Bodrum Gündem

KALAMARE 5.YILDA BİR BODRUM MARKASI OLMAYI BAŞARDI…

kalamare bodrum evrim özkeskin 5 yıl (1)

Bodrum Eski Kaymakam evinin de bulunduğu, son dönemde açılan yeni konsept mekanlar ile Bodrum’un en dikkat çeken turistik sokaklarından birisi haline gelen Sanat Okulu Sokaktaki Kalamare adlı mekan 5’nci yılını dostları ve mekanın müdavimleri ile birlikte kutladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 
Daha önce bir sanat galerisi olarak hizmet veren mekan, Evrim Özkeskin tarafından kendine özgü mimarisini bozmadan bir Bodrum yada Ege Meyhanesi haline getirildi. Kalamare Beş yıldan bu yana tarzını hiç değiştirmeden verdiği hizmet ile birlikte Ege ve Bodrum’a özgü mezeleri ile mütevazi, fakat farklı bir mekan olmayı başarabilen ender işletmelerden birisi.

Bodrum’un yaz ve kış açık mekanlarından birisi olan Kalamare’de sandalyesinden masasına kadar özgün Ege ve Bodrum kokusu hakim. Bodrum’un bilinen kaliteli mekanlarında olduğu gibi, Kalamare’de meyhane kültürünü, adabını bilen ve müdavimlerinin kendi hallerinde sakin ve hoş bir akşam geçirebilecekleri çok özel bir mekan.

kalamare bodrum evrim özkeskin 5 yıl (56)Bodrum’un Girit kökenli köklü bir ailesine mesup olan Evrim Özkeskin, Kalamare’nin eski ve yeni çalışanlarının da buluştuğu gecede müdavimleri ile tek tek ilgilendi. Evrim Özkeskin “Beş yıl gibi bir sürede çok güzel dostlar biriktirmişiz. Onlarla bu geceyi kutlamak paha biçilmez. Bodrum’da yaşayanların, Bodrum’a tatil için gelenlerin, hem yerli hem de yabancı turistlerin hit mekanları arasında yer almaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz…” diye konuştu.
Kalamare ailesi ve yakın dostlarının da katıldığı gecede mekanın 5’nci yaş günü pastasını kesen genç işletmeci, partiye katılanlara gecenin sonunda Kalamare logolu mutfak önlüğü, magnet ve tişört hediye etti. Geç saatlere kadar devam eden doğum günü partisine katılanlar yağmura bile aldırmadan, mekanın bahçesinde bol bol sohbet edip, lezzetli mezelerin tadına baktı.

Kalamare eski bir Rum evi. Mekanın hem kapalı alanı, hem de bahçesinde oturulabiliyor. İç mekanda beyaz ve mavi renkleri hakim olurken, özellikle lezzetli Girit mezeleri öne çıkıyor. Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesini birbirine bağlayan bu sokaktaki diğer mekanlar birbirleri ile uyum içinde olmasından dolayı, sokağın ve mekanların çok daha özel, çok daha değerli olmasını sağlıyor.

Kalamare şimdiden bir Bodrum markası haline dönüşüyor ve Bodrum’a gelindiğinde mutlaka gidilmesi gereken mekanlar arasında yer alıyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.