Bodrum Gündem

BESİAD ENGELLİ BİREYLERİN EĞİTİMİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR…

BESİAD Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi (17)

 “Engelsiz bir geleceğe hep birlikte dokunalım. Engelsiz bir geleceğin kapılarını birlikte açalım…” sloganı ile yola çıkan BESİAD üyesi iş insanları, Yahşi Özel Eğitim Okulu’nun Uygulama evinin ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği-BESİAD engelli bireylerin eğitimi ve topluma kazandırılması için birçok çalışmaya aktif olarak katılmaktalar.

Öğrencileri, kapasiteleri ve yetenekleri ölçüsünde eğiterek, toplumla barışık ve sosyal çevreye uyum sağlayabilen, kendi işini kendisi yapabilen, ,üretime yönelik çalışabilen ve kendini ifade edebilen bireyler haline getirmeyi misyon edinmiş olan Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin engelli bireylerin yaşadıkları evlerinde olabildiğince bağımsız veya en az yardım ile kendi yaşamlarını sürdürebilmeleri için geliştirilen uygulama evi projesine katkı sağlanması amacı ile Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği-BESİAD tarafından bir kahvaltı düzenlendi. BESİAD Üyesi iş insanlarının bağışları ile Uygulama Evi’nin belirlenen ihtiyaçlarının temin edilmesinin amaçlandığı kahvaltı Bodrum’un tanınmış ve en eski otellerinden birisi olan Magnific Otel’de gerçekleştirildi. BESİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile BESİAD üyesi İş İnsanları ile birlikte, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin müdürü Serkan Kale, Okul Aile Birliği Başkanı Emel Çakıroğlu, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

BESİAD Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi (21)BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu katılımcılar ile tek tek ilgilenirken BESİAD’ın sıklıkla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine birsini daha eklediklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bu gün gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacı Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin yaşama geçireceği Uygulama Evinin tespit edilen ihtiyaçlarının karşılanması için bağış toplamaktır. İş insanları olarak, özellikle engelli çocuklarımıza destek vermek önceliğimizdir. Buradan yola çıkarak Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin müdürü Serkan Kale ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu proje için gerekli olan ihtiyaçları tespit ederek, bir liste çıkardık. Biz Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’dan kazanan iş insanları olarak engelli çocuklarımızın yüreklerine dokunabilmek adına, onların gündelik yaşama uyum sağlayabilmeleri için yaşama geçirilen Uygulama Evi projesine katkı koyabilmek için bu kahvaltılı etkinliği düzenledik. Gelen üyelerimiz bağışlarını yapıyorlar, gelemeyenler de bağış miktarlarını bizlere bildiriyorlar…”

BESİAD Başkan Yardımcısı Nazlıoğlu bağışların sadece BESİAD üyelerinden değil, Bodrumlu tüm iş insanlarından da beklediklerini, kendileri ile irtibat kurmaları durumunda bağışlarının bu proje için Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezine aktarılacağını da sözlerine ekledi.

Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin Müdürü Serkan Kale’de BESİAD üyelerine teşekkür ederek başladığı açıklamasında “BESİAD ailesine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı bir adım daha yaklaştırabilmek için bir Uygulama Evi yaptık. Uygulama evinin eksiklerini tamamlamak için BESİAD üyeleri bizlere yardımcı olmaya çalışıyor…” dedi.

Uygulama evi herkesin bildiği bir ev ortamı. Burada amaç engelli bireylerin banyo yapmaktan, yemek yapmaya, yataklarını ya da yaşam alanlarını düzenlemeye kadar bir çok konuda en az yardım ile yada bağımsız olarak yapmalarını sağlayabilecek eğitimlerin ve deneyimlerin verilmesi olarak tanımlanıyor.

BESİAD Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi (10)16 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli bir kız çocuğa sahip olan Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Emel Çakıroğlu ise şöyle konuştu; “Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile kızımın okul hayatı başladıktan sonra tanıştık. Bana tam bağımlı olduğu için her gün okula birlikte gidip geliyorum. Süreç içerisinde Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerimizin de bizimde en önemli eksiklerimizden birisi Uygulama Eğitim Eviydi. Amacımız çocuklarımızı burada bağımsız olarak ya da en az yardım ile yaşamaya alıştırmaktır. İyi bir eğitim ile bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Bu güne kadar kaba inşaat kısmını yine bağışçılarımız sayesinde tamamladık. Şimdi de iç donanıma sıra geldi. BESİAD Yönetimine çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz en kısa zamanda bu eksiklerimizi de tamamlayarak, çocuklarımızı yaşama hazırlayacak bu uygulama eğitim evini hayata geçirebileceğiz…”

BESİAD Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi (2)BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, herkesin Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek çalışmaları yakından görmesini önerdiğini ifade ederek “Çok güzel bir seramik ve cam atölyeleri var. Özellikle gazeteci arkadaşlarımın vasıtası ile annelere seslenmek istiyorum. Boş zamanlarında buraya gidip seramik ve cam atölyelerinde çocuklarımızla birlikte olsunlar. Hem çocuklarımızın yüreğine dokunmuş olurlar, hem de Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin tanınmasına yardımcı olmuş olurlar. Anladığımız kadarı ile Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezinin biraz daha tanıtıma ihtiyacı var…” dedi.

Kahvaltının ardından BESİAD Üyeleri, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi yöneticileri ve iş insanları hep birlikte fotoğraf çektirirken, kahvaltıya katılan engelli bir çocuğumuzun mutluluğu ise adeta gözlerine ve yüzüne vuruyordu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.