Bodrum Gündem

“HER ŞEY DAHİL, İSRAF HARİÇ” PROJESİ OKULLARDA HAYATA GEÇECEK…

her şey dahil israf hariç (14)BODER (Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği) başlattığı ‘Her Şey Dahil İsraf Hariç’ kampanyasının Bodrum’daki ortaokul ve  liselerde hayat geçmesi için BODER ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Bodrum Gündem Haber

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen protokol imza törenine BODER Başkanı Halil Özyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, TED Bodrum Koleji Kurucu Temsilcisi Erdem Erken ve TED Bodrum Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Okul Genel Koordinatörü Sevinç Zeren ve BODER Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

her şey dahil israf hariç (11)BODER (Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği)  başkanı Halil Özyurt  ilçe milli eğitim müdürlüğü ile imzalanan protok ile ilgili şunları söyledi “BODER olarak 20 ekim 2017 tarihinde üyelerimiz nezdinde çağrı yaparak başlatmış olduğumuz “Herşey Dahil İsraf Hariç” adlı kampanyamız adına; 12-18 aralık tarihinde resmi adıyla Turizm, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı haftasında Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birlikteliği ile gıdaların üretim aşamasında doğru ve tasarruflu kullanımı temalı ilk etkinliğimiz gerçekleştirdik.

Bugün ise tüketim aşamasında İsraf a karşı bilinçli olma teması doğrultusunda; Boder, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TED Bodrum Koleji işbirliklerini imza altına alacakları bir protokol ile kampanyamız devam edecektir.

her şey dahil israf hariç (12)“Herşey Dahil İsraf Hariç” kampanyamız hedeflerinden biri olan genç nesillerin bu konuda eğitilmesi ile alakalı projemiz dahilinde paydaş olma çağrımıza olumlu cevap veren Ted Bodrum Koleji ile Kasım/2017 itibari ile başlatmış olduğumuz işbirliğimize istinaden üç proje dahilinde gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik bir çalışma yapılmasına karar vermiş bulunmaktayız.

Bodrum Kaymakamımız Sayın Bekir Yılmaz’ın himayesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin Geçin’in destekleri ile ilçemiz de bir “Karikatür yarışması” yapılacaktır. TED Bodrum Koleji’nin hazırlamış olduğu yarışma şartnamesi doğrultusunda; doğal kaynakları tüketmek yerine ihtiyacı kadarını edinmek ve bilinçli kullanıcı olmayı keşfetme yolunda ortaokul ve lise öğrencilerinin çarpıcı bir karikatür ile herkese anlaşılır bir mesaj vermelerini bekliyoruz.” Dedi.

her şey dahil israf hariç (9)Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin güzel bir projeye imza attıklarını belirtip, “Amacımız nesillerimizi fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirmek. Doğal kaynaklarımızın bilinçli bir şekilde tüketimini sağlamaktır. İsraf konusu ülkemizde çok önemli bir gündem teşkil ediyor. Hep birlikte kolektif bir çalışma ile israfı önlemeliyiz ki doğal kaynaklarımız tükenmesin” dedi.

BODER’in başlattığı kampanya ile israf konusunda; Turizm Sektöründe yer alan paydaşlar nezdinde farkındalık ve sorumluluk duygusu yaratılması, çalışan profesyonellerin bilinçlendirilmesi, tüketicileri israfa yönelik daha duyarlı olmalarını sağlayarak ve genç nesillerin eğitilmesi ile bu problemin önüne geçilmesi hedeflenmekte.

Dereceye girecek olan öğrencilere aileleriyle birlikte BODER üyesi oteller tarafından 4 gece/ 5 gün tatil ödülü verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.