Bodrum Gündem

1866’DAN BERİ KUTLANAN “KRAL GÜNÜ” BODRUM’DA DA KUTLANDI…

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (5)Belçika Milli günlerinden biri olan Kral Günü Ankara ile birlikte Belçika Fahri Konsolosluğu bulunan İstanbul, Antalya, İzmir ile birlikte Bodrum’da da kutlandı. Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan ve eşi Nihal Özatacan, Kral Günü için Bodrum’da özel bir resepsiyon düzenledi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan ve eşi Nihal Özatacan,  Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe ve eşi,  Savunma Ataşesi Albay Herwig Holsteyns ve eşi, Konsolos Jos Vrancken ve eşi katılımları ile Trafo Bodrum da Belçika Milli günlerinden biri olan Kral Günü için birlikte bir resepsiyon tertipledi.

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (18)Muğla il sınırları içerisinde yaşayan Belçika vatandaşlarının yoğun katılımı ile gerçekleşen davete ayrıca; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, İngiltere Bodrum Fahri Konsolosluğu Memuru Aslı Erbektaş, Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü Müzeler ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Mehtap Yıldız, Bodrum Turizm Danışma Sorumlusu Başar Erten, Acıbadem Bodrum Hastanesi Müdür yardımcısı Sema Turkkan, Acıbadem Bodrum Hastanesi Doç. Dr. Feridun Çilli, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tarık Çubukçuoğlu ve ailesi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ahmet Murat Akşit ve ailesi, ve birçok turizmci de iştirak etti.

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (12)1866 YILINDAN BERİ KUTLANAN KRAL GÜNÜ BODRUM’DA DA KUTLANDI…

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan resepsiyon açılış konuşmasına, Türk misafirperverliğini göstermek adına Fransızca olarak yapacağını söyledi. Konuklara Fransızca hitap ettikten sonra Türkçe devam eden Özatacan şöyle konuştu; “Bodrum’un özel ve yumuşak iklimi ve bizlere sunduğu müthiş panoraması eşliğinde; Belçika Krallığına ait özel bir günde, Kral Günü etkinliğimizde sizler ile buluşma fırsatı bulduk. Hoş geldiniz. Belçika’da 1866 yılından beri kutlanmakta olup, ilk Belçika Kralına atıfla “Aziz Leopald” sonrasında 1951 yılında Kral Baudoin tarafından Kral Günü olarak adlandırılan bu özel gün Belçika Krallığı yıldönümü ve bu ülke için kendini adamış gönüllülerin onuruna çeşitli etkinlikler ile anılmaktadır…”

Özatacan konuşmasını oldukça dikkat çeken bir cümle ile devam etti; “Bu vesile ile ülkesi  için II. dünya savaşına  Royal Air Force bünyesinde katılan dedem savaş Pilotu ve eğitmeni Jules Carette da saygıyla anıyorum…” dedi.

 

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (1)BODRUM FAHRİ KONSOLOSLUĞUMUZUN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ…

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugünkü buluşmamızın iki ayrı önemli vesilesini sizler ile paylaşmak isterim;

Birincisi Belçika Krallığı Ankara Büyükelçiliğine yapılan yeni atamalar olup Sayın Ekselansları Büyükelçimiz Bay Malherbe ve Savunma Ataşemiz Bay Holsteyns’e görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika Krallığı arasındaki ilişkiler açısından yapıcı, verimli ve başarılı olmasını temenni  eder, katkı vermeye her zaman hazır olduğumu beyan ederim. İkincisi ise Belçika Krallığı Bodrum Fahri konsolosluğumuzun birinci yıl dönümünü hep birlikte çok değerli protokol eşliğinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz…”

