Bodrum Gündem

MUĞLA’NIN EMEKTAR GAZETECİSİ ÜNAL TÜRKEŞ TOPRAĞA VERİLDİ…

ünal-türkeş-toprağa-verildi (1)

Anadolu basının önemli temsilcilerinden, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Devrim Gazetesi sahibi Gazeteci Yazar Ünal Türkeş son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla basını ve tarihinin yaşayan belleği olarak nitelendirilen ve 23 sen Muğla Gazeteciler Cemiyeti başkanlığını yapan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Devrim Gazetesinin sahibi Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş 30 Eylül sabahı tedavi gördüğü hastaneden taburcu olacakken, ani bir kalp krizi sonucu yaşamını kaybetmişti. Muğla gazetecilerinin ağabeyi Ünal Türkeş’in bu ani ölümü, başta ailesi olmak üzere, basın camiasını ve Muğlalılar üzerinde adeta şok etkisi yarattı ve büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Kentin hafızası olan ve paha biçilemez bir arşive sahip olan Türkeş, arşivini yakın zamanda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bir kütüphaneye taşımıştı. Adına tahsis edilmiş bu kütüphanede yoğun bir çalışma içinde olan Türkeş, kısa süre içinde iki kitabı baskıya hazır hale getirirken, Muğla tarihi ile ilgili yeni kitapların da hazırlıklarını sürdürmekteydi.

Muğlalıların ve özellikle Muğla’da görev yapan gazetecilerin ağabeyi olan Ünal Türkeş, siyaset içinde de önemli bir isimdi. CHP’de ve yerel yönetimlerde birçok görevi de yürüten Türkeş, sadece CHP’de değil diğer görüşlerdeki siyasetçiler içinde sözü dinlenen bir ağabey olarak kabul ediliyordu.

77 yaşında yaşama veda eden Gazeteci Yazar Ünal Türkeş için Kurşunlu Camii meydanında bir tören düzenlendi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde kardeşi İbrahim Türkeş, oğlu Atalay Türkeş, damadı Mahir Ateş, kızı Aslı Ateş, gelini Asuman Türkeş ve torunu Melis taziyeleri kabul etti.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (2)CENAZE TÖRENİNE YOĞUN BİR KATILIM OLDU…

Cenaze Törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Nurettin Demir ve Av.Akın Üstündağ, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yelda Gökcan, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Milas CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Fethiye CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyeleri Meclis Üyeleri, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Muğla geçmiş dönem Valisi Cemil Serhadlı, Muğla geçmiş dönem milletvekilleri Sami Gökmen, Muğla’nın geçmiş dönem Belediye Başkanı Orhan Çakır, Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın baş danışmanı gazeteci yazar Can Pulak, Yazar ve Şair Hamdi Topçuoğlu, Halikarnas Balıkçısı’nın manevi evladı Şadan Gökovalı, Muğla’da görev yapan gazeteciler, Devrim Gazetesi çalışanları, birçok STK temsilcisi ve yöneticileri, kurum müdürleri ile yurttaşlar katıldılar.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (44)OSMAN GÜRÜN: “ÜNAL AĞABEY 3 AYDA 2 KİTAP YAZDI”

Türkeş adına düzenlenen törende konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Ünal ağabey sabah 9’dan akşam 5’e kadar durmadan çalışan, Muğla’nın geçmişi ile ilgili bağını güçlendirmek için uğraşan bir insan, adeta bir öğretmendi. Bize vereceği daha çok şey vardı. Ben kendisinden sürekli bilgilerini kitap haline getirmesini rica ettim. Kendisine tahsis ettiğimiz kütüphanesinde bu bilgilerini kitap haline getiriyordu. 3 ayda 2 kitap yazdığını söylediler. Bizler yazdığı 2 kitabı yayına hazır hale getirip sizlerle buluşturacağız. Muğla için gerçekten büyük bir kayıp oldu. Onu çok arayacağız” dedi.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (42)PROF.NURETTİN DEMİR: “MUĞLA’NIN EN GÜÇLÜ HAFIZASIYDI…”

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir Ünal Türkeş’in arşivciliğine ve hafızasına dikkat çekerek “Ünal Amca’ya bir soru sorduğumuzda hemen gazetesinin raflarından bir belge çıkarır ve sorumuzu cevaplardı. Muğla’da hafızası bu kadar güçlü başka birisi yoktur. Muğla’ya aşık bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisinden çok şey öğrendik. Işıklar içinde yatsın…” dedi.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (38)BAHATTİN GÜMÜŞ: “EN SON ARASTA’YI ANLATTI…”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise konuşmasında, “Ünal Amca’nın yaptığı hizmetler asla unutulmaz. Bizim danışmanımız, öğretmenimiz gibiydi. Belediye şenlikleri için çektiğimiz belgeselde bizlere son olarak Arasta’yı anlatmıştı. Hatta belgeselde geçmişin özlemiyle elini kalbine götürüyordu. Çok üzücü bir gün yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (32)CEM KAYTAN: “FAHRİ DOKTORA VERİLMELİYDİ…”

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan Ünal Türkeş ile ilgili duygularını ifade ettiği konuşmasında sözün bittiği yer ifadesini kullanarak “Ünal Amca’nın ölümü ile Muğla kent hafızasını kaybetti. Türkeş ölmeden önce üniversite tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmesini bekliyordu. Ben cemiyet başkanı olarak üniversitenin bu konu ile ilgili bir çalışma yapmasını temenni ediyorum…” dedi.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (36)SÜLEYMAN AKBULUT: “BAYRAĞI DAHA DA YUKARI TAŞIYACAĞIZ…”

Ünal Türkeş ile yıllarca birlikte çalışan ve MGC başkanlığı devir alan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise, “Muğla ve Anadolu Basını çok önemli bir değeri kaybetti. Bizler Ünal Türkeş’ten aldığımız bayrağı yukarılara taşıyacağız. Kendisinden öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmayı görev olarak görüyoruz…” diye ifade etti.

ünal-türkeş-toprağa-verildi (49)İBRAHİM TÜRKEŞ: “AĞABEYİM KENTİN KÜLTÜR DOKTORUYDU…”

Ünal Türkeş’in kardeşi İbrahim Türkeş yaptığı duygusal konuşmada, “Muğla halkı gerçekten kendisine verilen değeri iyi biliyor. Bunu bugün görebiliyoruz. Abim Muğla aşığı bir insandı. Hatta kentin kültür doktoruydu. Fakat yanıldığımız bir durum var. Muğla hafızasını kaybetmedi. Muğla’nın hafızası abimin kitaplarında yıllarca kalacak…” diye konuştu.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından, Ünal Türkeş’in cenazesi omuzlara alınarak önce Devrim Gazetesi önüne getirildi. Buradan Muğla meydanına kadar yine omuzlarda taşınan Türkeş, Muğla Şehir Eski Mezarlığında toprağa verildi…

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.