Bodrum Gündem

MİLAS ZEYTİNYAĞI AB KORUMASINA GİRECEK…

MİLAS ZEYTİNYAĞI AB KORUMASINA GİRECEK…

milas-zeytinyağı-avrupa-birliği-1

*Türk Patent Enstitüsü’nden Milas ilçe sınırları içinde memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret almayı başaran MİTSO şimdi de Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alıyor.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO, şimdi de AB sınırları içinde “Milas zeytinyağı“nın “menşe adı” olarak bilinirliğini sağlamak, adının kötü amaçlı kullanımını ve taklitlerinin piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla başvuruda bulundu. AB tarafından coğrafi işaret tescili yapılması durumunda Milas zeytinyağı, Malatya kayısısı, Aydın inciri ve Gaziantep baklavası ile birlikte AB’nin coğrafi işaret korumasına alınmış dördüncü Türk ürünü olacak.

milas zeytinyağı avrupa birliğiMİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağına Türk Patent Enstitüsü’nden sonra AB’den de coğrafi işaret alınması için başvuruda bulunulduğunu belirterek “Türkiye AB’ye girmeden Milas zeytinyağı AB’nin marka korumasına girmiş olacak. Başarımız, Türkiye’nin başarısı olacaktır. Başarımız Milas’ın başarısı olacaktır. Başarımız yıllarca emeğinin karşılığını alamamış Milaslı zeytinyağı üreticisinin başarısı olacaktır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.