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (13)İSTANBUL, ANKARA, ANTALYA, BODRUM ve İZMİR’DE KUTLAMA YAPILDI…

Daha sonra söz alan Belçika Krallığı Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe konuşmasının başında Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan’ın sıcak misafirperverliğinden etkilendiklerini kaydederek şunları söyledi; “Bodrum genelinde, buradaki davetliler nezdinde ve buradaki fahri Konsolosumuz ile olan sıcak ilişkilerinizde bizleri çok etkiledi. Ben Türkiye’den önce dört yıl boyunca Pekin Elçilik görevini üstlendim. Üç ay önce de Türkiye’de Ankara’da yeni görevime başlamış bulunmaktayım. Burada benimle birlikte bulunan Savunma Ataşemizde Nayrobi’den Türkiye’ye gelerek Ankara’da göreve başladı. Biz görevimizin gereği Ankara’da bulunuyoruz. Ama çok hızlı anladık ki; Türkiye Ankara’dan çok büyük. Bu nedenle Belçika’nın önemli bir günü olan Kral Gününü tüm fahri Konsolosluklarımızda kutlamaya karar verdik.  Salı günü İstanbul’daydık, Çarşamba günü de Ankara’da kutlamamızı gerçekleştirdik. Dün Antalya, bu gün Bodrum, yarın da İzmir’de olacağız. Türkiye’de bulunmaktan müthiş memnunuz, çünkü her gittiğimiz yerde çok sıcak karşılanıyoruz…”

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Özatacan-Ankara Büyükelçisi SE Michel Malherbe- Ankara Savunma Ataşesi Albay Herwig Holstey (28)ÇOK ÖZEL BİR SAKSAFON İLE JAZ DİNLETİSİ ve ÇOK ÖZEL BİR SERGİ…

Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosluğu olarak Belçika’nın bu özel gününde güzel ülkemiz Türkiye’nin kültürel değerlerine sahip çıkmak ve tanıtımını yapmak üzere Halı-Kilim sanatımız temalı etkinliğimizi değerli sanatçımız Belkis Balpınar’ın katkıları ile “Aldanan Algılar” adlı sergisi ile gerçekleştirildi.

Belçika Krallığının bu özel gününde Belçikalı mucit Antoine-Joseph “Adolphe” Sax’ın 1840’lı yıllarda icat etmiş olduğu saksafon ile keyifli jazz-pop dinletisi ve Belçika gastronomisinden örnek bazı tatların sunulduğu resepsiyon gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

 

 

Yorumlar

  1. Kemal Unutma dedi ki:

    Uzun yıllar önce ben de Izmir deki B.Fahri konsolosluğunda çalışmıştım 11963-1970 arası o zamanki konsolos Mr.Maurice Verbeke.idi ve aynı zamanda türkiye nin en eski tekstil fabrikalarından Şark Sanayi nin sahibiydi.Ve Askerlik görevimi de 1967/68 yıllarında Belçika/Mons/Casteau da tamamladıktan sonra Brüksel de Nato karargahında 36 yıl görev yaptıktan sonra Türkiyeye döndüm Göcekte yaşıyorum.1984 yılından beri aynı zamanda Belçika Vatandaşı oldum.Çok mutlu yıllarım geçti orada.Saygılarımla.
    Kemal Unutma.

  2. Kemal Unutma dedi ki:

    Biraz önce yorumum olarak gönderdigim mesaj zannederim gitmedi.Öyle ise müsadenizle tekrar yazıyorum.1960 -1970 yılları arasında 7 yıl kadar Izmir Belçika Fahri Konsilosluğunda ve Konsolis Bey Mr.Maurice Verbeke in hizmetinde kançılaryasında çalıştım.Aynı zamanda Türkiye nin en eski Testil fabrikalarından biri olan Şark Sanayi Fabrikasının sahibiydi.Şans eseri 1967-1968 yıllarında askerlik görevimi de Belçikada Shape karargâhında tammladıktan sonra memur olarak 1970 yılında Nato da çalışmaya başladım,1984 yılında Belçika vatandaşlığına da kabul rfildim ve 2007 yılında emekliye ayrılıp tekrar Türkiye ye döndüm cennet köşesi Göcek te yaşamımı s7rdürüyorum.
    Kısacası geçen hafta sonu Kraliyet Günü Sn.Bodrum Konsolosu tarafından davetim sırasında tekrar mutlu oldum teşekkürler.
    Kemal Unutma.