Bodrum Gündem

AK PARTİ BODRUM İLÇE BAŞKANI KILPAYI FARKLA ÖMER ÖZMEN… (FOTO GALERİ ve NOTLAR)

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (61)

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 179 delegenin oyunu alan Ömer Özmen Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı oldu. AK Parti Genel Merkezinin temayül yoklaması ve mülakatlar sonrasında belirlediği aday Ömer Özmen seçimi kıl payı farkla kazanırken, Genel Merkez adayına rakip olan aday Fetan Özbek 160 oy alarak, 19 oy farkla seçimi kaybetti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşirken, iki adaylı bir seçim olması nedeniyle, gergin bir ortamda tamamlandı. AK Parti Muğla İl Başkanından AK Parti Muğla Milletvekillerine kadar, konuşmacıların tamamının parti disiplini gereği Genel Merkezin belirlediği Ömer Özmen’e oy verilmesini istemesine karşın, muhalif aday Fetan Özbek 160 oy alarak seçimi kıl payı kaybetti.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (46)KONGREYE YOĞUN KATILIM OLDU…

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresine Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MKYK üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Genel Merkez MKYK Üyesi ve Ak Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Yelda Erol Gökcan, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, 24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile Muğla ve Bodrum’dan çok sayıda partili katıldı.
Mehmet Nil Hıdır’ın başkanlığını yaptığı divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okundu. Geçtiğimiz ay AK Parti İlçe Başkanlığından istifası eden Macit Gündoğ’un “Bizler koltuk için değil, hizmet için buradayız. İnanıyorum benden sonra gelen ilçe başkanım da aynı şevkle, aynı heyecanla bu görevi yapacaktır…” şeklindeki birleştirici ve barışçıl bir konuşma yapmasının ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, en son yapılan genel seçimlerde Ak Parti’nin Muğla’daki oy oranının yüzde 30, Bodrum’daki oy oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü iş bilmezlik ve beceriksizlikle suçladı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (6)İL BAŞKANI AK PARTİ TEŞKİLATINI DA ELEŞTİRDİ…

Başkan Kadem Mete Muğla İl ve İlçe teşkilatlarının da hükümetin gücünü göstermekten aciz olduğunu söyledi. Başkan Mete; “Bodrum Dünyanın incisi, sorunları ile boğuşan bir ilçe. Su sorun, trafik sorun, imar sorun, çöpler sorun, her tarafı sorun. Bu sorunları yönetmekten aciz olan bir yönetim ama halen iktidar ve biz genel merkezin, hükümetin gücünü Bodrum’da göstermekten aciz bir teşkilatız…” dedi.

Başkan Mete teşkilatının nasıl daha başarılı olması gerektiğini konuşmak yerine iç çekişmelere ve ayrıştırıcılığı körükleyen bir anlayışın hakim olduğunu söyledi. Konuşması sırasında Milliyetçilik konusunda söylediklerini, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar da oldukça gergin ve dikkatle dinlerken Başkan Mete konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Dünyanın en tehlikeli hareketi olan milliyetçilik deyin. Dünya savaşı başlatan bir hareket. Bizim genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız, milliyetçiliğin her türlüsü ayaklarımın altındadır sözünün sahibi. Bazen üzülerek görüyoruz ki şehir milliyetçiliği, hatta Muğla’ya özgü Sakar’ın üstü, Sakar’ın altı milliyetçiliği de gündeme getiriliyor…”

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (70)İL BAŞKANI KONUŞMASINI GERGİN ve SERT BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRDÜ…

