!