Bodrum Gündem

DOKTORLAR GÖREVE DÖNSÜN DİYE KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİLER…

cf759211-f4eb-4e47-9b02-1f16ee0f7a22Bodrum’da Temmuz ayında 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ve Ortopedi Uzmanı Başak Çoşkun’un hastaları bir araya gelerek, kaymakamlığa dilekçe verdi.

Bodrum Gündem Haber

Hastalar dilekçede, Bodrum’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin düştüğü belirtilirken, doktorların görevlerine iadelerini istedi.  Hastaların gerçekleştirdiği etkinliğe halk ozanı Rahmi Saltuk da katılarak dilekçe verdi.

Bodrum Devlet Hastanesi’nde görev yaparken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ve Ortopedi Uzmanı Başak Çoşkun’un hastaları Bodrum Kaymakamlığı’na dilekçe vermek için bir araya geldi.

Yazı işleri müdürlüğüne yaklaşık 50 kişi dilekçe verdi.  Hastalar, hastanede ilgili birimlerde sağlık hizmeti kalitesinin düştüğünü iddia ederek, Demirci ve Coşkun görevlerine iadesini istedi.

a8f795b7-12a4-4fe0-b870-44318ad75b2cHalk Ozanı Da Doktorlarına Sahip Çıktı.

Etkinliğe Bodrum’a yerleşen ve 2016 yılında dizini kırdığında Ortopedi Uzmanı Dr. Başak Sayan’ın, Kordiyoloji rahatsızlığı nedeniyle de Kardiyolog Yasemin Demirci’nin hastası olan halk ozanı Rahmi Saltuk da dilekçe verenler arasındaydı.  Saltuk, “İki doktor da beni tedavi etti. Biri dizi mi iyileştirdi, diğeri kalbimi yüreğimi iyileştirdi. Acaba diyorum beni iyi tedavi ettikleri için mi aldılar görevden? Olabilir mi? Bu tabii işin esprisi. Nitelikli insan, ilerici insan istemiyorlar. Bütün dertleri, ne kadar ilerici varsa onları bürokraside kazımak istiyorlar. Başta sosyalistler, sonra Kemalistler sonra ilerici kim varsa diyelim” dedi.

Demirci’nin hastası Naci Memişoğlu, “Hizmetlerinden çok memnunduk. Bize çok iyi hizmet verdiler. Görevlerine geri dönmesi için bir dilekçe verdik. İnşallah geri dönerler aramıza katılırlar, yine o eski güzel hizmetlerine devam ederler. Bu yanlışlıkların düzelmesini istiyoruz. Sekize kadar bizi beklediğini biliyoruz. Hiç saat mefhumu yoktu, saat mefhumu olmadan çalışıyordu. Öğle yemeklerine gitmiyordu, akşam temizlik işçileri bile gittikten sonra dahi çalıştığını gördüm, o saatlere kadar bize hizmet verdiğini gördük. Özel durumunu bilmiyoruz ama doktorluk hizmeti üzerinde, bize çok büyük katkılar yaptığını, benim de yaşamıma çok büyük katkı sağladığını biliyorum. Hizmetleri yönünden çok memnunduk. Tekrar göreve gelmesini istiyoruz” dedi.

Dilekçeleri veren grubu temsilen 6 kişi de Kaymakam Bekir Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından dilekçe veren hastaları temsilen görüşmeye katılan Kemal Turan, görüşme ile ilgili bilgi verdi. Turan, “6 arkadaşla Kaymakam Bekir Yılmaz’ı ziyaret ettik. Konuyu paylaştık.  Netice itibariyle bunun KHK ile meslekten men edildiğinden bahisle herhangi bir şey yapamayacağını ifade ettiler. Haklı olarak OHAL şartları nedeniyle de kendisinin Mülki Amir olarak müdahil olamayacağını ifade etti. Bazı konularda fiilen doktorumuzun kendisinin dilekçe vermek suretiyle valilikte hakkının aranmasını tavsiye ettiler. Bunun dışında büyük bir anlayışla bizleri kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Grup dilekçelerini verdikten ve kaymakamlıkta görüşmenin ardından herhangi bir basın açıklaması yapmamdan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.