Muğla Merkez İlçe Kongresinin iki adaylı olması nedeni ile ertelenmesi ve ardından da AK Parti Milas 6. Olağan Kongresinde iki aday çıkması ve muhalif aday Fahri Acar, Genel Merkez adayı Abdullah Kıbrıslı’nın 153 oyuna karşılık, delegenin 190 oyunu alarak seçimin galibi olmasının gerginliği ile konuşmasını sürdüren AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete  “Ben burada size genel başkan yardımcımız Mustafa Ataş beyin bir mesajını iletmek durumundayım. Hangi ilçeden ikinci aday çıkmışsa onları Ankara’ya davet ettiler. Kendilerine şu ricada bulunuldu; ‘arkadaşlarımıza ikilik yaratmayın, gelin bu dava hepimizin davası. Biz bir arkadaşı belirledik, ona sahip çıkın’ denilmiş ve arkadaşlarımızı uğurlamışlar. Hele ki bir tane arkadaşımız orada yemin billah etmiş. Efendim biz bu davanın neferiyiz, tabi bu davaya sahip çıkarız, demişler. Ama daha otobüste gelirken mahalle başkanlarına ‘Durmak yok, yola devam’ diye mesaj çekmişler. Bunlar bize yakışan hareketler değil. Sizlerden ricam genel merkezin sizlerin temayül yoklamaları ile seçtiği Ömer Özmen kardeşimize desteğinizi rica ediyorum. Biz bir olalım, diri olalım. Aramızdaki ‘yok sen nerede doğdun, sen nerede büyüdün, gibi yakıştırmalarla birbirimizi ötelemeyelim. Bu en tehlikeli ayrıştırıcılıktır, Dünya savaşına sebebiyet vermiştir…” dedi.
MUĞLA CHP’NİN KARGAŞA İÇİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ…

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete CHP’ye de çatarak “Bakın büyükşehirden dolayı CHP birbirine girecek. Büyükşehir adayları içerisinde Bodrum’un da adayı var, Marmaris’in de adayı var, Fethiye’nin de adayı var. Bunlar yukarıda kavga ederlerken sizin iyi ve düzgün siyasetinizle beraber 2019’da Ak Parti bayrağını önce Bodrum’a, sonra Muğla’da göndere çekmeyi Allah hepimize nasip eylesin…” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (51)ÖMER ÖZMEN GENEL MERKEZİ ARKASINA ALMASINA KARŞIN KILPAYI SEÇİM KAZANDI…

Daha sonra sırası ile Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Hasan Özyer ile MKYK üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’da Muğla ve Bodrum’un oylarının artırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Divan Başkanı Mehmet Nil Hıdır blok liste ile seçim yapılması önergesinin geldiğini belirterek, delegelerin oylarına sundu.  Önerge oy birliği ile kabul edildi. Diğer taraftan İlçe Seçim Kurulu görevlilerine yardım etmek üzere üç isim önerilince rakip ekip itiraz etti ancak Divan Başkanı oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi. 381 delegenin oy kullandığı kongrede Ömer Özmen 179, Fetan Özbek ise 160 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Ömer Özmen Ak Parti Bodrum’un yeni İlçe Başkanı oldu.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi (7)KONGRE’DEN NOTLAR…

-AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresinde iki adaylı bir seçim olması ortamın da gerilmesine neden oldu. Özellikle turuncu kravat ve fular takan muhalif aday Fetan Özbek’in grubunun çok daha gergin olduğu dikkat çekti.

-AK Parti Genel Merkezi ve Muğla yönetimini arkasına alan Ömer Özmen’in grubu ise mavi kravat ve mavi fular takarken, konuşmalar yapılırken bile seçimin sonucu ile ilgili kaygılı oldukları gözlendi.

-Adayların tanıtımı yapılırken önce Fetan Özbek ve ekibi sahneye davet edildi. Divan Başkanı Mehmet Nil Hıdır basına fotoğraf verilmesi için Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MKYK üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, 24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile ilçe başkanı Macit Gündoğ’u da sahneye davet etti ancak davete icabet edilmediği gibi böyle bir şeye gerek yok şeklinde ifade edildi. Bu durum salonda soğuk bir hava estirdi.

-Daha sonra Ömer Özmen ve Yönetim Kurulu adayları sahneye çağırıldı. Bu sefer Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MKYK üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, 24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile ilçe başkanı Macit Gündoğ sahneye gelerek Genel Merkezin adayı Ömer Özmen’e destek verdi.

-AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresinde sevinen taraf Genel Merkezin aday olmasına karşın, Milas ve Bodrum seçim sonuçlarının İl Başkanlığı seçiminin oldukça gergin ve kıyasıya bir rekabet ile geçeceğinin sinyali verilmiş oldu.

-AK Parti tabanındaki bu rahatsızlığın süreç içinde daha da artacağı, tabanın sesini dinlemeyen Genel Merkezin yeni bir strateji belirlemesi gerektiği vurgulanıyor.

-Mehmet Nil Hıdır seçime geçilmeden önce iki adayı yan yana basına fotoğraf vermesini istedi. Macit Gündoğ’da iki adayın arasına girerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

-Muğla ve Türkiye ekonomisinin önemli firmalarından birisi olan Kılıç Holding Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç’ta AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresinde delege olarak yerini almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.