Bodrum Gündem

BODRUM’DAN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER… FOTO GALERİ (210 ADET)

BODRUM’DAN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER… FOTO GALERİ (210 ADET)

bodrum cup startı verildi (147)

29.The Bodrum Cup Deniz Festivali ve Yelken Yarışı, ilk etap olan Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı ile başladı. 12’si yabancı, toplam 59’u yarışmacının katıldığı bu büyük organizasyona, irili ufaklı yaklaşık 100 yelkenli katıldı. Denizin üzerinde kuğu gibi süzülen yelkenli tekneler, muhteşem görüntülere sahne oldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

29.The Bodrum Cup Deniz Festivali ve Yelken Yarışı, ilk etap olan Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı ile başladı. Start verilmeden önce tüm hazırlıkları denetleyen ve tek tek ilgilenen Bodrum Cup kurucusu ve Onursal Başkanı Erman Aras “Ülkemizin ne kadar güzel olduğunu sergileyecek bir organizasyon çünkü cennet gibi koylarımız var. Havamız hala güzel. Yelkenle yapılan turların ne kadar güzel olduğunu bir kez daha göstermek istiyoruz. Aslında Bodrum’da turizmin yaz kış devam edebileceğinin bir göstergesi. Bodrum Cup bir festival, içinde birçok etkinlik barındırıyor. Ülkemizde güzel şeylerin de olduğunun en güzel göstergesi. Bütün yarışçıların heyecanı ile birlikte mesajları da şu; denizlerimizi koruyalım, koylarımızı koruyalım. Bunları geleceğe bırakalım…” dedi.

bodrum cup startı verildi (195)Vali Civelek: “The Bodrum Cup gururumuzdur, övüncümüzdür…”

Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı startının verileceği ve Kisebükü’nde gerçekleşecek etkinlik için yelken açan tekneler Bodrum açıklarında muhteşem görüntüler oluşturdu. Gazetecileri taşıyan tekne Protokol teknesine yanaşarak, Muğla Valisi Esengül Civelek ile tekneden tekneye röportaj gerçekleştirildi. Muğla Valisi Esengül Civelek; “29 yıldan bu yana deniz tutkunu, yelken tutkunu yarışmacıları buluşturan, coşku, heyecan, sevgi, arkadaşlık yaşatan, denizciliğimizin gelişmesine de katkı sağlayan, diğer yandan da Bodrum’da deniz sporlarına karşı bir sevgi yaratan, The Bodrum Cup gururumuzdur, övüncümüzdür…” dedi.

bodrum cup startı verildi (73)Protokol teknesinde Muğla Valisi Esengül Civelek ile birlikte Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Muğla protokolü üyeleri yarışları protokol teknesinden takip ederken, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’da 48 numaralı Müsgebi adlı teknesi ile yarışa katılanlar arasında yerini aldı.

bodrum cup startı verildi (173)56 YAŞINDAKİ “AKSONA” ADLI TRHANDİL DE YARIŞIYOR…

İrili, ufaklı, bazılarının ise ultra lüks olduğu yarış teknelerinin en kıdemlisi ve en özeli ise Aksona isimli 56 yıllık tekneydi. Kendi yaptığı 7,90 metrelik “Kayıtsız III” isimli teknesi ile dünyayı tek başına dolaşan ve ayrıca Pasifik Okyanusunu geçen ilk Türk ünvanını da alan İzmir-Karşıyaka’lı denizci  Özkan Gülkaynak ile birlikte yarışa katılan Aksona lakablı Mehmet Baş “Bodrum Cup yarılarına diğer teknem ile 20 kere katıldım. 56 yaşındaki, Mavi Boncuğum Aksona adlı teknem ile ilk defa Bodrum Cup’a sevgili dostum Özkan Gülkaynak ile birlikte katılıyorum…” dedi.
17 Ekim Salı günü ilk etap olan Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı sonunda yarım ay şeklindeki Kisebükü sahil kıyısının önünde toplanacak tekneler, koya karşı simetrik bir şekilde dizilerek kara ile denizi birbirine kavuşturan tam bir çember oluşturacaklar. Evrensel dilde sonsuz sevgiyi simgeleyen bu çemberle doğayı korumanın ve insan ile doğa birlikteliğinin gücü vurgulanacak.
18 Ekim Çarşamba günü Kisebükü’nde ayrıca, yaşamını denize ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci Sadun Boro için de bir anma töreni yapılacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.