Bodrum Gündem

ALEVİ VE SÜNNİ VATANDAŞLAR BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR…

ALEVİ VE SÜNNİ VATANDAŞLAR BİRLİKTE ORUÇ AÇTILAR (15)Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından, Konacık’ta bulunan dernek merkezinde Muharrem Ayı oruç açma etkinliklerinin 5. gününde verilen yemeklerde alevi ve sünni vatandaşlar birlikte oruç açtı.

Bodrum Gündem Haber 

Dernek merkezinde düzenlenen iftar yemeğine CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP’li Belediye Meclis üyeleri Seval AKtaş, Funda Pekdemir Akçalı, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, Alevi dedesi Mustafa Eyidoğan, dernek üyeleri ile alevi ve sünni vatandaşlar katıldı.

İmece usulü hazırlanan Yas-ı Matem oruç açma yemeğinin  5. sini  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan düzenledi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği oruç açma yemeğinin sonunda Bodrum’da kurulduğu günden bu yana devam eden etkinlikte bir araya gelen dernek üyeleri ve partililer, oruç açmanın yanı sıra Alevi dedesi Mustafa Eyidoğan ile dernek üyesi ve antropolog-yazar Hasan Harmancı’dan Alevilik ile ilgili söyleşiye katılıp, bilgi aldılar.  Söyleşilerin soru cevap şeklinde yapıldığı etkinlikte Alevi olmayan vatandaşlar da gelip yemek yiyebiliyorlar.

12 gün boyunca tutulan yas orucunun ardından 8 Ekim 2017 Pazar Günü dernek merkezinde aşure dağıtılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.