Bodrum Gündem

DÜŞÜNCELERİNİ ARTIK “KARA KAPLI DEMOKRASİ DEFTERİNE” YAZACAKLAR…

DÜŞÜNCELERİNİ ARTIK “KARA KAPLI DEMOKRASİ DEFTERİNE” YAZACAKLAR…

cenap-emrah-emir-tezer

Bodrum’un kültür ve sanat merkezi olarak kabul edilen, ilkbahar, yaz ve sonbahar boyunca çok özel etkinliklerin düzenlendiği Bodrum Dibeklihan’ın kurucusu Petrol Mühendisi Cenap Tezer ve bilgi işlem uzmanı oğlu Emrah Tezer, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlardan dolayı ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında açıklanan karar gereği 1’er yıl 2’şer ay hapis cezası verildi. Ayrıca Emrah Tezer 7 bin lira da para cezasına ödeyecek.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un en özel mekânı Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi’nin kurucusu Petrol Mühendisi Cenap Tezer ile bilgi işlem uzmanı oğlu Emrah Tezer hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak sosyal medya hesaplarından hakaret içeren paylaşımlar yaptıkları iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Bodrum 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde sonuçlanan davada Cenap Tezer ve oğlu Emrah Tezer’e 1 yıl 2’şer ay hapis verildi. Emrah Tezer’e 7 bin TL de para cezası verildi. Cezalar, 5 yıl süresince ertelendi.
cenap ağabey 2

Kararı sosyal medya hesaplarından paylaşarak aslında Cumhurbaşkanı’na yönelik bir hakaret etme kasıtlarının olmadığını ifade eden Cenap Tezer “Biz ‘Demokratik eleştiri hakkımızı kullanabiliriz’ zannediyorduk. Takdir yüce Türk adaletinindir. Gerçi cezamız 5 yıl süreyle ertelendi. Ama başımıza Demokles’in kılıcı konulduğunun farkındayız. Bir şeyin daha farkındayız ki; bu platformda, sosyal paylaşım sitelerinde yaptığımız eleştiriler havanda su dövmekten öteye gitmiyor. Bu yüzden ben ve bizim oğlan kara kaplı birer defter aldık ve duygu, düşüncelerimizi, hatta eleştirilerimizi bu deftere yazmaya başladık. Bunları sizlerle paylaşmayacağız. Hani bir gün torunlarımız belki açar okur diye…” dedi.
Emrah Tezer ise paylaşımlarında hakaret içeren cümleler olmadığını kaydederek, “15 Temmuz Darbesinin olduğu gece bazı muhalif ve eleştirel yazılar paylaştığım için hakkımda dava açılmıştı. Böyle bir ceza alacağımı hiç düşünmemiştim…” dedi. Emrah Tezer bundan sonra bu tür paylaşımlarda bulunmayacağını da sözlerine ekledi.

cenap ağabey 1Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi’nin kurucusu Cenap Tezer’in oldukça dikkat çeken ve enterasan bir yaşamı var.

Yaşamı ile ilgili BG Dergi’de çıkan Röportaj: http://www.bodrumgundem.com/2017/02/05/cenap-tezer-benim-hikayem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.